De jaarhoroscoop voor de Steenbok is gratis te lezen bij Mediumslive.com

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari | Jaarhoroscoop 2019 Steenbok

Algemeen
Vorig jaar lag de nadruk van de energieën vooral op gebied van fysieke gesteldheid en carrière. Dit zal dit jaar anders zijn, omdat de energie vooral gericht is op je sociale- en liefdesleven. Dit betekent zeker niet dat je op zakelijk en financieel gebied weinig meer kunt doen, omdat het nu eenmaal in je aard zit om te presteren. Je blijft dus zeker wel ambitieus, maar niet zo passioneel als vorig jaar. Je zult t/m september vooral gericht zijn op emoties, religie, educatie en buitenlandse invloeden. Vanaf oktober zal je echter wel weer veel meer gericht zijn op je carrière en de wijze hoe je in het zakelijke leven staat. Belangrijker zullen echter t/m september de intellectuele en sociale eigenschappen van mensen zijn.

In de liefde vind je het erg belangrijk om op dit gebied op één lijn met een partner te zitten. Daar zal Uranus zeker een handje bij helpen, omdat deze in jouw sector van communicatie zal verblijven en zelfs meer dan 6 jaar. Ook in contact met vrienden en familie zal dit heel erg belangrijk zijn. Daardoor kunnen er wel eens zeer belangrijke verschuivingen zijn wat betreft vriendschappen en de liefde. Deze kunnen zowel positief als negatief uitwerken, wees daar dus heel erg alert op.

Ondanks de energie die op je emoties gericht zijn, vind je het belangrijk om je op onderwijs te richten. Het is een prima jaar om te studeren, maar kies dan wel iets wat echt bij je past. Dit hoeft dan niet eens een hoge opleiding te zijn, maar kan ook gericht zijn op hobby’s of cursussen die je in de toekomst graag wilt doen. Pluto brengt dit jaar vooral een diep contact met de hogere wereld, waarbij je sterke drang voelt om het verleden onder de loep te nemen. Je kunt diepe gevoelens voor overleden dierbare ervaren, waarbij je het gevoel hebt dat ze nu wel heel dicht bij je staan. Dit kan er in ieder geval voor zorgen dat je bepaalde fouten en problemen uit het verleden oplost. De kosmische energieën zullen niet alleen in je gedachten verschijnen, maar ook in dromen. Zoals gezegd zal er t/m september een andere energie zijn dan erna. Communicatie, romantiek en erotiek zullen je bekoren, waarbij je sociaal bent. Vanaf oktober zal je persoonlijke plezier vooral naar voren komen, waardoor je meer op jezelf gericht bent. Je wilt het mooie van het leven ontdekken, waarbij plezier en zakelijke ambities dicht bij elkaar liggen. Er bestaat een grote kans dat een bepaalde hobby tot iets professioneels leidt.

Romantiek en sociale contacten
Het jaar begint met weinig verandering bij romantiek en sociaal contact. Dit verandert als de Maan eind januari in je sector van intimiteiten gaat reizen. Je denkt veel na over wat mensen jou teruggeven. Positief zal zijn dat je mensen om je heen verzamelt die positieve invloed hebben, waar je je gelukkig bij voelt. Je neemt stappen om je leven gelukkiger te maken. Ben je gebonden, dan kan een minder goede relatie onder druk staan. Een gezonde relatie wordt alleen maar beter. Vanaf 6 maart is er iets bijzonders, omdat Uranus, in de Ram voor vele jaren in je sector van romantiek gaat reizen. Deze gaat een verbinding met Mars aan, waardoor je klaar bent voor passionele liefde, vriendschap, gezinsleven en om aandacht te geven. Daardoor zijn er vanaf maart veranderingen mogelijk, waardoor je geregeld nieuwe relaties krijgt. Je houding verandert en je kunt verliefd worden op mensen die anders in de liefde staan dan jij eerst deed. Een huidige liefdesrelatie kan onder druk staan. Praat en bekijk of je er samen met je partner uitkomt. Voor singles is er een breuk mogelijk, waardoor het een lastig jaar is als het om ware liefde gaat. Ben je single, dan kun je vaak verliefd worden en zijn er vluchtige contacten.

Half februari tot eind maart heeft Mars invloed op romantiek en passie. Alleen Steenbokken met een goede relatie genieten, anderen voelen zich erg ongelukkig. Voor vriendschap is er t/m maart weinig verandering, maar daarna juist heel erg veel. Tussen de laatste week van april en half mei is er een krachtige uitlijning van de Zon, Mercurius en Venus die zich met Uranus verbinden. Voor romantiek is dit een gunstige tijd, omdat je risico durft te nemen en buiten je normen en waarden gaat. Daardoor zullen singles kans hebben op wisselende contacten. Gebonden mensen zullen hun partner begeren en het avontuur opzoeken.

Half mei t/m juni zal Mars zich in j sector van relaties bevinden. Dit is een stabiele periode, waarbij je veel met je partner deelt. Je bent bereid compromissen af te sluiten en zeer sensueel. Singles kunnen deze periode naar mensen neigen die voor duurzame relatie gaan. Let op dat je dit jaar wisselvallig bent en dit uiteindelijk teleurstelling kan geven. Mercurius zal in de zomer tussen de Kreeft en Leeuw bewegen. Dit brengt bij singles wisselvallige energie, waardoor je aantrekt en afstoot. Gebonden mensen zullen emoties en liefde erg belangrijk vinden, waardoor er een zeer sterke verbondenheid is. De vraag zal wel zijn hoe ver jij wilt gaan om de relatie te laten slagen.

Begin juli stuurt de Zon een krachtige energie naar de Steenbok en deze zorgt voor vernieuwing. Je kunt nieuwe relaties krijgen en nieuwe vrienden ontmoeten. Gebonden mensen met een goede relatie kunnen de energie gebruiken om liefde en intimiteit te delen. Let op dat de retrograde Mercurius in juli in de sector van intimiteiten beweegt. Dit zorgt voor problemen, conflicten en negatief ingestelde mensen die je leven op zijn kop zetten. Positief is dat er mensen uit het verleden terugkomen. Je kunt tegen geliefde mensen erg aanhankelijk zijn en veel liefde delen. Mars zal van juli tot half augustus in deze sector reizen, waardoor je dan met het verleden bezig bent en dingen uit die tijd verwerkt. Hierdoor sta je gelukkig en krachtig in het leven en kan je mensen uit het verleden terug in je leven krijgen. Begin oktober t/m eind november zullen de Zon, Mercurius, Venus en Mars, in de Schorpioen een verbinding met Uranus aangaan. Singles krijgen een diepere relatie met mensen die ze vanaf maart ontmoet hebben. Gebonden mensen kunnen plannen uit die tijd gebruiken om de vruchten te plukken. De rest van het jaar zal goed verlopen met veel liefde en vriendschap om het jaar prima af te sluiten.

Carrière en financiën
Mars zal dit jaar geregeld door je sector van carrière reizen. Half april tot half mei ben je adequaat en kun je efficiënt en productief werken. Je kunt dingen gelijk oplossen en geeft dan ook direct energie aan kleinere zaken, waar je vorig jaar nog te gemakzuchtig mee was. Mars zorgt dat je geconcentreerd bent, waardoor je niet alleen de grote lijnen volgt, maar ook kijkt naar details. Er zijn veranderingen die vanuit avontuurlijke energieën ontstaan. Daardoor zoek je naar werk wat die spanning geeft, die je nodig hebt om ambities waar te maken. Met name de Nieuwe Maan van begin februari en de sextiel tussen Mercurius, in de Waterman, met Jupiter, Mars en Uranus kunnen storende energie brengen. Je kunt dan met onverwachte uitgaven te maken krijgen.

Positief is eind maart als Venus een vierkant met Mars in de Stier vormt. Je kunt goede keuzes maken om problemen op te lossen en je kunt extra inkomsten krijgen, waarbij je een extra spaarcentje overhoudt. Het hele voorjaar is er gunstige energie om problemen nu eindelijk op te lossen en nieuwe mogelijkheden af te dwingen. Je kunt volop kansen krijgen en je kunt geregeld vol trots laten zien wat je allemaal voor vaardigheden hebt. Mensen zullen waardering hebben en dit kan zich uitbetalen in nieuwe aanbiedingen en promotie. Let op dat eind april tot eind juni Mercurius en Venus in de Tweeling een vierkant vormen met Jupiter en Neptunus.

Daardoor kunnen mensen aan de ene kant liefdevol en sympathiek zijn en het goed met elkaar voor hebben, terwijl er aan de andere kant juist negatieve energie is, waardoor mensen elkaar bedriegen. Wees daar alert op en houd in de gaten of mensen het goed met je voorhebben. Eind september t/m november zullen Saturnus en Pluto in je teken reizen. Daardoor heb je een sterke drang om evenwicht te vinden tussen je privéleven en carrière. Lukt dit je dan kan je prima functioneren. Lukt het niet, dan zal je alert moeten zijn, omdat de druk toe kan nemen en er achteruitgang kan zijn. Het laatste deel van het jaar heb je veel ambities en kun je streven naar succes, maar vind je het belangrijk om het contact met geliefden goed te houden. Daardoor zal je meer geneigd zijn je privéleven aandacht te geven, maar soms ook meer aandacht voor je carrière te hebben.

Over het algemeen ga je hier prima mee om. Mars zal zich van oktober tot half december in je sector van carrière bewegen. Je kunt dan op een zeer effectieve wijze lange termijndoelen samenstellen. Je bent praktisch en gedisciplineerd ingesteld. Met name Mars geeft het vermogen om extra inzicht te geven. Je begrijpt daardoor wat je moet doen om succes te behalen en hebt kijk op eigen vaardigheden en mogelijkheden. Let op dat er nog schulden en problemen kunnen zijn, waar je mee om zal moeten gaan, omdat het jaar anders in mineur eindigt.

Emotionele en fysieke gezondheid
De gezondheid van de Steenbok zal niet slecht zijn, omdat de meeste kosmische krachten gunstig aan de hemel staan. Je sector van gezondheid zal niet negatief geraakt worden en dit betekent goed nieuws. Let op dat dit tot eind september zo zal zijn. Daarna zal Jupiter flink wat spanning brengen Je kunt dus beter voor die tijd maatregelen genomen hebben. Ga geregeld sporten, eet gezond en laat schadelijke genotsproducten zoveel mogelijk weg. Ook al zal je niet altijd meer intens op zakelijke aspecten en je carrière gericht zijn, let op dat je verantwoordelijk bezig blijft.

Succes op sociaal en zakelijk gebied is fijn, maar zorg voor een gezonde levensstijl, omdat je fysieke gesteldheid verstoord kan worden. De planeet Mercurius kan veel invloed op de Steenbok hebben. Deze zal geregeld veranderende energie sturen. Daarom wordt aangeraden niet met al te grote veranderingen aan de gang te gaan. Wanneer je een nieuwe sport of dieet gaat volgen, zal je waarschijnlijk niet lang die ambities houden.

Er zullen vier grote momenten zijn waarin Mercurius voor verandering zorgt. Januari t/m maart, eind april, half augustus tot begin september en de 1ste weken van december. Deze perioden staan vooral het zenuwstelsel, de longen, darmen en ledematen onder druk. Vraag zo nodig ondersteuning van een arts of gebruik alternatieve methoden. Let heel erg op het gebruik van alcohol, drugs en andere schadelijke producten. Neem ook je geestelijke gesteldheid onder de loep. Bedenk dat de invloed van Mercurius minder negatief is mentale en fysieke gezondheid in evenwicht zijn. Er wordt aangeraden op cultureel en intellectueel gebied bezig te zijn en je geest voldoende voeding te geven. Ook communicatie is erg belangrijk. Zorg dat je geregeld met vrienden en familie afspreekt en zorg ook voor een evenwichtig liefdesleven. Houd je zenuwstelsel gezond. Lukt dit niet, dan kun je geregeld slapeloosheid ervaren.

Algemeen voor alle tekens in 2019
Dit jaar zal Uranus in maart naar de Stier bewegen. Daardoor hebben mensen behoefte aan vrijheid. Normaal gesproken zal Uranus symbool staan voor opstandigheid, maar de Stier zal rust brengen. Let op dat Mars de 1ste periode in de Ram staat, waardoor beide planeten gezamenlijk tot half februari leven in de brouwerij brengen. Daarom moeten we er rekening mee houden dat veel mensen deze tijd rebels zijn en er geregeld opstand is. Op kleine schaal zal dit zijn in relaties die mensen hebben, maar op grote schaal kunnen er in Nederland, Europa en de wereld flink wat problemen zijn. Zodra Uranus in de Stier komt, treedt er rust op. Er zijn zeker intense energieën, maar deze planeet zal dan inspireren en zorgen voor stabiliteit in het leven van de mensen op Aarde. We zullen rekening moeten houden dat veranderingen of transformaties voor jaren invloed kunnen houden.

Daarbij zullen witte energieën zorgen voor versterking van de verantwoordelijkheid van mensen, maar zijn er ook donkere invloeden. Jupiter zal in zijn eigen teken Boogschutter staan, Neptunus in zijn eigen teken Vissen en Saturnus in zijn eigen tegen Steenbok. Hierdoor is er warme, positieve energie, waardoor verantwoordelijkheid, ontwikkeling en spiritualiteit zorgen dat de meeste mensen het juiste nastreven. Pluto en Saturnus blijven dit jaar in de Steenbok en Jupiter voegt zich daar het eind van het jaar bij. Zoals we al zeiden, zullen er grensoverschrijdende invloeden zijn. Er kunnen in de politiek belangrijke beslissingen en gebeurtenissen zijn, waardoor er veel veranderingen zijn. De retrograde bewegingen van Venus en Mars zijn minder dominant. Er zijn retrograde energieën, maar zullen minder beïnvloeden. Er is meer stabiliteit, maar we moeten opletten dat er dat er dus grote transformaties mogelijk zijn.