Copyrighthouse  Registration ID 2242174 Search Astroloog-Medium Datum 03-01-2020 / Geschreven door Deborah Wadilie voor Astroloog-Medium

Blog 1 / Mars: De Strijder in ons! / Mars

Wie kent de ontmoeting met “zijn Goliath” niet? Eén moment of momenten of, wat lastiger, alllll the time, waarop je voor jezelf op moet komen, je los moet maken van iemand of een situatie. Heb je op die momenten ooit een “kitkat” genomen, even outside looking in? Deze pauze kan van pas komen om waardevolle informatie te verzamelen over de strijder within. Informatie die je kennis verschaft over Mars en de diensten die hij kan verlenen.

Mars in de horoscoop ís onze strijder within en moet ons theoretisch voorzien van vecht- en strijdlust, moed en eer, fysiek instinct om te overleven, (wils)kracht om eigen doelen achterna te gaan en om met het kwaad in onszelf en om ons heen af te rekenen. Het geeft open- en eerlijkheid, vitale energie, seksuele passie, het vermogen om besluiten te kunnen nemen en objectief te zijn om zo een eigen koers te kunnen varen, realiteitszin, discipline om te vechten en zo boven jezelf uit te kunnen stijgen.

Maar dán heb je de praktijkversie……….. een versie waarin velen deze eigenschappen in zichzelf niet of nauwelijks herkennen.

Waarom is dat, waarom verschilt het soms zo wezenlijk van de theorie? Waarom is de één passiever of agressiever dan de ander? Het antwoord is eigenlijk heel simpel! Mars staat namelijk in de horoscoop zelden alleen, bijna altijd staat hij in connectie met andere planeten die zijn gedrag en eigenschappen beïnvloeden. Verder is de plaatsing (in Huis en Teken) van belang. Er zijn nog veel meer elementen die van invloed zijn maar om Mars simpel uit te leggen beperk ik me in de komende weken tot de connectie die deze Rode planeet maakt met de andere planeten. Deze week zal ik je meer over Mars vertellen zodat je straks zelf de combinatie kunt maken om tot een eigen uitleg te komen van jou strijder within. Je ziet in grote lijnen welke je sterke punten zijn, de tools waarmee je kunt werken om voor jezelf op te komen.

In de astrologie is Mars misschien wel de meest onderschatte planeet omdat hij sinds jaar en dag wordt afgedaan als agressief en gewelddadig. Gelukkig staan er ondertussen astrologen op die deze planeet uit dit kwade daglicht trekken en de psychologische aspecten van deze Blozende planeet belichten zodat de positieve invloed van Mars kan worden ingezet en deze planeet zijn werk eindelijk naar behoren kan uitvoeren. Mars wordt geassocieerd met oorlog en in deze context gaat men er vanuit dat hij dan ook een ruziezoeker is. Echter zal hij zelf maar zelden een ruzie of veldslag starten. Mars kent zn krijgskunde en is níet vies van een confrontatie en om die reden wordt hij graag ingezet door díegenen die wél een oorlog willen starten. Mars zal deze oorlog alleen maar winnen als er eerzaam en eerlijk gestreden wordt, hij respecteert de regels van de krijgskunde namelijk als geen ander. Mars op zich is dus helemaal niet zo angstaanjagend en woedend. Doch je zal zijn brute kracht en zijn maleficente kant leren kennen wanneer hij dóór heeft dat de tegenstander geen fair-player is. Mettertijd leert Mars dat hij in de strijd niet alleen maar eerzame lieden tegenkomt en leert dan ook de motieven van de vijand te kennen. Al doende leert hij door slimheid en beheersing toe te passen, ook deze vijanden te verslaan, wat hem een vollediger strijder maakt en natuurlijk gevaarlijker.

Het woord gevoelloos wordt ook met Mars in verband gebracht. Nu is empathie bij Mars ver te zoeken en het is inderdaad een planeet die weg krimpt bij liefdessentiment maar ongevoelig is hij allerminst want komt hij de juiste persoon tegen dan is hij kneedbaar en kan hij getemd worden. Mars leeft zich niet snel in in de gevoelens van een ander omdat hij de wetenschap heeft dat je moet vechten om klussen te klaren, en het is om die reden dat hij niet snel empathie toont. Kusje erop is aan hem dus niet besteed. Mars is een absolute en onherroepelijke planeet en wordt om die reden gevreesd, zijn handelen is onomkeerbaar. Deze absolutie maakt hem besluitvaardig en geeft hem het vermogen om beslissingen te nemen die anderen graag vermijden. Deze eigenschap wordt afgedaan als onbehouwen en eerlijk is eerlijk hij kan menigeen hiermee schade toebrengen wat echter niet zonder schuldgevoel gepaard gaat. Ook hieruit kun je opmaken dat deze planeet niet ongevoelig is. Het is nooit de opzet om iemand pijn te doen al eindigt het vaak in anderen schade te berokkenen. Mettertijd leert Mars zaken te overwegen en kan hij uitgebalanceerd te werk gaan. Dit vertolkt zich in krachtige doch schadevrije besluiten te kunnen nemen, die anderen nog steeds uit de weggaan.

Mars is niet de slimste planeet wat hem niet gelijk dom maakt maar eerder naïef. Hij strijdt volgens de regels van de krijgskunde en leeft in de veronderstelling dat anderen dit ook doen, hij heeft geen talent voor onderstromingen en indirecte confrontaties, herkent een backstabber niet en is ook niet opgewassen tegen emotionele manipulatie. Zelf denkt hij met zijn zwaard, kan niet in raadsels en dubbelzinnigheden praten en is gevoelig voor verraad. Het duurt altijd een hele tijd aleer Mars leert hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt. Door zich te leren beheersen, leert hij na te denken en eenmaal hij zich tegen de vijand keert als zijn slimme(re) versie, is hij onverslaanbaar.

Mars zorgt ervoor dat we ons kunnen onderscheiden van anderen en onze eigen identiteit kunnen neerzetten waardoor we onze eigen koers kunnen varen en niet met de massa meelopen of ons eraan kunnen onttrekken. Zo kunnen we onze eigen doelen verwezenlijken en anderen met rust laten, zoals Mars dat graag doet. In de komende blog breng ik Mars in connectie met Mercurius en laat ik zien welke invloeden deze planeet heeft op Mars.

Tot volgende week!

https://www.astroloog-medium.com/

Meer info? Bel Astroloog medium box 209