Copyrighthouse  Registration ID 2242190 Search Astroloog-Medium Datum 10-01-2020 / Geschreven door Deborah Wadilie voor Astroloog-Medium

Blog 2 / Mars: De Strijder in ons! / Mars – Mercurius

In mijn vorige blog heb ik je in grote lijnen verteld waar Mars voor staat in je horoscoop. Zoals ik je ook heb verteld is dit de platte versie omdat planeten zelden alleen staan, bijna altijd maken ze een connectie met een andere planeet of met andere planeten. Verder heb ik je doorgegeven dat er nog veel meer elementen een rol spelen die een stand van een planeet en diens werking verklaren. Ik zal me in de blogs van Mars beperken tot de hand-in-hand-connectie die planeten met hem maken.

 

Vandaag laat ik Mars hand in hand gaan met Mercurius.

Mercurius is de kleinste planeet maar zijn invloed op de persoonlijke planeten is van groot formaat, zeker waar het Mars betreft. Je hebt bv kunnen lezen dat Mars geen ruziezoeker is en nooit uit zichzelf een oorlog zal starten, echter wanneer Mercurius hem bij de hand pakt wordt dit een ander verhaal. Deze kleine rakker heeft het namelijk niet zo op met regels en normen en waarden maar denkt veelal in termen van eigen belang. Daar komt nog bij dat het een rusteloze planeet is en uit verveling handelingen kan plegen die absoluut niet door de beugel kunnen. Je kunt je dus voorstellen dat er van het eerlijke en eerzame van Mars maar weinig overblijft wanneer deze planeet met hem een connectie maakt. Mercurius zal de kracht van Mars gebruiken om de eigen belangen zonder scrupules te behartigen. Mars is immers de planeet die het mogelijk maakt de eigen doelen achterna te gaan om zo je eigen koers te kunnen varen. Hieruit kun je opmaken dat je met deze stand in je horoscoop tot de “agressievere” soort zal behoren. Nu is Mercurius geen agressieve planeet maar wel een hele slinkse en indien nodig zal hij agressie toepassen om te krijgen wat hij wil, al is dat wel de laatste tool die hij zal gebruiken.

 

De laatste tool zeg ik, omdat dit onderdeurtje de Meester van de Magische Woorden is en veel Gezichten en Verschijningsvormen kent. Daarnaast heeft hij de finesse met Speelse Charme je voor zich te winnen en is hij Meester van de Trucjes (de Magiër in de astrologie). Dit zijn eigenschappen die hij eerder zal toepassen dan simpele agressie. Je begrijpt dat Mars die van nature best recht toe recht aan en naïef is met deze besmetting van Mercurius best een slimpie wordt. We hebben gezien dat Mars eigenlijk met z’n zwaard denkt en dat hij niet bekend is met raadsels, dubbelzinnigheden en woordspelingen maar met Mercurius als pek zal hij er wapens bij hebben: Communicatie en Misleiding. Maak Mars niet slim, zei ik je nog, hij wordt onverslaanbaar. Dit is de kracht van een kleintje!

 

Om Mars tot een volmaakt pientere te maken, reikt Mercurius hem een belangrijk stuk gereedschap aan: de kracht van Zelfreflectie. Mars kan hiermee bij zichzelf nagaan welke zijn zwakke punten zijn en kan met zijn eigen kracht om met het kwaad in zichzelf af te rekenen en zijn kracht van absolutie een onherroepelijk eind maken aan deze zwaktes. Stel je een Mars voor die rapper door heeft dat hij emotioneel wordt gemanipuleerd of sneller een backstabber herkent. Je begrijpt dat hij flitsender en effectiever zal optreden. In plaats van direct naar zijn zwaard te grijpen zal hij eerst zijn gedachte over de kwestie laten gaan om zo tot een gepaste oplossing te komen. Of die ethisch verantwoord zal zijn, ik betwijfel het.

 

Mercurius verhoogt de energiepeil van Mars en met deze stand zal je merken dat je een behoorlijk goed uithoudingsvermogen hebt sinds Mars al voor vitale energie staat. In deze opstelling zal je dat niet alleen fysiek maar ook in de psyche merken. Verder regeert die kleine over het zenuwstelsel en met de onverschrokkenheid van Mars is iemand geboren met stalen zenuwen.

 

We hebben gezien dat Mars een fysiek instinct heeft om te overleven. Met Mercurius ernaast wordt dit instinct versterkt met mentale kracht. De uitkomst ervan laat me denken aan de film The Lone Survivor, een biografische film gebaseerd op een waargebeurd verhaal met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Ik zou zeggen, kijk ernaar en je zal begrijpen wat ik bedoel……   Mercurius is de God van de grenzen en kruispunten. Iedere keer als je op een punt bent gekomen in je leven waar je beslissingen moet nemen is Mercurius in de buurt. We zagen al dat Mars niet zo handig is in het komen tot een slotsom maar dat hij beslist besluitvaardig is. Hij kan daarin wel schade toebrengen aan anderen al is er geen opzet in het spel en kampt hij met schuldgevoelens. Met Mercurius ernaast zijn het weloverwogen beslissingen waarbij schade aan anderen is ingecalculeerd en de nodige schuldgevoelens ontbreken.

 

Deze opstelling heeft veel meer pluspunten. Zo is Mercurius de God van de Woorden en Taal en maakt hij zodoende een rappe en doordachte communicator van Mars. Verder maakt Mercurius geen onderscheid en kent hij geen hiërarchie. Omdat hij de beschermer van het eigen belang is zal hij daarom in samenwerking met de vechtlust van Mars graag voor anderen opkomen. Beide planeten houden van het avontuur en genieten van het onverwachte dat het leven te bieden heeft. Beiden met de instelling van kom maar op, we can handle this. Verder geeft het je een vermogen om open te staan voor wat het leven te bieden heeft en je flexibel op te stellen voor dat wat nog moet komen.

 

Met deze stand heb je iets moois in huis als de rest van je horoscoop het toe laat. Desalniettemin beschik je over deze krachten en kun je ze indien nodig positief aanwenden want het is natuurlijk nooit de bedoeling om anderen moedwillig schade te berokkenen zoals Mercurius dat zou doen. Weet waar dat gevoel vandaan komt en gebruik je kracht dan positief door je mentale kracht (Mercurius) en je eerlijkheid en eerzaamheid (Mars) te combineren. Ken je de krachten van deze twee planeten dan kun je bergen verzetten!

 

Tot volgende week!

https://www.astroloog-medium.com

Meer info? Bel Astroloog medium box 209