Geboortedatum: 23 september t/m 22 oktober - Mei 2024

Algemeen

In mei staat de schijnwerper gericht op Weegschalen, die worden aangemoedigd om hun nauwe relaties te verdiepen en dieper begrip te cultiveren. Ze kunnen zowel in hart als ziel hun natuurlijke gevoeligheid gebruiken om conflicten op te lossen en harmonie te brengen. Nieuwe vriendschappen die nu ontstaan, hebben het potentieel om blijvende impact te hebben op hun leven, waardoor ze nieuwe perspectieven en ervaringen kunnen verwelkomen. De kosmos herinnert hen er wel aan dat hun handelingen en acties altijd consequenties hebben. Voor singles is het belangrijk negatieve gedachten niet toe te laten en hun eigen waarde te omarmen, terwijl gebonden mensen worden aangemoedigd om vooral kwalitatief meer tijd met hun partner door te brengen. Je kunt onder andere activiteiten plannen die jullie beiden plezier kan brengen en de band versterken. Deze maand vraagt om emotionele eerlijkheid, waarbij het cruciaal is gevoelens rechtstreeks onder ogen te zien. Wees eerlijk, zelfs als ze ongemakkelijk zijn. Door deze confrontatie kunnen ze diepgaande persoonlijke groei ervaren en relaties versterken. Het is essentieel om ondersteuning te zoeken, zodat jij je vrij en veilig kan uiten. Het zal belangrijk zijn om vooral jezelf te ontdekken in de reis die je wilt maken. Op gebied van gezondheid is balans tussen lichaam en geest van het grootste belang. Activiteiten zoals wandelen in de natuur of yoga kunnen helpen om balans te behouden en een gevoel van welzijn te bevorderen. Daarnaast is het belangrijk de mentale gezondheid niet te vergeten. Het vrijmaken van tijd voor activiteiten die vreugde en ontspanning brengen, draagt bij aan een algeheel gevoel van welzijn en geluk. Gelukkleuren van deze maand zijn blauw, rood en geel. Geluksgetallen zijn 0 en 1 terwijl de letters N en S ook veel geluk brengen. Op professioneel vlak staat een periode van groei voor de deur, met kansen op vooruitgang en ontwikkeling. Het is belangrijk open te staan voor nieuwe leerervaringen en samenwerkingen, waardoor de Weegschaal de horizon kan gaan verbreden en vaardigheden versterken. Reizen kan deze maand waardevolle leerervaringen en een frisse kijk bieden. Of het nu gaat om fysieke reizen of om innerlijke reizen naar de diepten van geest en ziel, het wordt aangemoedigd buiten de comfortzone te stappen en nieuwe werelden te verkennen. Dit kan een ideaal moment zijn je onder te dompelen in culturen en spiritualiteit.

 

Liefde en relaties

In deze maand straalt een gunstige energie door de lucht, waar gevoelens floreren en optimisme hoogtij viert. Niet alleen voel je jezelf in balans en vol goede moed, maar jouw positieve uitstraling kan ook anderen beïnvloeden. Voor wie zich in een relatie bevindt, is dit een uitstekende tijd elkaar te overladen met liefde en genegenheid. Zelfs degenen die voorheen met strubbelingen kampten in hun partnerschap, vinden de kracht om compromissen te sluiten en open te staan voor verandering. Zelfvertrouwen bloeit op en onthult helder wat er moet veranderen. Voor hen die een solide relatie koesteren, biedt deze maand een uitgelezen kans om liefde te voeden door activiteiten te plannen en oprecht respect voor elkaar te tonen. Singles kunnen vooral halverwege de maand verrast worden. De agenda staat bol van leuke uitjes en sociale verplichtingen, wat de kans vergroot op interessante nieuwe mensen. Er wordt aangeraden Aardetekens te vermijden en je te laten leiden door de passie. Vrouwen dienen op hun hoede te zijn voor roddels en zich niet te laten verleiden tot deelname aan onnodige conflicten. Inzake romantiek ben je liefdevol en gepassioneerd, met een uitstraling die verleiding en hartstocht opwekt. Mannen dienen zich te wapenen tegen jaloezie, aangezien dit tot onnodige strubbelingen kan leiden. Communicatie is hierbij cruciaal, maar blijf trouw aan eigen waarden en behoeften. Voor vrijgezellen lonkt de mogelijkheid om een betoverende ontmoeting te hebben met iemand van een andere achtergrond. De invloed van de Maancyclus belooft een maand vol romantiek en verleiding. Je verlangt intens naar erotische ervaringen, waarbij passie oplaait. Zelfs als je een partner hebt, zal verleidelijke charme aandacht trekken en zorgen voor meer vuur in je relatie. Hoewel je misschien meer geneigd bent tot kortstondige avontuurtjes, is het belangrijk ruimte te maken voor een diepgaande romantische verbinding. Mei vraagt om evenwicht tussen jouw verlangens en die van je partner. Voor singles is de periode t/m de 21ste doordrenkt met passie en zoektocht naar liefde. Daarna kan de Maan de hartstocht iets temperen.

 

Carrière en zakelijkheden

Je bent deze maand fysiek en mentaal erg sterk, maar soms misschien wel te sterk. Je bent namelijk alert en krijgt zoveel invloeden op je af dat je moeite zal hebben je energie verstandig te gebruiken. Het wordt een maand, waarin jij je zeer krachtig kunt voelen, maar alleen als je in staat bent je energie goed te gebruiken en emoties niet teveel op te kroppen. Doordat je zoveel energie hebt, doe je er verstandig aan vooral fysiek lekker bezig te zijn en je te richten op meer dan één taak. Je bent intellectueel erg sterk en zal het prima aankunnen om op een multifunctionele manier bezig te zijn. Mochten er in mei veel taken gedaan moeten worden, tracht dan een planning te maken. Echter, plan niet teveel ver vooruit als het gaat om inspannende taken of dingen waar je je concentratie bij nodig hebt. Je kunt op dat moment misschien wel helemaal geen zin hebben om ze te doen. Dit soort taken kun je dan ook het best impulsief doen op momenten dat je er wel zin in hebt of er de juiste attitude voor hebt. Het zal een bijzondere maand worden voor studerende mensen, omdat de energie er goed voorstaat, waardoor ze prestaties leveren. Ondanks krachtige energieën zal je er verstandig aandoen geduld te bewaren bij samenwerken of als je ze beroepsmatig moet verdedigen, ondersteunen of onderwijzen. Het kan een lastige maand worden voor mensen zoals leraar, jurist, verpleger, maatschappelijk werker of ander sociaal beroep. Je vindt het namelijk lastig uit je woorden te komen en kunt daardoor moeilijk dingen uitleggen. Je weet de grote lijnen wel te bieden, maar kunt de details moeilijk aangeven. Mensen die voor hun beroep veel op de weg zitten, doen er verstandig aan extra voorzichtig te zijn en vooral bij lange of gevaarlijke ritten. Er kunnen vertragingen en frustraties ontstaan, waarbij jij je geduld moet bewaren. Het is belangrijk extra veel tijd te besteden aan het plannen en organiseren van werk en andere bezigheden. Merk je dat je gehaast of gestrest bent, dan doe je er verstandig aan om even de rust te bewaren en tot tien te tellen.

 

Mentale en fysieke gezondheid in de periode van de Nieuwe en Volle Maan

De kracht van de Volle Maan in Boogschutter van de 23ste, wordt al tijdens de Nieuwe Maan gevoeld. Deze Maanperiode helpt problemen van ons af te zetten en optimistisch te blijven. Op dit gebied zullen Jupiter en Neptunus ondersteunen, waardoor we qua fantasie, gedachten en creativiteit veel kansen krijgen. Je kunt je dus vanaf het begin van de maand voorbereiden op Jupiter die de 25ste naar Tweeling gaat. Hierdoor kunnen we extra profiteren van mentale vermogens, ideeën en communicatie. Het seizoen van de Tweeling begint dus al een stuk vroeger dan gewoonlijk. Er zal dan ook een aangename energie deze maand zijn, wat een uitstekende mogelijkheid biedt om gezondheid te verbeteren en de levensstijl een boost te geven. Sta open voor energie van de Volle Maan en andere energieën en laat enthousiasme motiveren om actie te ondernemen. Om volledig van deze energie te genieten, is het belangrijk te mediteren, te reflecteren en je te concentreren op welzijn. Dit is het moment om positieve verandering in gang te zetten, als je gebruik maakt van de inspirerende krachten. Gebruik ze om gezonde gewoonten te omarmen, zoals regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende rust. Terwijl we het Gemini-seizoen ingaan, moedigen de planeten ons aan om onze geest te voeden met nieuwe ideeën en plannen. Verwelkom de verandering met open armen en laat je geest openbloeien. Profiteer vooral ook van Venus die naar Gemini gaat en omarm de aangename energie die het met zich meebrengt. Kijk uit naar een periode van groei, activiteit en verbeterde communicatie. Let op je gezondheid en sta open voor de positieve veranderingen die deze periode met zich meebrengt.

 

Mars richt zich de 1ste helft op vermaak, ontspanning, seks en kinderen. Daarna zal deze planeet meer gericht zijn op werk en gezondheid. Het 2de deel van de maand kunnen chronische ziekten wat minder snel onder controle zijn. Je zult deze periode verschillende problemen op moeten lossen en een eventuele ziekte kan jou dan flink parten spelen. Mensen die echter geen chronische ziektes hebben, kunnen een prima maand meemaken. Mei is een maand waarbij je veel energieën op je afkrijgt, die erg veel kracht en fitheid kunnen bieden, maar je dient deze dan wel te verstrooien over alles wat er op je pad komt. Je bent in mei constant bezig evenwicht te vinden. Doe je dit niet, dan kunnen de energieën storend werken en zal je frustraties en irritaties ervaren, die niet veel goeds brengen. Zorg er in contact met anderen voor dat je je geduld bewaart en assertiviteit niet in agressiviteit omzet. Je kunt op zich snel denken en kan hier anderen soms mee overrulen zonder dat je dit zelf doorhebt. Mensen kunnen zich dan aan je storen, terwijl jij denkt dat je alles goed doet. Wees hier alert op en praat er eens met mensen over die jou goed kennen. Inzicht over jezelf kan nooit kwaad en ervoor zorgen dat je lekkerder en zekerder in je vel komt te zitten. Op gebied van gezondheid zullen de meeste Weegschalen geen zware gezondheidsproblemen hebben. Het wordt een maand je lichaam onder handen te nemen met sport, gezonde voeding en slechte gewoontes af te leren, zoals roken, alcohol of drugs. Ook kan je mindere gedragingen onder de loep nemen. Ademhalingsoefeningen zullen Weegschaal helpen om te gaan met een slechte gezondheid. Een goede werking van het middenrif en de longen zal helpen evenwicht te scheppen in het zenuwstelsel.

 

Algemeen overzicht voor alle tekens

Mars staat tot 9 juni in Ram en hierdoor zijn we wel eens impulsief, maar gebruiken we deze verstandig dan zijn we meer doelgericht en kunnen we veel van wat we willen daadwerkelijk volbrengen. Saturnus verblijft tot 26 februari 2026 in Vissen en beweegt tot 25 mei retrograde. Venus staat tot de 23ste in de Stier en dit zorgt gezamenlijk voor een intense periode. Dit komt, omdat zintuigen extra actief zijn. We ervaren veel en emotioneel ook diep, vooral als het gaat om relaties en liefde. Maar ook bij het bezoeken van culturele evenementen, zoals theater, kunst en muziek. We hebben de neiging veel te eisen van geliefden en dit kan nog wel eens tegenwerken. Bij het nemen van beslissingen kunnen we deze energie gebruiken, maar wees voorzichtig en verstandig. Heb je een eigen bedrijf of ben je leidinggevende, dan zal je dit vastberaden, doelgericht en tegelijkertijd zeer menselijk doen. Je energie kan dan alles brengen waar je naar verlangt. Pas echter op bij stressvolle situaties, omdat we kunnen neigen tot ondoordacht en zelfs arrogant gedrag. De 1ste zal Venus een vierkant vormen met de retrograde Pluto, die de 2de in Waterman begint. Dit helpt bij het vertragen van transformaties, zodat we er niet zo in verstrikt raken. De Nieuwe Maan in de Stier zal de 8ste rond 5:24 ontstaan en gedurende een paar dagen zorgen voor het in balans komen met onze emoties. Deze periode vormt de Zon een sextiel met Saturnus en Mercurius, die een vierkant met Ceres vormt. De 1ste periode van mei is dan ook geweldig, omdat we mogelijkheden hebben via andere mensen en hogere krachten stabiliteit, veiligheid en zelfvertrouwen te behouden. Discipline kan sterk zijn, hoewel de beloningen mogelijk pas na de 15de naar voren komen. In de periode van de 13de tot de 19de kan een golf van veranderingen domineren, waarbij flexibiliteit noodzakelijk is om productiviteit te verbeteren. Deze veranderingen kunnen zich voordoen op verschillende gebieden van het leven, zoals in de romantiek, sociale contacten en op zakelijk gebied. Mercurius verplaatst zich de 15de naar Stier, waardoor we praktisch en vastberaden in de communicatie zijn. Onderhandelingen kunnen gestoeld zijn op stabiliteit en zekerheid. Tegelijkertijd gaat Ceres retrograde in Steenbok en hierdoor kunnen we, per teken verschillend, anders met financiën en veiligheid omgaan.

 

Venus vormt de 16de een driehoek met Ceres en ook dit zorgt dus voor een verandering, maar hierbij zijn we in staat om zeer harmonieus met bezittingen en financiën om te gaan. Hierdoor begrijpen we veel beter hoe we onze behoeften in evenwicht kunnen brengen met behoeften van anderen. Mercurius vormt de 17de een vierkant met Pluto, waardoor krachtige energie vrijkomt die ervoor zorgt dat we op een andere wijze kunnen denken over mensen in onze omgeving, waardoor we op een verstandige wijze kunnen communiceren. Het kan een tijd zijn van intense mentale activiteit en diepe reflectie. We worden aangemoedigd om gedachten en overtuigingen onder de loep te nemen en eventueel te veranderen. Venus komt de 18de in conjunctie met Uranus en dit brengt een grote kans op onverwachte veranderingen of spannende ontwikkelingen op gebied van liefde, financiën en creativiteit. Er kunnen dan opwinding en een drang naar vrijheid ontstaan, waardoor we openstaan voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Tegelijkertijd staat de Zon in conjunctie met Jupiter, wat een gevoel van optimisme en groei brengt, wat een gunstige tijd biedt om nog meer naar veranderingen op zoek te gaan. Voordat de Zon op 20 mei naar Tweelingen reist, vormt deze de 19de een sextiel met Neptunus. Dit zorgt ervoor dat we geïnspireerd worden en onze intuïtie leidt tot verstandig gedrag. Het is een gunstige tijd om dromen en idealen te verkennen en te streven naar hogere spirituele doelen. We kunnen een dieper begrip krijgen van onze verbinding met het universum en mensen om ons heen. We stelden al eerder dat de 23ste de Volle Maan in Boogschutter terechtkomt. Venus zal deze dag naar de Tweeling reizen, terwijl Jupiter vanaf de 25ste naar dit teken reist. Met de Zon, Venus en Jupiter in de Tweeling neemt mentale energie toe en kunnen ideeën ontstaan, die zorgen voor een fijn contact met geliefden en andere mensen in onze omgeving. Vanaf de 25ste zal Jupiter in de Tweeling zorgen voor creatieve en expressieve gevoelens. Een zeer fijne periode voor het smeden van nieuwe plannen en ideeën qua kunst, muziek en creativiteit. Er kunnen uitdagingen zijn, omdat we soms te dromerig en speels kunnen zijn. We kunnen dan over grenzen gaan en teveel fantasie hebben. Romantiek en erotiek kunnen dan te sterk met elkaar verbonden zijn. Pas dan ook in de laatste week op dat we hier wel controle over houden. Gaan we hier verstandig mee om, dan kunnen we echter fijne emoties delen en zal erotiek juist erg veel fijne momenten brengen.

Voor het sterrenbeeld Weegschaal gratis de maandhoroscoop online bij mediumslive