Voor het sterrenbeeld Maagd is gratis de jaarhoroscoop te lezen bij MediumsLive.com

Geboortedatum 23 augustus t/m 22 september | Jaarhoroscoop 2019 Maagd

Algemeen 
Je gezondheid is vorig jaar zeker niet minder geworden, door de verantwoorde manier hoe jij in het leven staat. Romantiek en je sociale leven worden interessant en de opwinding zal door je planeet van de liefde Uranus alleen maar sterker worden. Er is veel opwinding mogelijk en dat zal dit jaar alleen maar beter worden. Je bent in 2019 sensueel en zal veel seksualiteit willen ervaren. Omdat je een optimistisch persoon bent, zal je veel vertrouwen uitstralen en dit kan mensen aantrekken, zowel voor vriendschappen als voor liefde.

Toch is het een jaar, waarin bepaalde vriendschappen afgebroken worden. Er is geregeld misleidende energie, waardoor vriendschappen onder de loep genomen moeten worden. Er zijn mensen die het niet goed met je voorhebben. Merk je dit, dan wordt aangeraden hier gelijk in op te treden. Daarvoor kan je beter tijd gebruiken voor ontmoetingen met nieuwe mensen, waar je meer mee op kunt gaan bouwen. Voor gebonden mensen kan het een prima jaar worden om de liefde te versterken en voor singles is het een prima tijd om een nieuwe partner te krijgen. Dat het een jaar van verandering is, staat wel vast en over het algemeen zal dit de juiste energie aan je bieden.

Zoals we al aangaven is het een jaar van verandering, waarbij het soms geleidelijk gaat, maar er ook tijden zijn dat het erg snel zal gaan. Je zult hiermee om moeten leren gaan om vooral niet impulsief te zijn. De energie zal namelijk meerdere jaren bij je blijven en je hebt dus tijd zat om te transformeren. Ga met de stroom mee en pas je dus vooral aan op momenten dat er werkelijk iets anders van je gevraagd wordt. Het zal zeker geen jaar worden waarin je routinematig bezig bent, omdat er altijd wel uitdagingen zijn. Deze zullen je vooral bewegen om het verleden onder de loep te nemen en bepaalde zaken af te wenden en nieuwe zaken in je leven op te nemen. Als je merkt dat een huidige relatie niet veel biedt, zal je duidelijke besluiten moeten nemen. Qua gezondheid zal je dit jaar meer moeten letten op je fysieke, dan op je innerlijke lichaam. Je kunt veel tijd besteden aan een gezond leven en er dan aantrekkelijker uit gaan zien. Dit zal je vooral tot eind september veel energie kosten, maar daarna zal je steeds lekkerder in je kunnen vel zitten. Het wordt zeker geen makkelijk jaar om gezond te blijven, maar uiteindelijk lukt het je heus wel om veel te bereiken en lekker in je vel te zitten.

Romantiek en sociale contacten
Het is een spannend jaar met momenten dat je wordt gedwongen om duidelijke besluiten te nemen. Je moet evenwicht vinden binnen relaties. Dingen waar je jaren aan gewend bent, kunnen nu duidelijke verandering laten zien. Maagden die het leven saai vonden, zullen merken dat er heel wat gebeurt. De Maagd zal in de romantiek anders gaan denken. Bepaalde gewoontes, normen en waarden veranderen. Anderen, maar ook jijzelf kunnen er moeite mee hebben. Je doet er goed aan dat te doen waar je zin in hebt, maar let op dat je mensen niet kwetst.

Gebonden mensen kunnen tijd aan hun partner besteden, maar behouden graag hun vrijheid. Heb je een partner die er moeite mee heeft, dan kan het belangrijk zijn hier samen een weg in te vinden. Let op dat je emotioneel wisselvallig kunt worden en dat je dan minder liefde voelt. Andere momenten kan je juist liefdevolle en verliefde gevoelens hebben. De beste relatie zal zijn als jullie elkaar vrijlaten om over grenzen te gaan. Ben je single, dan wil je je eigen gang gaan en niet gebonden zijn. Pas als er iemand komt, die jou vrijlaat, zal een relatie interessanter worden. Ook singles zijn verward wat betreft emoties en experimenteren graag met wisselend contact. Andere momenten snak je naar serieuze relaties. Voor gebonden mensen en singles zal het dus een jaar worden, waarin de romantiek intens en warm is en er momenten zijn dat je koel en afstandelijk bent.

Let op dat er dit jaar momenten zijn dat mensen met een lange relatie, meer kans maken om tot een breuk te komen. Voor vriendschap, sociaal contact en familie zijn er geregeld perioden dat er goede energie is. Dit is van half januari tot de 4de week van maart, eind mei tot eind jullie en eind september tot eind november. Uranus, in de Ram, zal jou soms onvoorspelbaar maken en dan ben je wel eens te vrijmoedig en neem je teveel risico’s. Let vooral op momenten dat Mars zich in de Ram met Uranus verbindt. Mercurius kan ervoor zorgen dat je speels in relaties en liefde staat. Je hebt dan minder zin te serieus te zijn en wilt gewoon lekker genieten van spanning en avontuur. Dit zal vooral zijn in de periode dat deze planeet in de Vis beweegt.

Dit is vanaf de 2de week van februari t/m eind maart. Je kunt jezelf anders laten zien. Gebonden mensen zullen hun partner graag prikkelen door over grenzen te gaan. Singles zullen minder bescheiden zijn en zich duidelijk profileren als ze iemand leuk vinden. Er wordt aangeraden je niet te actief op te stellen en niet teveel op jacht te gaan. Laat anderen maar moeite doen om jou het hof te maken. In dat geval is de energie van Jupiter en Neptunus in de Vissen half januari, half juni en eind september intens en dan kan je de grenzen van jezelf en anderen zoeken.

Saturnus in de Steenbok zorgt dat je gedurende het jaar nuchter kunt zijn. Op die momenten ben je minder idealistisch en kijk je wat anderen willen. Deze energie kan wel zorgen dat carrière of andere zakelijkheden boven de romantiek staan. Voorkom dit en maak tijd vrij voor je partner of als single voor sociale contacten en leuke activiteiten. Op het moment dat Pluto in de Steenbok staat, kan je veel meer avontuur opzoeken. Je moet dan opletten dat je niet teveel over grenzen gaat, omdat de spanning voor stress kan zorgen. Er wordt aangeraden ve

rantwoordelijk in het leven te staan en evenwichtig te blijven. Wanneer je intens en speels bent en een ander moment weer serieus en afstandelijk, zal dit alleen maar weerstand oproepen. Het onderhouden van een huidige relatie en het krijgen van een nieuwe kosten nu energie. Ben je echter te wisselvallig dan zal je er mentaal en fysiek nog veel meer last van krijgen. December is een prima maand omdat Jupiter dan in de Steenbok reist en een driehoek vormt met Uranus in de Stier. Relaties verbeteren en singles kunnen een nieuwe persoon aantrekken.

Carrière en financiën
Je sector van financiën zal geraakt worden en goede vooruitzichten brengen. Je vertrouwt jezelf en dat zullen anderen aan je merken. Je wilt genieten en dit kan je doen door geregeld aankopen te doen. Het is een prima jaar om te beleggen, maar blijf nadenken en vraag advies. Venus biedt prima hulp en zal je kracht bieden om meer geld te verdienen. Jupiter zal aan het eind van het jaar mooie energie bieden en dan is er een grote vooruitgang te bespeuren. Met name onroerend goed en belegging in telecommunicatie, transportwezen en reiswereld kunnen je veel opleveren. Let op dat er van half tot eind juni mindere energie komt, vanuit de retrograde Venus.

Wil je een bepaalde financiële beslissing nemen of geld uitgeven, dan dien je te onderzoeken of het mogelijk is. Zakelijk gezien is het een jaar om geregeld samen te werken en niet alles alleen te doen. Dit zal voor jou lastig zijn, omdat je iemand bent die dingen alleen wil doen. Je hebt vertrouwen in zakelijke partners, maar je doet het liever zelf. Begin februari zal er veel energie vrijkomen als gevolg van het sextiel tussen Mercurius, Jupiter, Mars en Uranus. Een prima periode voor een verandering in je leven. Je hebt controle over jezelf en kunt flexibel met zakelijke contacten omgaan, waarbij er respect is tussen jou en anderen.

Halverwege Maart zal Venus zich in de Waterman verbinden met Mars in de Stier. Passie, irritatie en koppigheid kunnen leiden tot irritaties en ruzies. Wees verstandig omdat de energie zeker tot het einde van de maand voor storing zorgt. Mars zal van april tot halverwege mei in jouw sector van ambities reizen. Je voelt een sterke drang om te ontwikkelen en bent iemand die recht op het doel afgaat. Je kunt de energie gebruiken om hard te werken en veel lange termijndoelen te plannen. Omdat je zeer verantwoordelijk bent, weet je juiste dingen te doen om te presteren. Eind mei tot eind juni bewegen er heel wat planeten door de Tweeling. Je vindt het moeilijk om jezelf grenzen te stellen en dit kan deze periode erg lastig zijn. Een vierkant tussen Jupiter en Neptunus kan verwarring geven, waarbij je op moet letten dat je niet altijd even consequent bent. Je kunt afspraken vergeten en zakelijke contacten teleurstellen. Beloof niets wat je niet waar kunt maken.

De Volle Maan van 13 oktober zal financieel positief doorwerken. Je kunt allerlei ideeën krijgen en deze kunnen welvaart brengen. Eind september tot begin november zal Saturnus in de Weegschaal bewegen en Pluto in de Steenbok, terwijl Jupiter in de Boogschutter beweegt. Je hebt moeite om grenzen te stellen en gaat naarstig op zoek naar balans. Misschien doe je er goed aan werk links te laten liggen en te ontspannen. Mars zal van oktober tot half november in je sector van financiën verblijven. Hierdoor ben je nuchter, maar wel zeer actief om nieuwe kansen te behalen. Let op dat je misschien veel kunt verdienen, maar dat je de neiging hebt om ook weer veel geld uit te geven. Er wordt zeker aangeraden om meer spaargeld over te houden.

Emotionele en fysieke gezondheid
Je bent iemand die veel met gezondheid bezig is en dat zal geregeld zorgen dat je hier veel tijd aan kwijt bent. Voor de Maagd zijn een goede emotionele gesteldheid en gezondheid strikt verbonden. Dit jaar zal je vooral eind februari tot begin mei, eind mei tot eind juni en de laatste herfstmaand bezig zijn om je spiritueel te versterken. Je doet er deze periode goed aan vaker te rusten en meer te ontspannen. Uranus gaat gedurende een aantal jaren de Vissen in. Dit geeft spirituele invloed en dwingt jou bijna om meer rust te zoeken. Ook is het belangrijk geregeld werkzaamheden naar anderen te delegeren. Neptunus kan invloed hebben op je doorbloeding en vooral naar benen en voeten.

Waarschijnlijk zijn het dan ook vaak wisselvallige weersomstandigheden die een negatieve invloed op je kunnen hebben. Met name vocht of koude voeten kunnen hierbij storen. Draag goede schoenen en loop vooral niet met natte sokken rond. Verder dien je op gewrichten te letten en dan vooral de knieën en enkels. Toch zal je ook zeker op moeten letten dat medicijnen en vitaminen en andere middelen om je weerstand te vergroten niet werken, zolang jij emotioneel en spiritueel niet in evenwicht bent. Daar zal je dus het grootste deel van het jaar mee bezig zijn. Meditatie, yoga en natuur zullen betere helende methoden zijn. Verder zal het extra belangrijk zijn te zorgen dat je in de liefde en sociale contacten lekker in je vel zit.

Maagden die op dit gebied lekker in hun vel zitten, zullen meestal een sterkere fysieke weerstand hebben. Let op dat bezorgdheid om geliefden ook zijn weerslag op je weerstand heeft. Zijn er teveel mensen in je omgeving waar jij je zorgen over maakt, dan kan je gezondheid minder worden. Tracht hier op te letten en zorg in dit geval zelf ook voor ondersteuning, eet en drink gezond en laat genotsproducten zoveel mogelijk achterwege. Natuurlijk is je bewegingspatroon ook belangrijk om gezond te blijven. Uranus en Jupiter zullen je ondersteunen, maar uiteindelijk moet je het zelf doen.

Algemeen voor alle tekens in 2019
Dit jaar zal Uranus in maart naar de Stier bewegen. Daardoor hebben mensen behoefte aan vrijheid. Normaal gesproken zal Uranus symbool staan voor opstandigheid, maar de Stier zal rust brengen. Let op dat Mars de 1ste periode in de Ram staat, waardoor beide planeten gezamenlijk tot half februari leven in de brouwerij brengen. Daarom moeten we er rekening mee houden dat veel mensen deze tijd rebels zijn en er geregeld opstand is. Op kleine schaal zal dit zijn in relaties die mensen hebben, maar op grote schaal kunnen er in Nederland, Europa en de wereld flink wat problemen zijn. Zodra Uranus in de Stier komt, treedt er rust op. Er zijn zeker intense energieën, maar deze planeet zal dan inspireren en zorgen voor stabiliteit in het leven van de mensen op Aarde.

We zullen rekening moeten houden dat veranderingen of transformaties voor jaren invloed kunnen houden. Daarbij zullen witte energieën zorgen voor versterking van de verantwoordelijkheid van mensen, maar zijn er ook donkere invloeden. Jupiter zal in zijn eigen teken Boogschutter staan, Neptunus in zijn eigen teken Vissen en Saturnus in zijn eigen tegen Steenbok. Hierdoor is er warme, positieve energie, waardoor verantwoordelijkheid, ontwikkeling en spiritualiteit zorgen dat de meeste mensen het juiste nastreven. Pluto en Saturnus blijven dit jaar in de Steenbok en Jupiter voegt zich daar het eind van het jaar bij. Zoals we al zeiden, zullen er grensoverschrijdende invloeden zijn. Er kunnen in de politiek belangrijke beslissingen en gebeurtenissen zijn, waardoor er veel veranderingen zijn. De retrograde bewegingen van Venus en Mars zijn minder dominant. Er zijn retrograde energieën, maar zullen minder beïnvloeden. Er is meer stabiliteit, maar we moeten opletten dat er dat er dus grote transformaties mogelijk zijn.