Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 19

Liefdesrelaties en sociale contacten
Je kunt gefocust zijn op positieve aspecten van het leven en jovialer communiceren. De Nieuwe Maan kan kansen bieden voor plezier, spel, en creatieve ondernemingen. Gebonden mensen zijn romantisch, maar soms ook afstandelijk. Daardoor kunnen ze gevoelens blokkeren. Let op, want hierdoor kun je een partner flink teleurstellen en kwetsen. Zondag ben je misschien erg romantisch, maar je neemt niet snel zelf het initiatief om liefde te bedrijven. Als je partner het voortouw neemt, kunnen er spannende gebeurtenissen plaatsvinden. Maandag is het verstandig om voorzichtig te zijn met liefde, omdat je je onzeker kunt voelen en je partner je kan kwetsen, zelfs als dat niet de bedoeling is. Dinsdagochtend is er misleidende energie, maar de rest van de dag is prima voor liefde en om mooie momenten te delen. Woensdag en donderdag verlopen relaxt. Je bent actief op intellectueel en cultureel gebied. Dit kan een goede tijd zijn om samen een museum te bezoeken of een interessant boek te lezen. Vrijdag en zaterdag is er mysterieuze energie die je seksuele driften aanwakkert. Het kan fijn zijn als je partner en jij een speelse machtsstrijd hebben, want dat windt je op. Als single ben je deze week meer bezig met erotiek dan met romantiek. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, kun je misschien beter niet uitgaan of daten. Ben je geïnteresseerd in een korte flirt, dan is dit de juiste week. Zondag heb je sensuele en erotische gevoelens, maar je wilt misschien liever thuisblijven in plaats van op stap te gaan. Dit kan een goede tijd zijn om met gewone vrienden en familie af te spreken. Maandag en dinsdag ben je bezig met je uiterlijk en jezelf te verzorgen en nieuwe kleding aan te schaffen. Je hebt extra aandacht voor je kinderen of familieleden. Let dinsdagochtend op voor misleidende energie. Het is dan beter geen seksuele ontmoetingen te hebben. Woensdag en donderdag kunnen de beste dagen zijn om een nieuwe relatie te vinden. Je fantasie en dromen zijn levendig en je wilt ze ten uitvoer brengen. Toch is deze periode meer geschikt voor nieuwe vriendschappen dan voor liefde. Vrijdag en zaterdag is er mysterieuze energie die je seksuele verlangens kan stimuleren. Je kunt je aangetrokken voelen tot iemand, maar wees voorzichtig om niet te snel te gaan. Voor singles kan deze week vol spanning en onverwachte ontmoetingen zitten. Houd echter in gedachten dat niet elke ontmoeting tot een serieuze relatie leidt. Gebruik deze week om je interesses te verkennen, maar wees voorzichtig met seksuele ontmoetingen, vooral als je niet zeker bent van je gevoelens. Geniet van de creatieve en speelse energie die deze week met zich meebrengt, maar blijf ook trouw aan jezelf en je grenzen.

Carrière en financiën
Met de Nieuwe Maan die kansen biedt voor creativiteit en plezier, is dit een goede week om je te richten op de dingen die je blij maken. Terwijl je misschien meer tijd wilt besteden aan creatieve projecten en hobby's, vergeet dan niet om tijd te maken voor je partner en geliefden. Communicatie is deze week essentieel, en het is belangrijk om geduldig en begripvol te blijven. We beginnen met een waarschuwing, omdat er teleurstellende energie hangt op gebied van renoveren of opknappen van je huis of bedrijf en voor het opnieuw inrichten hiervan. Ook is het een mindere week voor het kopen of verkopen van onroerend goed. Je bent over het algemeen tot de 15de vooral mentaal krachtig, waardoor je prima kunt functioneren en veel kunt bereiken. Dit is ook wel nodig, omdat er heel wat werk op je afkomt. Zondag kan er iets gebeuren, waardoor je iets geheel nieuws kan doen of waarin je huidige activiteiten kunt verbreden. Je dient t/m dinsdag op je gezondheid te letten, omdat deze te wensen over kan laten. Ook kan er een ongelukkige energie zijn, waardoor je vooral problemen ondervindt met apparatuur, gereedschap en in het verkeer. Over het algemeen is het echter een prima periode om veel te bereiken. Woensdag en donderdag zijn geschikt om samen te werken. Omdat er veel geluk zal zijn, kunnen bepaalde wensen of dromen uitkomen. Deel dit wel met collega’s of werknemers, dit kan goodwill opleveren. In contact met mensen en bij het oplossen van problemen ben je diplomatiek en coöperatief. Vrijdag en zaterdag zullen de mysterieuze energieën je zakelijke leven beïnvloeden. Deze kun je gebruiken voor investeringen en andere financiële zaken. Let op dat er mensen kunnen zijn, die macht uit willen oefenen. Blijf grenzen aangeven, maar ga niet de strijd aan. Overigens is je intuïtie sterk, waardoor je weet wat je kunt om te ontwikkelen en werk af te ronden.

Mentale en fysieke gesteldheid
Steenbokken zijn denkers en als ze dit overdrijven, kunnen ze wel eens depressief worden. Tracht daar deze week voor op te passen en blijf vertrouwen op je humor. De Steenbok kan zeer goed nadenken over financiële en zakelijke aangelegenheden. Ze zullen niet snel over een nachtje ijs gaan en staan bekend als zeer betrouwbaar. Ze zijn ambitieus en weten over het algemeen een goede carrière te ontwikkelen. Steenbokken staan sociaal geregeld in de belangstelling, omdat ze zeer onderhoudend en gezellig zijn. Ze hebben humor en weten anderen prima te entertainen. Het kunnen smaakvolle mensen zijn. Er zijn ook minder goede eigenschappen. Ze kunnen egoïstisch zijn en een wantrouwen hebben naar zichzelf en de omgeving. Omdat ze anderen niet altijd vertrouwen, hebben ze, vooral in relaties en hechte vriendschappen, de neiging veel alleen te doen. Ze vinden het moeilijk diepe gevoelens te uiten en verlaten zich op oppervlakkige praatjes, om zich te beschermen. Onderdrukking van emoties kan deze week tot depressies leiden. Gelukkig zal de Stier voor steun zorgen, omdat je positiever na kunt denken en niet te snel handelt. Je neemt wat meer je rust en kunt je vertrouwen hierdoor versterken. Dit zorgt zowel mentaal als fysiek voor veel meer energie en kracht.

Overzicht van de week voor alle tekens
Mercurius blijft tot 15 mei in Ram en helpt om problemen sneller op te lossen en nieuwe ideeën te genereren. Toch kan deze periode ook zorgen voor moeilijkheden bij concentratie. Gelukkig brengt Uranus positieve invloed door zelfverzekerdheid, energie en overtuigingskracht te stimuleren. Mensen tonen geduld en nemen extra voorzorgsmaatregelen om gezond te blijven. Pluto beweegt retrograde, waardoor transformaties vertragen en we meer tijd krijgen om aanpassingen door te voeren en beter grip te krijgen op veranderingen. Dit is een uitstekende kans om te reflecteren en innerlijke balans te vinden. De Nieuwe Maan in de nacht van dinsdag op woensdag in Stier biedt een ideale gelegenheid om te aarden, middelen te maximaliseren, stabiliteit te verhogen en zelfvertrouwen op te bouwen. Dit is de juiste tijd om plannen te maken voor de lange termijn en praktische stappen te zetten richting veiligheid en zekerheid. Discipline kan begin van de week sterk zijn, maar resultaten kunnen pas later merkbaar worden. Geduld is daarom van essentieel belang. Vanaf 15 mei begint Ceres retrograde, wat uitdagingen kan geven op het gebied van middelen, financiën en zelfvertrouwen. Obstakels kunnen zich dan voordoen en je moet er deze week al beducht op zijn rond doelen en verantwoordelijkheden. Hoewel dit uitdagingen oplevert, is het ook een kans om te groeien en te herzien wat echt belangrijk is. Pluto retrograde zorgt ervoor dat je in een rustig tempo kunt reflecteren op transformaties.

De relatie tussen de Zon en Saturnus kan helpen discipline te behouden, terwijl de Zon in driehoek met Ceres later in de week een gevoel van comfort en zorgzaamheid kan geven. Met de Zon tot 20 mei in Stier kunnen de meeste mensen meer normatieve energie voelen en natuurlijke autoriteit respecteren, hoewel er ook mensen zijn die tegengesteld gedrag vertonen. Venus in Stier tot 23 mei zorgt voor een intense periode, waarin zintuigen scherp zijn, vooral op gebied van relaties en culturele evenementen. Wees voorzichtig met het stellen van te hoge eisen aan mensen om je heen, omdat dit tegen je kan werken. Op het gebied van liefde willen sommige mensen buiten hun comfortzone stappen, maar zorg dat je geen grenzen overschrijdt. Retrograde Pluto in Stier, tot april 2026, biedt de mogelijkheid tot diepgaande zelfreflectie en nieuwe sociale contacten die tot betekenisvolle veranderingen kunnen leiden. Mars in Ram kan tegenslagen veroorzaken, maar vertrouw op je innerlijke kracht om obstakels te overwinnen en sterker uit de strijd te komen. Saturnus, retrograde in Vissen tot februari 2026, kan mensen wat terughoudender maken in situaties waarin ze zich niet op hun gemak voelen. Deze periode kan ook leiden tot emotionele afhankelijkheid, vooral bij onderwerpen die gevoelig liggen. Het is een week om geduldig te blijven, discipline te tonen en open te staan voor nieuwe ideeën. Gebruik deze tijd om te aarden, stabiele keuzes te maken en je energie te richten op wat echt belangrijk is.