Voor het sterrenbeeld Maagd is gratis de jaarhoroscoop te lezen bij MediumsLive.com

Geboortedatum 23 augustus t/m 22 september | Jaarhoroscoop 2020 Maagd

Algemeen
De Maagd krijgt dit jaar met veranderingen te maken. Er zijn problemen en uitdagingen die je moet overwinnen. Je bent energiek en enthousiast, maar moet geduld behouden, dan behaal je de beste resultaten. Verder is het een jaar dat je levenspartner veel steun geeft. Relaties met familie zorgen er voor dat je goede beslissingen neemt. 24 Januari zal Saturnus naar je 5de huis verhuizen. Hierdoor ben je in balans en in staat op creatieve wijze in het leven te staan. Je hebt zelfvertrouwen en zal dan ook op een goede wijze in het leven staan. Dit is een prima periode om je identiteit te versterken en meer over jezelf te weten te komen. Op gebied van romantiek en erotiek geeft dit een prima energie. Let wel op dat je de neiging hebt om te veel risico te nemen en emoties dan boven ratio te stellen. Vanaf eind juni zal Saturnus retrograde door het 4de huis bewegen. Deze energie zal dan meer gericht zijn op je privéleven en emoties. Je vindt het belangrijk met familie of vrienden samen te zijn en bent gericht op het oplossen van problemen in de privésfeer. Je vindt emotionele identificatie ook belangrijk en kunt je flink ontwikkelen. Vanaf 20 november zal deze planeet naar het 5de huis gaan en handel je zowel zakelijk als privé op krachtige wijze, waardoor je er hard voor kunt werken om het een en ander te bereiken. Saturnus heeft het hele jaar positieve invloed op je gezondheid. Het is een prima periode om nieuwe dingen uit te proberen op gebied van welzijn en voedingspatroon. Je leer dan minder goede eigenschappen af en nieuwe patronen aan. Saturnus zal 21 maart tot 1 juli naar de Waterman gaan, dan weer naar de Steenbok om 16 december weer naar de Steenbok te gaan. Vanaf deze periode zal de grote conjunctie beginnen, die voor veel kracht zorgt en meerdere jaren veel energie geeft.

Saturnus en Pluto bewegen 12 januari in de Steenbok en 4 april, 29 juni en 12 november bewegen Jupiter en Pluto daar. Hierdoor is er balans tussen emoties en nuchterheid. Plezier en ontspanning kunnen dan ook afgewisseld met ratio en doordachte acties. In 2020 is er ook een sterke aanwijzing voor het maken van buitenlandse reizen, waarbij er zelfs zakelijkheden mogelijk zijn. Daardoor kan je er naar toe verhuizen of doe je gewoon veel zaken, waarvoor je moet reizen. Ook is het een prima periode voor creatieve acties. Uranus zal het hele jaar krachtige energie geven om je gewoontes te veranderen. Daardoor ben je in staat schadelijke patronen te doorbreken, mede ook door een aantal retrograde bewegingen van Mercurius. Hierdoor ben je sterk met het verleden bezig en kunnen dingen sterk veranderen. Positief is ook de energie van Neptunus, die half februari tot 9 maart in de Vissen beweegt. Daardoor is er een zeer goede band met vrienden, familie en liefdespartner. Mercurius zal van 18 juni tot 12 juli retrograde in de Kreeft bewegen en een zeer geschikte energie bieden, waardoor je erg loyaal naar mensen bent. Ook kun je overdenken wat je anders kunt doen. Van 13 oktober tot begin november zal Mercurius weer retrograde bewegen tussen de Schorpioen en Weegschaal. Dit is een tijd om gedachten en meningen grondig onder de loep te nemen. Je kunt oordelen, maar dat zal niet verstandig zijn. Beter ben je met eigen normen en waarden bezig en laat je anderen met rust.

Romantiek en sociale contacten
Dit jaar zijn er veel Steenbok conjuncties. Saturnus en Pluto 12 januari en Jupiter en Pluto meerdere keren op 4 april, 29 juni en 12 november. Deze krachten zorgen dat je hard moet werken om er iets moois op liefdesgebied van te maken. Het zal belangrijk zijn discipline te houden en er moeite voor te doen. Het kan voor de Maagd zelfs een jaar zijn, waarin er veel verandering is. Saturnus zal erg veel energie bieden en daar kun je een groot deel van het jaar profijt van hebben. Je begrijpt hierdoor wat je kunt doen om liefde juiste aandacht te geven. Singles maken grote kans op nieuwe relaties. Gebonden mensen brengen hun relatie naar een nieuw level. Het zal in ieder geval een ander jaar worden, dan de vorige jaren. Een storende factor is dat je soms erg kritisch bent. Je hebt dan de neiging om te oordelen en dat kan in een relatie grote problemen geven. Ook singles kunnen hiermee te maken krijgen en hebben dan wel moeite om te genieten van liefde. Ze kunnen verliefd worden, maar dan opeens ook weer nadenken over negatieve kanten van de ander. Vanaf 27 januari zal Venus een band aangaan met Neptunus, terwijl Mercurius dit aan het begin van april doet. Daardoor zal je een manier vinden om op een sympathieke en sensuele manier met een partner om te gaan. Singles zijn open en aantrekkelijk en trekken makkelijk mensen aan. Daarbij sta je open voor een nieuwe relatie.

Februari is dan ook een nuttige en prettige maand. Je kunt je op het leven verheugen en genieten van elk moment dat je samen met je partner of andere geliefden bent. Deze zullen je ondersteunen, waardoor er een positieve sfeer in je relatie en het contact met anderen is. Problemen kunnen opgelost worden en daar hoef je ook weinig moeite voor te doen. Tussen 11 mei en 29 september kunnen er wat mindere invloeden zijn. Lukt het loyaal, empathisch en bescheiden te blijven, dan komt het prima in orde. In het midden van het jaar is er een krachtige aantrekkingskracht. In een relatie is er veel saamhorigheid tussen jou en je partner. Bescheidenheid is een deugd en een drijvende factor in relaties. Singles zullen vanaf nu veel liefde ervaren. Waar het 1ste deel al goed was, zal het 2de deel nog beter zijn. Er is harmonie, balans en vertrouwen. Je bent gericht op een duurzame band in een huidige relatie, maar ook in een nieuw contact. Natuurlijk verloopt niet alles evengoed en zijn er obstakels. Neptunus in Vissen zal je hierbij ondersteunen, maar vind dan wel balans tussen fantasie en realiteit. Daar kun je met deze kosmische combinatie moeite mee hebben. De soms agressieve Mars beweegt van eind juni tot begin 2021 in de Ram. Daardoor zal je soms moeite hebben passie en innerlijke woede te kanaliseren. Er zijn dan zeker ruzies in een relatie mogelijk. Over het algemeen weet je dit onder controle te houden en zal je er niet te veel problemen door krijgen. Zowel in platonisch contact als in liefdesrelaties zal het belangrijk zijn om half oktober tot begin november te communiceren. Jouw heersende planeet Mercurius zal retrograde tussen de Schorpioen en Weegschaal bewegen. Lukt het niet te communiceren, dan kunnen er grote problemen zijn. In een relatie is het belangrijk eerlijk te zijn en te zorgen dat jij en je partner gelijkwaardig veel liefde met elkaar delen. Ben je single, dan is het belangrijk niet te kritisch te zijn, maar je te richten op de positieve kanten van mensen en vooral niet oppervlakkig te zijn. Gelukkig staat Venus in jouw teken, waardoor er romantische energieën zijn die veel liefde brengen.

Carrière en financiën
Er zijn veel kansen op succes. Je moet wel hard werken en je inspannen om er iets van te maken. Er zijn aanwijzingen op promotie, maar je kunt wel eens iets heel anders gaan doen. Ook is het een tijd om zakenreizen te plannen. Het 1ste deel van het jaar geeft geluk. Leidinggevenden zullen je waarderen en dit wekt bij jou tevredenheid op, waardoor je prima kunt functioneren. Je zal je volledig inzetten en wordt gewaardeerd in de dingen die je doet. Het zal een prachtig jaar worden, waarin er positieve veranderingen zijn. Er lijkt positieve energie te zijn om veel te verdienen. Er zijn aanwijzingen dat je zelfs meer kunt verdienen of meer winst maakt. Je kunt grote aankopen doen of investeren. Je had vorig jaar de neiging om veel te werken en weinig plezier te maken. Dat zal nu anders worden. Je zult plezier boven werk zetten, wat gunstig kan doorwerken. Het begin van het jaar is er een belangrijke conjunctie. Saturnus en Pluto verblijven 12 januari in de Steenbok. De Volle maansverduistering van 10 januari geeft veel kracht, waardoor je zeer creatief bent en heel goed weet te handelen. Je bent passioneel en durft risico te nemen om goed te presteren. Deze drie hemellichamen zullen intuïtie versterken, maar deze zal zo sterk zijn dat er intense energie is die jou pusht om te presteren. Merk je aan jezelf dat je geregeld moe bent, dan is het verstandig gas terug te nemen en je te richten op fysieke en mentale ontspanning. Van 3 april tot 7 augustus reist Venus door de enthousiaste Tweeling. Rond deze tijd zal je in staat zijn je nuchtere kant los te laten en emoties te omarmen. Het is een prima tijd om nieuwe plannen te maken en ideeën uit te voeren. Ook kun je nieuwe contacten aangaan en prima samenwerken. Van april tot juli is er veel mogelijk met aandelen, beleggingen of een gokspel. Wil je gokken, doe dit dan bescheiden en ga het geluk niet tarten. Er wordt gewaarschuwd dat je dit jaar soms te veel uitgeeft. Beter houd je geregeld de hand op de knip en spaar je geld op voor moeilijke perioden.

Venus zal van 12 mei tot 24 juni retrograde bewegen. Dit is een prima tijd om te evalueren en terug te blikken op wat je allemaal gedaan hebt en om toekomstplannen te maken. Mercurius geeft energie om na te denken over de dingen waar je mee bezig bent. Mercurius zal van 28 mei tot 4 augustus in de Kreeft reizen. Je bent sterk op emoties gericht en kunt hiermee duidelijke beslissingen nemen. Van 18 juni tot 12 juli zal Mercurius retrograde bewegen en kan je bepaalde zaken overdenken of opnieuw starten. Bijzonder is de energie van de Zon van 20 juni, waarbij plannen van 10 januari nu profijt kunnen opleveren. Je kunt hier nu de vruchten van plukken. Er is prima energie om je aan te sluiten bij groepen mensen, sportverenigingen of een spirituele instelling. Aan het eind van het jaar is er een belangrijke conjunctie tussen Jupiter en Saturnus in de Waterman. Ook nu ben je creatief en weet je wat je moet doen om veel te bereiken. Intuïtie neemt toe en wat je nu doet, zal niet alleen in december veel goeds opleveren, maar zal ook in 2021 veel kracht bieden en je bijstaan om te presteren.

Emotionele en fysieke gezondheid
Astrologie over gezondheid is relatief, omdat mensen te maken krijgen met problemen die niet te voorspellen zijn. Deze horoscoop geeft een beeld van de gemiddelde Maagd. Mensen die gezond leven, hebben natuurlijk minder kans op ernstige ziektes. Er wordt voor de Maagd voorspeld dat je over het algemeen een fijn jaar krijgt. Voor jou is het belangrijk een gezond levenspatroon te hebben, omdat je dan echt van het leven geniet. De meeste Maagden zullen vol energie zitten en er veel aan doen dit zo te houden. Daardoor zit je zowel persoonlijk als zakelijk lekker in je vel. Je levensstijl is goed en externe factoren zullen positief beïnvloeden. Heel soms heb je de neiging te hard te werken en weinig rust te nemen. In dat geval kun je uiteindelijk te maken krijgen met fysieke klachten die jouw gezondheid bedreigen. Toch zal de gemiddelde Maagd relatief gezien weinig kans hebben op grote problemen, zowel mentaal als fysiek. Houd er dit jaar steeds rekening mee dat er tekens en symptomen kunnen zijn, die aangeven dat er iets aan de hand is. Gebeurt dit, dan doe je er goed aan om dit niet te negeren en ermee naar een arts te gaan. Onwetendheid is een slechte raadgever en je kunt het beter weten en er stappen in ondernemen, voordat het te laat is. Nogmaals, de kans op iets ernstigs is klein, maar er zijn aanwijzingen dat je vaker last hebt van je zenuw- en spijsverteringsstelsel. Mercurius kan namelijk soms storende energie brengen, waardoor er meer kans is op een maagzweer en problemen met de bloeddruk. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, dien je meer groene groenten te eten en wordt afgeraden te vet, te zout of pittig te eten. Ook suiker dien je minimaal te gebruiken. Daarbij wordt aangeraden in het begin van het jaar te starten met activiteiten om je fysiek in te spannen.

Algemeen voor alle tekens in 2020
Dit jaar zijn geduld, doorzettingsvermogen en rationeel denken belangrijk. Er zijn energieën die een blokkerende neiging hebben, die grote gevolgen voor de wereldpolitiek hebben. Mensen zullen nog meer dan vorig jaar de neiging hebben te wijzen naar de fouten van anderen en zichzelf daarin te vergeten. We moeten alert zijn op grote rampen en er zijn tekens van grote onlusten, die ons raken. Met name het nieuwe 20-jarige tijdperk dat door de conjunctie tussen Jupiter en Saturnus ontstaat, kan de oorzaak zijn. Mars brengt impulsieve, ongeduldige en vurige kracht, die we moeten kanaliseren om problemen te voorkomen. Intensieve energie van Pluto kan mensen minder verantwoordelijk maken en Jupiter zorgt dat mensen moeite hebben emoties te tonen. Wanneer we echter positief met deze energie omgaan, zullen ambities, discipline en lange termijndoelen bescherming bieden.

Er kan op privégebied dan juist energie van plezier en amusement zijn om het privéleven leuker te maken. Op zakelijk gebied kunnen mensen hun gaven, vaardigheden en kennis gebruiken voor ontwikkeling van carrière. Uranus en Neptunus delen positieve energie met elkaar en andere planeten. Uranus brengt onafhankelijkheid en verandering en deze kan zeer dwingend zijn. Verzet je er niet tegen, omdat transformatie juist voor verbetering zorgt. Neptunus zal intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen geregeld aanvoelen wat ze kunnen doen om het leven op de juiste wijze te leiden. Mercurius zal vanaf het begin van het jaar tot de lente energie brengen als het gaat om intellect, communicatie en organisatie. Qua de liefde kunnen we problemen vanuit Venus ervaren. Venus maakt mensen zeker sympathiek en liefdevol, maar er zijn momenten dat Venus voor emotionele instabiliteit zorgt. Dit kan vooral zijn als deze door de Waterman of retrograde door de Tweeling reist. Dan moeten mensen echt op hun woorden letten. Je kunt dingen doen of zeggen die conflicten of andere problemen geven. Vanaf het moment dat Venus door de Kreeft reist, zal dit veranderen en is er meer stabiliteit en empathie onder mensen. Er zijn dit jaar retrograde bewegingen van planeten, waardoor het verleden geregeld in ons opkomt en kan zorgen voor nieuwe kansen, maar ook voor achteruitgang. Bijvoorbeeld als Mars retrograde in de Ram beweegt, omdat er dan flink wat agressie kan ontstaan. Houd jezelf in dat geval goed onder controle.