Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Mei 2024

Algemeen

In mei staat de horoscoop voor Steenbok in het teken van bruisende sociale interacties en kansen die je pad verlichten. Nieuwe connecties die je maakt, dragen de belofte van langdurige vriendschappen en zelfs potentiële professionele samenwerkingen. En wat is er mooier dan oude vriendschappen nieuw leven inblazen. Jouw openhartige energie straalt en trekt zowel positieve ervaringen als mensen aan als bijen naar de honing. De kosmos stelt wel dat je voorzichtig moet zijn, maar laat geen kansen aan je voorbijgaan waar je later spijt van krijgt. Voor degenen die vrijgezel zijn, is er liefdesadvies om nieuwe verbindingen te verwelkomen. Voor gebonden mensen wordt aangeraden om een romantische date met je eigen partner te organiseren en er een betoverende avond van te maken. Emotionele intelligentie is jouw krachtige bondgenoot bij navigeren door de dynamiek van deze maand. Vind kracht in empathie, zowel voor jezelf als voor anderen en omarm het bevrijdende gevoel van het delen van je diepste gevoelens met vertrouwde contacten Wat betreft gezondheid, laten we niet alleen zorgen voor ons lichaam, maar ook voor onze geest. Geniet van activiteiten die ontspanning en stressverlichting bevorderen, zoals meditatie, een goed boek lezen of wandelen in de natuur. Vind de balans tussen actie en rust, want jouw algehele welzijn is van onschatbare waarde. Gelukkleuren zijn Kaki en Mangogeel en geluksnummers 0, 2 en 3 en gelukletters A, J en L. Laat deze magische combinaties je begeleiden op je pad naar succes en vervulling. Innovatie en creativiteit zijn de sleutels tot professioneel succes deze maand. Denk buiten de kaders en wees niet bang om nieuwe ideeën te verkennen. Leiderschap kansen liggen voor het grijpen, en jij hebt het in je om je team te inspireren en te leiden naar grotere hoogten. En vergeet niet om te dromen van verre bestemmingen en avonturen. Reismogelijkheden lonken, en deze ervaringen zullen niet alleen je geest vernieuwen, maar ook je horizon verbreden en je begrip van de wereld verdiepen. Geniet van de reis, lieve Steenbok, want de sterren glimlachen op jou deze maand.

 

Liefde en relaties

Deze maand kunnen er wat negatieve gedragingen van anderen zijn, die jou verdrietig maken. Je hebt het gevoel dat je persoonlijke leven minder goed verloopt. Om hiermee om te gaan wordt aangeraden jezelf constant onder controle te houden en niet op te geven. Het is belangrijk te communiceren met je partner, andere geliefde en sociale contacten. Vooral vrienden zijn een beschermende factor om je goed te voelen. Daardoor wordt aangeraden geregeld afspraken te maken. Heb je te weinig mensen om je heen, dan wordt aangeraden hier actief mee bezig te gaan en wat meer tijd te kiezen voor hobby’s of andere activiteiten om mensen te ontmoeten. Heb je een problematische relatie dan is dit aan te raden, waardoor problemen opgelost kunnen worden en je relatie verbetert. Ben je single, dan kun je de tijd gebruiken om na te denken over dingen die je in het verleden minder goed hebt gedaan. Het is een prima maand om te besluiten dingen in de toekomst anders te doen. Het best kun je een vuurteken als partner nemen. Watertekens kun je beter mijden, omdat deze voor jou te wisselvallig kunnen zijn. Voor de Steenbok vrouw zullen er momenten van ruzies en jaloersheid zijn, maar aan de andere kant is het een maand van fijne en liefdevolle verrassingen. Hierbij zijn er romantische verbeteringen voor singles en gebonden mensen. Er wordt aangeraden niet te romantische activiteiten te plannen, maar te kiezen voor culturele activiteiten om elkaar echt te leren kennen. Voor de man wordt aangeraden niet teveel fantasie op te zoeken. Wees nuchter en gebruik je innerlijke temperament om actief bezig te zijn. Ben je single, dan wordt aangeraden selectief te zijn en elkaar eerst te leren kennen voor je erop ingaat. Er kan deze maand misleidende energie hangen als het om erotiek gaat. Er is een negatieve energie van Pluto in jouw teken. Vooral halverwege de maand kan deze voor verwarring zorgen. Je ervaart een sterke passionele, maar tegelijk nuchtere energie. Dit kan bij jou de vraag opwerpen wat je precies moet doen om van seks te genieten. Misschien doe je er goed aan je nuchtere kant links te laten liggen en te genieten van seksuele trillingen die er door je heen stromen. Wees niet bang te genieten van pure seks. Heb je een partner, dan zal deze het erg fijn vinden als jij je eens lekker laat gaan. Seksualiteit is leuk, maar je hebt er niet altijd behoefte aan. De beste periode voor seks is de laatste week. Je bent liefdevol en emoties zijn in een relatie op seks gericht. Ben je single, dan kun je de neiging hebben iemand puur om de seks te versieren.

 

Werk en financiën

In je zakelijke leven kunnen er bepaalde tegenvallers zijn, die je niet verwacht had. Deze zullen vooral optreden bij zaken die je eigenlijk heel goed aankunt, waardoor je wel eens uit het veld geslagen kunt worden. Wellicht is dit de werkelijke oorzaak van je emotionele dip, waardoor mei een maand is om zakelijke belemmeringen of storingen op te lossen. Bedenk dat je nergens omheen moet gaan lopen, omdat zelfs kleine storingen een indicatie kunnen zijn voor achterliggende zaken die wellicht veel erger zijn. Mei zal dus een maand zijn van analyse en onderzoek, waarbij je in staat moet zijn om te ontdekken wat er precies moet gebeuren om weer evenwicht te vinden. Het zal niet echt een maand worden, waarin je met nieuwe projecten of taken kunt starten. Beter kun je problemen van nu aandacht geven en zaken waar je mee bezig bent oplossen of afronden. Mensen die een eigen bedrijf hebben, moeten er rekening mee houden dat er een moeilijke maand aan kan komen en dat er weinig nieuwe opdrachten zijn. Bedenk dat dit hoogstwaarschijnlijk maar gedurende een korte periode is en dat er vanzelf betere tijden komen. Mensen die pas met iets nieuws begonnen zijn, moeten in de gaten houden dat er opstartproblemen zijn, welke voor wat frustratie kunnen zorgen. Tracht jezelf in alle gevallen te motiveren en je goed voor te bereiden. Of je nu een eigen bedrijf hebt, studeert of voor een baas werkt, een goede voorbereiding zal wonderen verrichten. Deze zal al snel zorgen dat de lucht geklaard wordt en je hierdoor vooral in het laatste deel van de maand merkt dat het weer de goede kant opgaat. Maak op financieel gebied geen overhaaste besluiten inzake leningen, investeringen of besparingen. De energie staat er de eerste drie weken niet goed voor, waardoor je dit beter even uit kunt stellen. Daarna zal je t/m begin juni betere kansen krijgen. Overigens hebben mensen die werk zoeken juist de eerste week van mei de meeste kans op een nieuwe betrekking. Vooral vrienden hebben hier een sterke invloed.

 

Mentale en fysieke gezondheid in de periode van de Nieuwe en Volle Maan

De kracht van de Volle Maan in Boogschutter van de 23ste, wordt al tijdens de Nieuwe Maan gevoeld. Deze Maanperiode helpt problemen van ons af te zetten en optimistisch te blijven. Op dit gebied zullen Jupiter en Neptunus ondersteunen, waardoor we qua fantasie, gedachten en creativiteit veel kansen krijgen. Je kunt je dus vanaf het begin van de maand voorbereiden op Jupiter die de 25ste naar Tweeling gaat. Hierdoor kunnen we extra profiteren van mentale vermogens, ideeën en communicatie. Het seizoen van de Tweeling begint dus al een stuk vroeger dan gewoonlijk. Er zal dan ook een aangename energie deze maand zijn, wat een uitstekende mogelijkheid biedt om gezondheid te verbeteren en de levensstijl een boost te geven. Sta open voor energie van de Volle Maan en andere energieën en laat enthousiasme motiveren om actie te ondernemen. Om volledig van deze energie te genieten, is het belangrijk te mediteren, te reflecteren en je te concentreren op welzijn. Dit is het moment om positieve verandering in gang te zetten, als je gebruik maakt van de inspirerende krachten. Gebruik ze om gezonde gewoonten te omarmen, zoals regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende rust. Terwijl we het Gemini-seizoen ingaan, moedigen de planeten ons aan om onze geest te voeden met nieuwe ideeën en plannen. Verwelkom de verandering met open armen en laat je geest openbloeien. Profiteer vooral ook van Venus die naar Gemini gaat en omarm de aangename energie die het met zich meebrengt. Kijk uit naar een periode van groei, activiteit en verbeterde communicatie. Let op je gezondheid en sta open voor de positieve veranderingen die deze periode met zich meebrengt.

 

Emotioneel zal je nogal wisselvallig zijn. Je bent geregeld enthousiast, maar kunt op andere momenten juist depressief zijn. Je voelt je soms een ontvanger en soms een zender die geregeld met een stoorzender van ruis te maken krijgt. Tracht je leven relaxt te houden en laat zware verantwoordelijkheden niet je leven beïnvloeden. Misschien worden je emoties ook wel beïnvloed door je gezondheid, die niet helemaal op en top is. Je kunt last krijgen van opkomende verkoudheid, maar het kan ook zo maar overgaan in een bacteriële infectie. Met name de oren, neus, keel en borst kunnen te maken krijgen met infecties. Je doet er echt goed aan om veel rust in je leven in te bouwen en misschien is het ook wel een prima maand om soms wat extra vrije dagen op te nemen. Je hebt dus in mei gewoon wat minder energie, waardoor het zeer verstandig is om emotioneel belastende of fysiek inspannende activiteiten even te mijden. Durf ook soms gewoon nee te zeggen als mensen je vragen om bepaalde dingen te doen, waar jij weerstand in ondervindt. In je werk doe je er verstandig aan om niet teveel te werken en vooral niet als het ook nog eens met overwerk gepaard gaat. Rust en ontspanningen zullen de sleutelwoorden van mei zijn. Vanuit de kosmos wordt aangeraden om je te richten op alternatieve methoden, medicijnen en kruiden. Laat je eens voorlichten wat voor jou het beste is als je met bepaalde kwalen te maken hebt. Vrouwen dienen zich vooral te richten op de vrouwelijke ongemakken zoals vruchtbaarheid en ongesteldheid. Mannen dienen vooral op te passen met hun bovenrug en het spijsverteringsstelsel.

Algemeen overzicht voor alle tekens

Mars staat tot 9 juni in Ram en hierdoor zijn we wel eens impulsief, maar gebruiken we deze verstandig dan zijn we meer doelgericht en kunnen we veel van wat we willen daadwerkelijk volbrengen. Saturnus verblijft tot 26 februari 2026 in Vissen en beweegt tot 25 mei retrograde. Venus staat tot de 23ste in de Stier en dit zorgt gezamenlijk voor een intense periode. Dit komt, omdat zintuigen extra actief zijn. We ervaren veel en emotioneel ook diep, vooral als het gaat om relaties en liefde. Maar ook bij het bezoeken van culturele evenementen, zoals theater, kunst en muziek. We hebben de neiging veel te eisen van geliefden en dit kan nog wel eens tegenwerken. Bij het nemen van beslissingen kunnen we deze energie gebruiken, maar wees voorzichtig en verstandig. Heb je een eigen bedrijf of ben je leidinggevende, dan zal je dit vastberaden, doelgericht en tegelijkertijd zeer menselijk doen. Je energie kan dan alles brengen waar je naar verlangt. Pas echter op bij stressvolle situaties, omdat we kunnen neigen tot ondoordacht en zelfs arrogant gedrag. De 1ste zal Venus een vierkant vormen met de retrograde Pluto, die de 2de in Waterman begint. Dit helpt bij het vertragen van transformaties, zodat we er niet zo in verstrikt raken. De Nieuwe Maan in de Stier zal de 8ste rond 5:24 ontstaan en gedurende een paar dagen zorgen voor het in balans komen met onze emoties. Deze periode vormt de Zon een sextiel met Saturnus en Mercurius, die een vierkant met Ceres vormt. De 1ste periode van mei is dan ook geweldig, omdat we mogelijkheden hebben via andere mensen en hogere krachten stabiliteit, veiligheid en zelfvertrouwen te behouden. Discipline kan sterk zijn, hoewel de beloningen mogelijk pas na de 15de naar voren komen. In de periode van de 13de tot de 19de kan een golf van veranderingen domineren, waarbij flexibiliteit noodzakelijk is om productiviteit te verbeteren. Deze veranderingen kunnen zich voordoen op verschillende gebieden van het leven, zoals in de romantiek, sociale contacten en op zakelijk gebied. Mercurius verplaatst zich de 15de naar Stier, waardoor we praktisch en vastberaden in de communicatie zijn. Onderhandelingen kunnen gestoeld zijn op stabiliteit en zekerheid. Tegelijkertijd gaat Ceres retrograde in Steenbok en hierdoor kunnen we, per teken verschillend, anders met financiën en veiligheid omgaan.

 

Venus vormt de 16de een driehoek met Ceres en ook dit zorgt dus voor een verandering, maar hierbij zijn we in staat om zeer harmonieus met bezittingen en financiën om te gaan. Hierdoor begrijpen we veel beter hoe we onze behoeften in evenwicht kunnen brengen met behoeften van anderen. Mercurius vormt de 17de een vierkant met Pluto, waardoor krachtige energie vrijkomt die ervoor zorgt dat we op een andere wijze kunnen denken over mensen in onze omgeving, waardoor we op een verstandige wijze kunnen communiceren. Het kan een tijd zijn van intense mentale activiteit en diepe reflectie. We worden aangemoedigd om gedachten en overtuigingen onder de loep te nemen en eventueel te veranderen. Venus komt de 18de in conjunctie met Uranus en dit brengt een grote kans op onverwachte veranderingen of spannende ontwikkelingen op gebied van liefde, financiën en creativiteit. Er kunnen dan opwinding en een drang naar vrijheid ontstaan, waardoor we openstaan voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Tegelijkertijd staat de Zon in conjunctie met Jupiter, wat een gevoel van optimisme en groei brengt, wat een gunstige tijd biedt om nog meer naar veranderingen op zoek te gaan. Voordat de Zon op 20 mei naar Tweelingen reist, vormt deze de 19de een sextiel met Neptunus. Dit zorgt ervoor dat we geïnspireerd worden en onze intuïtie leidt tot verstandig gedrag. Het is een gunstige tijd om dromen en idealen te verkennen en te streven naar hogere spirituele doelen. We kunnen een dieper begrip krijgen van onze verbinding met het universum en mensen om ons heen. We stelden al eerder dat de 23ste de Volle Maan in Boogschutter terechtkomt. Venus zal deze dag naar de Tweeling reizen, terwijl Jupiter vanaf de 25ste naar dit teken reist. Met de Zon, Venus en Jupiter in de Tweeling neemt mentale energie toe en kunnen ideeën ontstaan, die zorgen voor een fijn contact met geliefden en andere mensen in onze omgeving. Vanaf de 25ste zal Jupiter in de Tweeling zorgen voor creatieve en expressieve gevoelens. Een zeer fijne periode voor het smeden van nieuwe plannen en ideeën qua kunst, muziek en creativiteit. Er kunnen uitdagingen zijn, omdat we soms te dromerig en speels kunnen zijn. We kunnen dan over grenzen gaan en teveel fantasie hebben. Romantiek en erotiek kunnen dan te sterk met elkaar verbonden zijn. Pas dan ook in de laatste week op dat we hier wel controle over houden. Gaan we hier verstandig mee om, dan kunnen we echter fijne emoties delen en zal erotiek juist erg veel fijne momenten brengen.

Voor de Steenbok horoscoop kan je terecht bij consulenten online!