Zoek je een mental coach? Op Consulentenonline bieden we verschillende coaches aan

Consulentenonline biedt diverse hulpverleners aan, die via de chat en bellijnen benaderd kunnen worden. Je kunt diverse deskundigen spreken, die op twee gebieden werken. Ten eerste bieden we op de site consulenten aan, die op spiritueel gebied ondersteunen. Je kunt dan onder andere denken aan mediums, paragnosten, tarotisten, helderzienden en andere consulenten met hogere krachten. Er was echter ook vraag naar consulenten die met reguliere programma’s werken. We bieden op dit gebied dan ook hulpverleners aan, zoals pedagogen, psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, juridische adviseurs, coaches en nog veel meer consulenten. Dit artikel gaat over consulenten die gebruik maken van hun vaardigheid als mental coach. Wil je dus snel geholpen worden en niet teveel betalen? Wil je dit via de chat of de telefoon doen? Dan raden we je aan om dit artikel eens te lezen. We bespreken het werk dat een mental coach doet. Een mental coach traint de geest en de emoties van hun klanten om te zorgen dat ze beter in staat zijn te leren van fouten, met druk om te gaan en effectiever in het leven kunnen staan. We raden aan op de website van Consulentenonline te kijken welke hulpverleners jou aanspreken. We zullen in dit artikel laten zien dat een mental coach niet altijd een op zichzelf staand beroep is. Veel hulpverleners maken namelijk gebruik van extra vaardigheden als mental coach, zoals onder andere psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers.

Waarom is het zo handig om een mental coach in de armen te nemen?

Je denkt vaak bij psychische en mentale hulp aan psychologen, psychiaters, maatschappelijk werkers en psychotherapeuten. Vaak kun je dan wel aangeven wat die nou doen. Bij de vraag wat nu precies een mental coach doet, weten mensen dit niet altijd evengoed aan te geven. Hieronder zullen we trachten dit te beschrijven. Je zult lezen dat een gespecialiseerd mental coach op verschillende gebieden werkt, zoals carrière, privéleven en de sport. Weinig mensen staan er bij stil, maar in veel takken van sport wordt gebruik gemaakt van een mental coach. Denk onder andere aan het voetbal, waar diverse coaches aan het werk zijn. Om maar een voorbeeld te noemen: Marc Lammers maakte als coach van het gouden nationale dameshockeyteam gebruik van een mental coach. René Mijnders zorgde via een mental coach dat de dames-8 bij het roeien een zilveren medaille behaalde. Ook in de eredivisie van het voetbal wordt gebruik gemaakt van deze coaches, evenals bij turnen, zwemmen en nog meer sporten. Deze manier van hulp is lang onbespreekbaar geweest, omdat er in Nederland een taboe op heerste. In de Verenigde Staten en in landen als China is het echter heel normaal om een mental coach te hebben.

De laatste jaren is er dan ook in Nederland steeds meer belangstelling gekomen. Sporters die een mental coach gebruiken, vallen veelal op door prestaties die opeens hoger liggen dan ze eerder deden. Niet alleen in de sport zien we tegenwoordig een mental coach. Ook topmanagers in het bedrijfsleven hebben vaak ondersteuning. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken naar geweest en hieruit blijkt dat mensen daadwerkelijk makkelijker met stress en spanning omgaan en dan beter gaan presteren. Een mental coach is in staat om jou niet alleen fysiek beter te laten presteren, maar ook mentaal meer kracht te geven. We raden je dan ook aan om na het lezen van dit artikel op de website van Consulentenonline te lezen wie er aanwezig zijn om jou te helpen. Voordeel aan onze online-service is dat dit uiteindelijk veel goedkoper is, dan als je een bepaald traject met een mental coach ingaat. Er worden vaak grote bedragen gevraagd voor de begeleiding. Bij ons bepaal jij zelf hoeveel je aan onze coaches uitgeeft.

Een mental coach voor verschillende problemen

Er zijn vele professionals die op geestelijk vlak werken. Je kunt bijvoorbeeld naar een coach zoeken die vooral op psychologisch of psychiatrisch gebied werkt. Er zijn ook bedrijfscoaches, die jou helpen om in je werk beter te presteren. Er zijn ook mensen die met spanningen rondlopen en dan niet gelijk de stap naar een psycholoog of psychiater maken. Er kunnen bepaalde fobieën zijn, waar je moeilijk vanaf komt. Zoals we al zeiden, kun je betere prestaties neerzetten als je graag intensief wilt sporten, maar soms bang bent om over grenzen te gaan. Een mental coach kan echter ook helpen bij het stoppen van een bepaalde verslaving of iets anders waar je graag mee wilt stoppen. Zelfs in het leger of bij de politie zijn er mental coaches. Wie je ook zoekt en wat je ook wilt, ze hebben allemaal één overeenkomst. Een mental coach helpt jou om je hersenen en je geest te trainen om iets beter te gaan doen. Twijfel je al een tijdje, wacht dan niet langer en neem eens contact op met één van onze consulenten. Je zult enthousiaster worden bij de dingen die je doet en ook veel meer ambitie krijgen om beter te presteren. Of het nu in het bedrijfsleven is, het onderwijs, sport of bepaalde aspecten in je leven, de mental coach kan jou hierbij ondersteunen. In de volgende paragraaf zullen we eens ingaan op datgene wat je kunt leren of kunt veranderen.

Welke zaken geven onze klanten aan na een behandeling van een mental coach?

Een mental coach werkt op verschillende aspecten, waarbij met name het bewustzijn van mensen een positieve impuls krijgt. Door mentaal en emotioneel sterker te worden kun je leren hoe je bepaalde zaken anders aan kunt pakken. Daardoor kun je veranderen en ontwikkelen en kun je met de hulp tot betere prestaties komen. Een goede mental coach is in staat jou niet alleen te coachen, maar ook om een soort mentor te zijn, die jou begeleidt in jouw proces om minder problemen en spanningen te ervaren. Bij de evaluatie van onze mental coaches geven klanten over het algemeen een positief beeld over hoe deze werken. Hierbij komen de volgende opmerkingen geregeld naar voren als mensen onder behandeling van onze mental coaches zijn geweest:

 • Angsten worden verminderd, waardoor mensen meer aandurven. Ze kunnen zichzelf meer vertrouwen en dan makkelijker met problemen omgaan. Ze leren van de mental coach ook nieuwe technieken aan om met angstaanvallen om te gaan. Opvallend is dat veel mensen voor de hulp aangaven dat zij bang waren om succes te behalen. Zij konden de waardering en de positiviteit niet altijd aan. Via de mental coach leerden zij dat je trots kan zijn en dat je ook waardering voor jezelf mag hebben. Ook faalangst wordt verminderd, waardoor mensen veel zekerder van zichzelf worden na een behandeling van de mental coach.
 • Mensen ervaren, na een behandeling, minder benauwdheid als ze onder druk komen. Voor de behandeling konden ze paniekaanvallen krijgen, maar die worden drastisch verminderd. Ze kunnen hun ademhaling beter reguleren en hebben veel minder kans op hyperventilatie of andere vormen van stress.
 • Bijzonder is ook dat veel mensen aangeven dat ze minder perfectionistisch worden, waardoor ze makkelijker dingen los kunnen laten. Ze leren door de mental coach dat het niet altijd hoeft om alles maar goed te willen doen. Fouten zorgen juist voor ontwikkeling.
 • Mensen die op het één of ander gebied beter willen presteren zoals: sporters, studenten, managers of anderen die betere prestaties willen behalen, geven ook aan dat ze nu in staat zijn om veel beter te presteren. Zij hebben minder de neiging om bepaalde zaken uit te stellen en kunnen daardoor veel adequater en efficiënter handelen.
 • Een ander belangrijk punt dat veel mensen noemen is dat ze veel meer zelfdiscipline krijgen. Daardoor handelen ze minder impulsief en dit zorgt er dan dus ook voor dat ze veel meer nadenken over hun handelen en hun gevoelens. Daardoor zijn er minder fouten en kunnen problemen als gevolg van faalangst voorkomen worden.
 • Tenslotte wordt genoemd dat mensen voor de behandeling veel meer de neiging hadden om zich in een slachtofferrol te plaatsten. Zij gingen na de hulp veel minder de verdediging in, waardoor het contact met andere mensen minder leidde tot conflicten. Met name problematische contacten konden hierdoor een stuk soepeler verlopen.

Welke redenen kun je hebben om een mental coach van Consulentenonline om advies te vragen?

We hebben dit artikel geschreven om het makkelijker voor jou te maken om te bepalen of je een mental coach om advies kunt vragen. Er zijn verschillende redenen te bedenken en door dit artikel te lezen, kun je wat makkelijker bepalen of je een mental coach nodig hebt en waar je deze voor nodig hebt. Om een mental coach in de arm te nemen is het erg belangrijk om te weten of iemand jou als persoon aanspreekt en welke mogelijkheden er zijn om met iemand in gesprek te gaan. We raden je dan wel aan om meerdere keren contact op te nemen, zodat je een probleem goed aan kunt pakken. Bij Consulentenonline werken we met een aantal technieken die onze mental coaches, therapeuten en andere hulpverleners toepassen bij de problemen en onderwerpen die klanten bij hen neerleggen. Natuurlijk zullen er meer mogelijkheden zijn om mensen te helpen, maar we hebben de belangrijkste technieken op een rijtje gezet. De volgende technieken die veelal gebruikt worden zijn:

 • Een mental coach kan helpen om mensen beter te laten presteren. Je kunt op die manier veel beter in staat zijn om je dromen na te streven en resultaten te behalen die je eerder niet voor mogelijk hield. Een mental coach kan alleen al door middel van het versterken van de ambities en het enthousiasmeren van mensen zorgen voor verbetering. Hun positieve wijze van werken en het brengen van betere gevoelens zorgen dus dat je beter gaat presteren.
 • Een mental coach zorgt ervoor dat je dingen helderder gaat zien. Je stelt je vaardigheden als het ware op scherp, waarbij zelfkritiek erg belangrijk is. Dit moet dan wel op een gezonde en realistische wijze gebeuren, zodat jij geen dingen van jezelf gaat vragen die (nog) niet mogelijk zijn. Een coach leert je hierbij hoe je je moet concentreren en hoe je de focus op het juiste moment kunt richten en wanneer je iets adequaat kunt gebruiken.
 • De mental coach zorgt dat je verantwoordelijkheid over jezelf blijft houden. De coach helpt om verantwoording af te leggen voor eigen daden en gedachten, doelen en dingen die je na wilt streven. Door eerlijk en betrouwbaar te handelen, zal je minder weerstand oproepen en zal je leven een stuk rustiger zijn voor jezelf, maar ook voor anderen die met jou omgaan.
 • Een mental coach zal jou helpen om effectiever met problemen om te gaan. Via de training die de coach geeft, zal je uitgedaagd worden om bepaalde zaken te overwinnen. De coach zal hierbij fictieve of reële problemen gebruiken om jou in te laten zien dat je bepaalde zaken op een heel andere wijze dient op te lossen. Uiteindelijk kan je dan ook in je dagelijkse leven problemen overwinnen, die je eerder niet op kon lossen of aankon.
 • Een mental coach kan jou ook helpen bij inzinkingen, stress, depressie of burn-out. De coach zal jou mentale strategieën en benaderingen aanbieden, waardoor je uiteindelijk zelf ook in staat bent om deze te gebruiken. Doordat je de juiste manieren aangeboden krijgt, zal je de coach na een relatief korte periode niet meer nodig hebben en zal je het zelf kunnen.
 • Tenslotte zal de metal coach je ook aanleren dat er nu eenmaal minder goede mensen in het leven zijn en dat je daar mee om moet leren gaan. Het moet niet zo zijn dat mensen jou makkelijk van slag kunnen brengen. Ben je hier kwetsbaar voor, dan zal je hier vaak last van hebben. Heb je het gevoel dat mensen je intimideren of uitdagen en kun je hier moeilijk mee omgaan, dan is het belangrijk dit met de coach te bespreken. Vaak zie je bij mensen die dit ervaren, dat ze na enige tijd veel relaxter en evenwichtig kunnen blijven.

Nieuwsgierig geworden naar de mental coaches van Consulentenonline?

Onze mental coaches werken op verschillende manieren en dat is nog best erg lastig aan de telefoon of via de chat. Zij kennen de klant niet persoonlijk en het contact is geregeld eenmalig. Zij dienen dus gelijk al efficiënt en effectief met hun vaardigheden om te gaan om de klant al veel mee te kunnen geven. Een mental coach weet online natuurlijk nooit of een klant voor een tweede gesprek komt. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze mental coaches? Heb je een vraag die je niet live met een hulpverlener wilt bespreken of heb je slechte ervaringen met psychologen en andere hulpverleners? Wil je via de chat of telefoon contact met één van onze mental coaches en wil je daar niet teveel voor betalen? Ga dan snel naar de website van Consulentenonline om de mogelijkheden te bekijken. Nee je contact op, zorg dan wel dat je duidelijk weet waarvoor je geholpen wilt worden. Zorg voor duidelijke vragen, die je goed overdacht hebt, zodat de mental coach hier iets mee kan. Durf ook aan de coach te vragen wat zijn/haar filosofie, aanpak en ideeën zijn. Merk je dat er een verbinding tussen jullie is, dan kun je aan de slag. We raden je aan het te proberen en met onze consulenten contact op te nemen. Je zult merken dat er veel mogelijk is, ook al is het aan de chat of telefoon. Onze consulenten zijn mensen die dit werk niet alleen voor geld doen. Het zijn mensen die dit met hun hart en ziel doen en klaar staan om jou te ondersteunen.

Werkwijze van Consulentenonline

In Nederland kun je ons bereiken op telefoonnummer 0909-0121 (90cpm) en in België onder het nummer 0330-20770 (1,75 pm). Je kunt ook credits kopen, dan is het goedkoper om te bellen. Verder is er mogelijkheid om met consulenten te chatten. Je kunt hierover lezen op Consulentenonline. Er is geen wachtlijst en je kunt dus direct gebruik maken van de diensten van de mental coaches en de andere consulenten. Onze consulenten zijn deskundig en geschoold om op een effectieve en adequate wijze met jouw problemen en vragen om te gaan. Zij kunnen al snel relaties leggen tussen de dingen die jij vertelt en de indruk die ze van je krijgen. Je kunt al binnen enige tijd ontdekken wat de obstakels en uitdagingen zijn, waar actie in genomen moet worden. Heb je grotere problemen, dan wordt er aangeraden om de eerste keer circa 30 minuten tot een uur uit te trekken, zodat onze consulent jouw problemen goed kan analyseren. Daarna wordt aangeraden elke week één sessie te doen. Daarbij wordt met de coach afgesproken gedurende hoeveel weken je ondersteuning krijgt. Zijn er kleinere vragen of problemen, dan is een eenmalig contact natuurlijk ook prima en zit je ook niet vast aan het aantal minuten dat je belt. Dit is het voordeel van onze dienst. Jij bepaalt zelf hoeveel tijd je contact wilt hebben. Je legt je dus op niets vast en houdt de regie in je eigen handen.

Helderzienden

Dit artikel is door Frank Post geschreven.

Frank is een ervaren pedagoog, onderwijskundige en sociaal werker, die ook qua ontwikkelingspsychologie en sociologie veel kennis en ervaring heeft. Je kunt Frank bereiken op boxnummer 0119. Het is zeker de moeite waard om hem te spreken over dingen waar jij een antwoord op wilt hebben. Frank kan op een zeer goede manier helpen.

Bekijk Profiel

©2019 ConsulentenOnline en Frank Post. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze tekst mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt , in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgevers (Frank Post en ConsulentenOnline).