Geboorte jaar: 2008 1996 1984 1972 1960 1948 1936 1924 1912

Chinese 6de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 8 augustus)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor de Rat
De Jaarlijkse #2 Ster van Ziekte verblijft in het noorden. Daar staan ook de Yin House Ster en Ster van jaarlijkse Conflicten. Daarbij is het erg negatief dat energie van de #5 Ster van Ongeluk, Tragedie en Pech invloed heeft. Voordeel is wel dat de Ster van Grote Positieve Verwachtingen in jouw sector, een positieve boost geeft. Daarnaast zal jouw Lung Ta dit jaar uitstekend zijn. Jouw Spirituele Essentie, die hoger energetisch contact en intuïtie weergeeft, is slecht evenals Levenskracht onder invloed van de #2 Ster. Deze maand zal dit voor de meeste Ratten minder goed uitpakken, waardoor fysieke weerstand een stuk lager is dan vorige maand. Het is daarom belangrijk het hele jaar gebruik te maken van amuletten van de Hemelse Waterdraak, een Garuda Wu Lou en ‘Om’ Dakini Spirituele Versterker. Wat je ook doet deze maand, sterke negatieve energieën zullen jou flink tarten in deze noordelijke sector. Deze brengen risico’s met je gezondheid en er zijn zelfs aanwijzingen dat je onvoorzichtig kunt zijn, waardoor je met ongelukken te maken kunt krijgen. Fysiek kun je last van kwetsbare nieren en oren hebben. Ook zijn er zowel zakelijk als privé ongelukkige gebeurtenissen, die je leven niet veel goeds brengen. Zolang je echter voorzichtig bent, zal het geen rampzalige maand worden. Een hangertje van de Garuda Vogel kan zorgen dat jij jezelf positief in het leven op kunt stellen. Je doet er verder goed aan de noordelijke sector in je privéleven zo relaxt mogelijk te houden. Plaats er geen fel licht en laat er geen harde geluiden horen. Doe je dit wel, dan kun je negatieve energieën wakker maken en dat kan intense gevolgen hebben, die kunnen leiden tot conflicten en andere problemen. Lukt het niet het noorden te mijden, omdat je er nu eenmaal woont of je huis in die richting hebt, dan wordt aangeraden om een hangertje van de Vijf Elementen Pagode te dragen. Om gezond te blijven is een amulet van de Medicijnboeddha aan te raden.

Sociale en liefdesrelaties van de Rat
Je gezondheid kent deze maand wat minder geluk, waardoor je niet altijd juiste keuzes maakt als het om beweging en voeding gaat. Dit heeft een mindere werking op liefdesrelaties en sociale contacten, omdat je wel eens geprikkeld kunt zijn en dat kan bij andere mensen niet altijd goed uitpakken. Het geluk in de liefde zal niet slecht zijn, maar ook niet goed. Het is daardoor een maand om geregeld gas terug te nemen als je in een relatie merkt dat je minder goed reageert. Verkeerd gekozen woorden en daden die je beter niet kunt doen, kunnen verstoring bieden. Voor singles is het geen maand om al teveel op zoek te gaan naar een nieuwe relatie. Beter kun je ontspannen en er met vrienden of familie op uit te trekken. Vooral in het 2de deel van de maand kunnen strijd, verveling en stress aanwezig zijn. Het is belangrijk te zorgen voor harmonie, zodat jullie hier op een goede manier mee omgaan. Singles moeten verveling en stress aanpakken door geregeld met vrienden en familie af te spreken. De Vijf Elementen Pagode kan in de liefde zeer heilzaam. Deze kan namelijk de negativiteit van de Wu Wang afwenden of zelfs geheel absorberen. Je zult je dan erg lekker voelen en kunt tijd vrijmaken om te ontspannen. Hierdoor wordt aangeraden momenten te gebruiken, waarin jij er op uittrekt, gaat stappen of iets anders doet om het leven er alsnog mooi voor te laten staan. Liefde zal zeker niet op de eerste plaats van jouw leven staan, je richt je vooral op intellectuele energieën. Singles kunnen vooral in het tweede deel van de maand genieten van dates, maar deze moet je dan wel zelf opzoeken. Het zal niet zomaar op je pad komen. Daarbij moet je ook weer niet al te hoge verwachtingen hebben. Gebonden Ratten doen er goed aan om zich deze maand te richten op hun partner en er alles aan te doen om deze tevreden te houden. Door de storende energie, zijn er namelijk zeker wel problemen mogelijk die de relatie in gevaar kunnen brengen. Doe dus wat je kunt om dit te voorkomen, door romantische activiteiten te ontplooien en leuke dingen te doen of te zeggen. Vooral de kleine aspecten in het leven, zullen de grootste resultaten geven.

Persoonlijkheidskenmerken van de Rat en zakelijke mogelijkheden
Het geluk van de Rat is een stuk minder goed door energie van de gezamenlijke Ongelukssterren. Deze kunnen voor allerlei rotzooi zorgen, zoals verlies met inkomsten, dingen die kapot gaan en geld kosten, ongelukken en bepaalde zaken die op je werk niet goed gaan. Er zijn meldingen van dingen die een stuk langzamer gaan, omdat je bepaalde zaken op moet lossen. Ook eventuele fouten kunnen je terugwerpen. Er wordt aangeraden steeds goed op je eigen werk te letten en eventueel te laten controleren door andere mensen. Wees vooral nauwgezet bij de dingen die dit vereisen, vooral op momenten dat jij je minder lekker voelt. Je kunt de genoemde pagode op je bureau plaatsen. Om de Wu Wang het hoofd te bieden, wordt aangeraden een talisman van de Schildpad en Slang bij je te dragen. Deze zal je fysieke gestel een positieve boost geven. Zoals gezegd zal de maandelijkse #5 Ster voor obstakels en andere moeilijkheden zorgen. Het heeft geen zin om hier echt tegen in te gaan. Probeer ze wel zoveel mogelijk te voorkomen. Zijn ze er eenmaal, dan wordt aangeraden te accepteren dat het niet altijd goed kan gaan. Geloof er in dat dit een momentopname is en dat er vanzelf betere tijden aankomen. Dingen die mis gaan, kunnen er ook voor zorgen dat jij er van leert en dingen later op een andere manier zal gaan doen. Eet gezond, drink voldoende water en zorg voor voldoende rust, maar tracht voldoende te bewegen. Houd in de gaten dat de negatieve energie ervoor kan zorgen dat er conflicten ontstaan, zelfs met mensen waar je normaal nooit problemen mee hebt. Los deze zo snel mogelijk op om te zorgen dat je goodwill van deze mensen niet kwijtraakt. Pas echter meer op voor mensen, die het werkelijk niet goed met jou voorhebben. Zij kunnen je leven danig in de war schoppen. Hierbij dien je bondgenoten te vragen om jou te ondersteunen. Heb je deze niet of vraag je het niet, dan kan er flink wat stress zijn, die jou leven onder druk kan zetten. Als het mogelijk is, wordt aangeraden belangrijke beslissingen, afsluiten van contracten en het voeren van belangrijke communicatie uit te stellen tot betere tijden.

Welzijn en advies voor de Rat
Je doet er goed aan het noorden deze maand zo min mogelijk te gebruiken. Wu Wang staat in deze sector en samen met de #2 Ster is dit geen goed nieuws. Blijf voorzichtig en neem niet teveel bij de dingen die je doet. Je kunt dan in aanraking met Covid-19 komen. Denk aan jezelf en gebruik vrije tijd om te sporten, te wandelen en andere leuke activiteiten te doen. Blijf zoveel mogelijk bij grote groepen weg om geen risico te lopen. Er wordt aangeraden in het noorden van je huis een Vijf Elementen Pagode met Levensboom te plaatsen. Deze kan gezondheid een positieve boost geven. Het is verder aan te raden om tijd aan passieve hobby’s te besteden, omdat je daar mentale rust door kunt krijgen. Let op, als er dingen in je werk of privé niet goed verlopen. Je hebt dan de neiging ontmoedigd te raken, maar zorg dan dat jij je niet uit het veld laat slaan. Geloof in jezelf en trek niet gelijk de slachtofferrol naar je toe. Naarmate de maand vordert zal je steeds meer de neiging krijgen er even uit te gaan en de natuur op te zoeken om je even te ontladen. Jongere Ratten willen het avontuur opzoeken, waardoor een actieve vakantie aan te bevelen is. Oudere mensen kunnen zich beter richten op een wat relaxtere vakantie, maar ook zij zullen geregeld iets avontuurlijks willen doen. Er wordt aangeraden zoveel mogelijk uit de noordelijke sector te blijven om gezondheidsproblemen te ontlopen. Mensen die te weinig bewegen doen er goed aan dit onder de loep te nemen en stappen te ondernemen. Dit is niet alleen voor fysieke gesteldheid goed, maar ook voor minderen van opgekropte gevoelens. Het zal je in totaal een prettiger mens maken.

Feng Shui voorspelling voor alle tekens in deze 6de Chinese maand
In de Feng Shui hebben we te maken met Vliegende Sterren, die geen fysiek lichaam hebben, maar als energie invloed hebben. Ze bevinden zich in 9 sectoren, waarbij Chinese tekens elk jaar in een bepaalde sector staan. Voorspellingen van geluk en ongeluk hebben invloed op elk teken, gezinsleden, werkplek waar de hoofddeur in die sector staat. Ook zijn de woonkamer, slaapkamer en werkruimte in die sector belangrijk, als je er geregeld of lang bent. De #9 Ster van Toekomstverwachtingen staat deze maand in het centrum. Hierdoor lijkt het tempo van ons leven wat te veranderen. Over het algemeen zal dit positief op ons inwerken. In de wereld kunnen er gunstige situaties ontstaan, waardoor er een nieuwe hoop kan komen. Of deze alleen maar hoop zal geven, is afhankelijk hoe mensen met de energie om zullen gaan.
De Vliegende Sterren brengen veranderingen, waardoor het tempo van ons leven zal veranderen. De ene persoon zal er anders mee omgaan, dan een ander. Zowel langzamer als sneller kan goed uitpakken. Merken we dat het niet goed voelt, dan is dat reden er iets aan te veranderen. Over het algemeen wordt het een prima maand, omdat de Maandelijkse #9 Ster van Toekomstverwachting en Vermenigvuldiging een positieve werking heeft op de Jaarlijkse #6 Ster van Hemels Geluk. Dit duidt op een zeer krachtige spirituele ondersteuning, die het leven op Aarde gunstig gezind is. Dit geldt met name voor mensen die op respectvolle wijze met mensen en het leven op Aarde omgaan. Negatief gedrag kan leiden tot veel ongeluk. Deze combinatie van Sterren zal namelijk streng zijn als jij je niet op de juiste wijze gedraagt. Let wel, dat dit niet gaat over mensen die kleine fouten maken, maar uitsluitend over mensen die op een destructieve wijze in het leven staan. De #9 Ster geeft toekomstige welvaart en nu deze in het middelpunt staat, is er een krachtige intellectuele energie. Hierdoor kunnen we veel ideeën en plannen krijgen, die we nu vorm kunnen gaan geven en welke later of zelfs nu succes opleveren. De geluksectoren zijn deze maand het zuidoosten, noordwesten, zuidwesten, zuiden en westen. Het zuidoosten krijgt bezoek van de #8 Ster van Welvaart en hierdoor kunnen we activiteiten ontplooien om meer financiën of inkomsten te genereren. De noordwestelijke sector, bekend als sector van vaderlijke energie, leidinggevenden en mannelijke energie, krijgt de #1 Ster van Overwinningen op bezoek. Dit is ook een gunstige energie om ambities waar te maken, overwinningen te behalen en een nieuwe positie in te nemen, althans als je dit graag wilt. De zuidwestelijke sector, bekend als sector van moederlijke energie, instinct en liefde, krijgt de Hemelse #6 Ster op bezoek. Gebruik intuïtie en instinct bij de dingen die je doet in het gezins- of familieleven. Ben jij verantwoord en betrouwbaar, dan zal deze energie alleen maar geluk brengen.
Het zuiden kent een gelukkige energie met het bezoek van de Ster van Romantiek en Onderwijs. Het westen krijgt bezoek van de #2 Ster van Ziekte. Dit lijkt ernstig te zijn, maar aangezien de #8 Ster er staat, ontstaat er een zogenaamde Som-van-Tien, waardoor er over het algemeen juist geluk kan heersen. Gevaarlijke sectoren zijn deze maand het oosten, noodoosten en noorden. Het oosten krijgt bezoek van de #7 Ster van Overvallen en Verlies. Om hier tegen bestand te zijn, wordt aangeraden een beeldje van de Blauwe Neushoorn en Olifant te plaatsen of deze als hangertje bij je te dragen. Ook Waterelementen kunnen gunstig zijn om je te beschermen. Zelfs een bakje water in deze sector kan gunstig werken. Een vissenkom of fonteintje zijn nog veel betere ondersteuningen. Het noordoosten dienen we in ons huis of werkplek rustig te houden, omdat hier namelijk de #3 Ster van Vijandigheid komt en de versterkende #9 Ster dit nog eens kan versterken. Plaats er geen harde muziek of felle lichten en ga er vooral geen discussies of conflicten aan. De gemoederen kunnen anders aardig oplopen en de kans op ernstige problemen is niet ondenkbaar als je deze in die sector oploopt. Om negativiteit af te wenden, wordt aangeraden rode Vredeselementen te plaatsen in de vorm van kleedjes, muurkleden, rode Feng Shui artikelen en andere Feng Shui voorwerpen. De noordelijke sector kunnen we deze maand beter mijden, omdat de #5 Ster van Ongeluk daar staat. Mocht je hier een belangrijke kamer hebben: slaapkamer, woonkamer of staat je huisdeur in deze richting, dan wordt aangeraden om de aanwijzingen wat betreft de Feng Shui op te volgen. Het beste is het nog om deze ruimten deze maand even helemaal te mijden.
Deze maand is er sterke energie, die mensen dwingt na te denken over de wereld en ons eigen handelen. Binnen de Chinese leer zijn er drie soorten geluk. Het geluk dat we zelf afdwingen, het geluk dat we op de Aarde van anderen kunnen ontvangen en Hemelse geluk. Deze staan echter niet los van elkaar. Alle drie de vormen van geluk vormen een eenheid en hebben invloed op elkaar. Dat wordt wel eens vergeten. Sommige mensen denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en kunnen doen wat ze willen, wat dus uiteindelijk niet zo blijkt te zijn. Anderen vertrouwen weer volledig op de spiritualiteit of hun religie en ook dit kan soms erg naïeve vormen aannemen. We zullen geconfronteerd worden met onszelf en de ons omringende wereld. Het zal hierbij vooral belangrijk zijn positief te blijven reageren. Reageer je namelijk negatief op een vervelende gebeurtenis, als iemand iets slechts doet of andere problemen, dan zal je het menselijke geluk verliezen. Dan heb je alleen het Aardse en het Hemelse geluk, maar ook het Hemelse Geluk kan jou dan wel eens verlaten. Wat betreft Aards geluk wordt aangeraden te zorgen dat je thuissituatie in ieder geval in balans is en er veiligheid heerst. Zo niet, dan dien je duidelijke stappen te nemen en daar zal je deze maand dan zeker mee bezig zijn. Zorg dat je huis schoon is, jij hygiënisch leeft en tracht positief in het leven te staan. Lees bij jouw teken wat je nodig hebt gelukkig te zijn en prettig in het leven te staan. Het is verstandig Feng Shui hulpmiddelen te gebruiken om positieve energie op te roepen en negatieve af te wenden. Zo zal je de maand prima door kunnen komen.