Chinese maandhoroscoop voor de Tijger gratis online bij mediumslive.com.

Geboortejaar: 2010 1998 1986 1974 1962 1950 1938 1926 1914

Chinese 6de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 8 augustus)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor de Tijger
De Tijger heeft in het noordoosten te maken met de #9 Ster van Toekomstverwachting, die bezoek krijgt van #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie en Geschillen. Deze combinatie betekent niet veel goeds voor de Tijger, omdat de negatieve #3 versterkt wordt door de #9, die een versterkende werking. Hierdoor kan vooral de negatieve San Sha problemen geven, maar ook de Bergster van Overval kan wel eens storen. Je leven staat geregeld onder druk en je moet dus voorzichtig zijn. Positief is dat gunstige energie vanuit de Bergster van Kleine Verwachtingen komt. Ook je Levenskracht en Spirituele Essentie zijn zeer goed, waardoor je zowel fysiek als mentaal sterke energie krijgt. Ook zijn er energetische krachten en is je intuïtie sterk, waardoor je hulp kunt krijgen om negatieve krachten enigszins af te wenden. Je Lung Ta is neutraal en dit betekent dat de kans op bereiken van de door jou gestelde doelen minder groot is. Als gevolg van negatieve energieën zijn er mogelijkheden op dingen die mislopen. Onmisbare amuletten zijn dit jaar een Hemelse Waterdraak, een Levenskracht amulet van de Rode Lung Ta en amulet van de ‘Om’ Dakini Spirituele Versterker. De San Sha staat in het oosten, maar ook de noordoostelijke sector van de Tijger kan geraakt worden. In combinatie met de #3 Ster kan dit een aantrekking hebben op mensen die het niet goed met je voorhebben. Daardoor zijn er deze maand meer kansen op berovingen, financiële verliezen, ongelukken in het verkeer en inbraken. Je kunt negatieve effecten van de San Sha voorkomen door de hal, slaapkamer, woonkamer of kantoorruimte rustig blijven. Plaats zachte kleuren en lichten en zorg dat er weinig lawaai is. Een beeld van Drie Goddelijke Bewakers in de entree of het noordoosten van je huis kan bescherming geven. Ook een amulet die je dagelijks bij je draagt, kan nuttig zijn. Let op dat het oosten niet verstoord wordt. Je kunt dan denken aan harde geluiden of renovaties. Wordt de San Sha eenmaal gestoord, dan kan er flinke irritatie ontstaan voor mensen in het huis waar dit plaats vindt. Om positieve energie van de Kleine Gunstige bergster op te roepen, wordt aangeraden een beeldje van de Blauwe Os in het noordoosten te zetten of als hangertje te dragen. Deze vergroot de spiritualiteit en zorgt dat je eerder doorhebt dat er kwade energie aanwezig is. Ook worden wilskracht en vastberadenheid vergroot om negatieve situaties om te zetten in wenselijke zaken.

Sociale en liefdesrelaties van de Tijger
Het kan een chaotische maand worden, als gevolg van de negatieve Sterren. Je kunt te maken krijgen met mensen die zich niet positief naar jou gedragen. Dat kan geweld of ernstige ruzies opleveren. Het lijkt alsof jij het aantrekt en je kunt een hopeloos gevoel ervaren. Je doet er goed aan je bescheiden te gedragen en rust te bewaren als er conflicten ontstaan. Bedenk dat jij de problemen zelf op kunt roepen, omdat je moeilijk tegen kritiek kunt. Om er een positieve wending aan te geven, wordt aangeraden een Relatieversterkend amulet te gebruiken. Singles moeten deze maand niet te hard achter een persoon aanlopen. Beter kan je tijd besteden aan vrienden, familie en andere sociale contacten. Daar heb je meer aan en zal je zelfvertrouwen versterken, waardoor je minder geraakt worden door de negatieve Sterren. Heb je toch behoefte aan een relatie, richt je dan op een minder serieus contact, omdat je dan positieve energie kunt ervaren. Gebonden Tijgers kunnen misverstanden of conflicten beter mijden en uitstellen tot een periode met een gunstiger energie vanuit de Sterren. Alhoewel je over het algemeen redelijk wat geluk zal kennen als het om relaties gaat, moet je opletten, omdat de energie van de San Sha flinke emoties bij jou los kan maken. In een relatie kan je daardoor conflicten krijgen als je niet in staat bent om je partner sympathiek en liefdevol tegemoet te treden. Je kunt heftig zijn en dan kan je je emoties niet goed onder controle houden. Tracht dit toch wel te doen, omdat dit de liefde een stuk leuker houdt. Singles kunnen echter een zeer krachtige uitstraling hebben, waardoor ze zeer aantrekkelijk overkomen. Daarbij zullen mensen de passie en de heftigheid die je laat zien spannend vinden. Het is wel de vraag of je in staat bent een vaste relatie aan te gaan of dat je meer voor de spanning gaat. Dit kan per persoon verschillen, maar je doet er goed aan hier wel duidelijk over te zijn, omdat je jezelf of anderen anders kunt kwetsen. Positief aan geluk op gebied van liefde en relaties zal zijn dat de energie de komende maanden alleen maar toeneemt. Daardoor zullen bestaande relaties verbeteren en kunnen er nieuwe en zelfs duurzame relaties ontstaan. Gaandeweg de maand zal er rust en stabiliteit in relaties zijn. Het is verstandig om aan het eind van de Chinese maand een gezamenlijke hobby te nemen, zodat jij en je partner meer delen. Ben je single, dan is een hobby belangrijk om meer nieuwe mensen te leren kennen.

Persoonlijkheidskenmerken van de Tijger en zakelijke mogelijkheden
De Tijger straalt veel kracht uit en je zult deze maand gewaardeerd en gerespecteerd worden. Je wilt de leiding nemen en zal er ook alles aandoen een leidinggevende taak te krijgen. Mensen die dit niet hebben, kunnen daar deze maand prima mee aan de slag gaan. Is dit niet mogelijk, dan kun je teleurgesteld raken als je merkt dat je geen kansen krijgt. Vooral jongere Tijgers kunnen dit beter aanvaarden, omdat er pas na je 30ste werkelijk kansen komen. Accepteer taken, die minder belangrijk zijn en houd in gedachten dat er vanzelf mogelijkheden komen. Ben je ouder, dan is het erg nuttig jezelf te ontplooien, omdat je anders depressief kunt raken. Je hebt uitdaging nodig en bent daar naar op zoek. Er wordt gewaarschuwd voor momenten die onverwachts op je pad komen. Je kunt daardoor van slag raken, waardoor je kracht vermindert. Dit kan vooral het 2de deel van de maand ontstaan. Je kunt onrustig, bezitterig en oordelend worden en dat kan leiden tot veel minder positieve momenten. Toch is deze gehele maand onrustig als gevolg van de #3 Ster, die kan zorgen dat mensen snel geïrriteerd raken. Je moet oppassen wat je zegt en hoe je handelt. Je kunt zakelijke contacten en andere relaties anders schade toebrengen en dat kan je ontwikkeling in de problemen brengen. Het is dan ook belangrijk alert te zijn en steeds voorzichtig te zijn. Er zijn zelfs juridische kwesties, die uit de hand kunnen lopen. Om je noordoostelijke sector onder controle te houden, wordt aangeraden in deze sector geen belangrijke zaken uit te voeren en al helemaal geen discussies te voeren. Met name bij mensen met wie je geregeld samenwerkt of zakelijke partners kan dit anders voor situaties zorgen, die moeilijk meer op te lossen zijn. Blijf dus relaxt en tracht kritiek op jouw persoon rustig aan te horen en vraag je eerst af of er een kern van waarheid in de kritiek zit. Pas op dat de #9 Ster van Toekomstige Verwachtingen ook een versterkende werking heeft. Positieve zaken worden versterkt, maar dus ook negatieve. Om te zorgen dat je de negativiteit afwendt, wordt aangeraden rode voorwerpen in de noordoostelijke sector te plaatsen. Dit kan een kleed zijn, maar ook Feng Shui accessoires kunnen nuttig zijn. Bijvoorbeeld een Rozenkwarts Appel of een Vredesamulet. Tijgers die studeren of op andere wijze intellectueel bezig zijn, kunnen vijandigheid ervaren, die stress zal brengen. Wellicht doe je er nu goed aan rust te nemen en niet in de vakantie bezig te zijn. Er wordt aangeraden meer te ontspannen en de nachtelijke uren te gebruiken om te slapen en niet om tot laat in de nacht uit te gaan. Aangeraden wordt om een Manjushri Dzi amulet te dragen. Tenslotte kan je de vijandige #3 Ster afwenden door Hout-Energie zo mogelijk uit deze sector weg te halen. Ook open vuur wordt afgeraden, omdat er anders veel ongeluk kan ontstaan en zelfs tot een brandhaard kan leiden..

Welzijn en advies voor de Tijger
Tijgers zijn over het algemeen erg assertief en kunnen goed van zich afbijten. Echter, door de intense, maar serieuze energie in het jaar van de Os, wordt er nu aangeraden om je toch zachter op te stellen. Er wordt van je gevraagd om meer te luisteren en meer aandacht te besteden aan de gevoelens van anderen. Je zult merken dat mensen dan ook relaxter worden en ook veel meer aandacht gaan geven. Met name bij familie en heel goede vrienden kun je dan ondersteuning krijgen en dit zal je gezondheid zeker een flinke positieve boost geven. De krachtige energie van de Os laat je gevoel voor creativiteit toe nemen. Je kunt er veel leuke dingen door bedenken en zal op veel gebieden naarmate de maand vordert steeds lekkerder in je gaan vel zitten. Het tweede deel van de maand wordt er zelfs aangeraden een leuke reis te plannen, zodat je even lekker op kunt laden. Wat betreft je fysieke gesteldheid wordt er aangeraden om veel te sporten. Hoe meer je sport hoe sterker je lichaam zal zijn en hoe sterker jij op mentaal gebied bent. Je kunt dan beter met stressvolle situaties omgaan. Er wordt wel gewaarschuwd voor omgevingen waar een slechte hygiëne heerst. Je bent bevattelijk voor bacteriën en andere ziekteverwekkers en in dit geval zal je gezondheid wel een flinke knauw kunnen krijgen. Er wordt aangeraden om geregeld water te drinken, omdat dit toch de bron van ons leven is. Tracht deze raad zeker serieus te nemen.

Feng Shui voorspelling voor alle tekens in deze 6de Chinese maand
In de Feng Shui hebben we te maken met Vliegende Sterren, die geen fysiek lichaam hebben, maar als energie invloed hebben. Ze bevinden zich in 9 sectoren, waarbij Chinese tekens elk jaar in een bepaalde sector staan. Voorspellingen van geluk en ongeluk hebben invloed op elk teken, gezinsleden, werkplek waar de hoofddeur in die sector staat. Ook zijn de woonkamer, slaapkamer en werkruimte in die sector belangrijk, als je er geregeld of lang bent. De #9 Ster van Toekomstverwachtingen staat deze maand in het centrum. Hierdoor lijkt het tempo van ons leven wat te veranderen. Over het algemeen zal dit positief op ons inwerken. In de wereld kunnen er gunstige situaties ontstaan, waardoor er een nieuwe hoop kan komen. Of deze alleen maar hoop zal geven, is afhankelijk hoe mensen met de energie om zullen gaan.
De Vliegende Sterren brengen veranderingen, waardoor het tempo van ons leven zal veranderen. De ene persoon zal er anders mee omgaan, dan een ander. Zowel langzamer als sneller kan goed uitpakken. Merken we dat het niet goed voelt, dan is dat reden er iets aan te veranderen. Over het algemeen wordt het een prima maand, omdat de Maandelijkse #9 Ster van Toekomstverwachting en Vermenigvuldiging een positieve werking heeft op de Jaarlijkse #6 Ster van Hemels Geluk. Dit duidt op een zeer krachtige spirituele ondersteuning, die het leven op Aarde gunstig gezind is. Dit geldt met name voor mensen die op respectvolle wijze met mensen en het leven op Aarde omgaan. Negatief gedrag kan leiden tot veel ongeluk. Deze combinatie van Sterren zal namelijk streng zijn als jij je niet op de juiste wijze gedraagt. Let wel, dat dit niet gaat over mensen die kleine fouten maken, maar uitsluitend over mensen die op een destructieve wijze in het leven staan. De #9 Ster geeft toekomstige welvaart en nu deze in het middelpunt staat, is er een krachtige intellectuele energie. Hierdoor kunnen we veel ideeën en plannen krijgen, die we nu vorm kunnen gaan geven en welke later of zelfs nu succes opleveren. De geluksectoren zijn deze maand het zuidoosten, noordwesten, zuidwesten, zuiden en westen. Het zuidoosten krijgt bezoek van de #8 Ster van Welvaart en hierdoor kunnen we activiteiten ontplooien om meer financiën of inkomsten te genereren. De noordwestelijke sector, bekend als sector van vaderlijke energie, leidinggevenden en mannelijke energie, krijgt de #1 Ster van Overwinningen op bezoek. Dit is ook een gunstige energie om ambities waar te maken, overwinningen te behalen en een nieuwe positie in te nemen, althans als je dit graag wilt. De zuidwestelijke sector, bekend als sector van moederlijke energie, instinct en liefde, krijgt de Hemelse #6 Ster op bezoek. Gebruik intuïtie en instinct bij de dingen die je doet in het gezins- of familieleven. Ben jij verantwoord en betrouwbaar, dan zal deze energie alleen maar geluk brengen.
Het zuiden kent een gelukkige energie met het bezoek van de Ster van Romantiek en Onderwijs. Het westen krijgt bezoek van de #2 Ster van Ziekte. Dit lijkt ernstig te zijn, maar aangezien de #8 Ster er staat, ontstaat er een zogenaamde Som-van-Tien, waardoor er over het algemeen juist geluk kan heersen. Gevaarlijke sectoren zijn deze maand het oosten, noodoosten en noorden. Het oosten krijgt bezoek van de #7 Ster van Overvallen en Verlies. Om hier tegen bestand te zijn, wordt aangeraden een beeldje van de Blauwe Neushoorn en Olifant te plaatsen of deze als hangertje bij je te dragen. Ook Waterelementen kunnen gunstig zijn om je te beschermen. Zelfs een bakje water in deze sector kan gunstig werken. Een vissenkom of fonteintje zijn nog veel betere ondersteuningen. Het noordoosten dienen we in ons huis of werkplek rustig te houden, omdat hier namelijk de #3 Ster van Vijandigheid komt en de versterkende #9 Ster dit nog eens kan versterken. Plaats er geen harde muziek of felle lichten en ga er vooral geen discussies of conflicten aan. De gemoederen kunnen anders aardig oplopen en de kans op ernstige problemen is niet ondenkbaar als je deze in die sector oploopt. Om negativiteit af te wenden, wordt aangeraden rode Vredeselementen te plaatsen in de vorm van kleedjes, muurkleden, rode Feng Shui artikelen en andere Feng Shui voorwerpen. De noordelijke sector kunnen we deze maand beter mijden, omdat de #5 Ster van Ongeluk daar staat. Mocht je hier een belangrijke kamer hebben: slaapkamer, woonkamer of staat je huisdeur in deze richting, dan wordt aangeraden om de aanwijzingen wat betreft de Feng Shui op te volgen. Het beste is het nog om deze ruimten deze maand even helemaal te mijden.
Deze maand is er sterke energie, die mensen dwingt na te denken over de wereld en ons eigen handelen. Binnen de Chinese leer zijn er drie soorten geluk. Het geluk dat we zelf afdwingen, het geluk dat we op de Aarde van anderen kunnen ontvangen en Hemelse geluk. Deze staan echter niet los van elkaar. Alle drie de vormen van geluk vormen een eenheid en hebben invloed op elkaar. Dat wordt wel eens vergeten. Sommige mensen denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en kunnen doen wat ze willen, wat dus uiteindelijk niet zo blijkt te zijn. Anderen vertrouwen weer volledig op de spiritualiteit of hun religie en ook dit kan soms erg naïeve vormen aannemen. We zullen geconfronteerd worden met onszelf en de ons omringende wereld. Het zal hierbij vooral belangrijk zijn positief te blijven reageren. Reageer je namelijk negatief op een vervelende gebeurtenis, als iemand iets slechts doet of andere problemen, dan zal je het menselijke geluk verliezen. Dan heb je alleen het Aardse en het Hemelse geluk, maar ook het Hemelse Geluk kan jou dan wel eens verlaten. Wat betreft Aards geluk wordt aangeraden te zorgen dat je thuissituatie in ieder geval in balans is en er veiligheid heerst. Zo niet, dan dien je duidelijke stappen te nemen en daar zal je deze maand dan zeker mee bezig zijn. Zorg dat je huis schoon is, jij hygiënisch leeft en tracht positief in het leven te staan. Lees bij jouw teken wat je nodig hebt gelukkig te zijn en prettig in het leven te staan. Het is verstandig Feng Shui hulpmiddelen te gebruiken om positieve energie op te roepen en negatieve af te wenden. Zo zal je de maand prima door kunnen komen.