Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 15

Relaties, singles en sociale contacten
Je kunt deze week flink wat stress ervaren, maar dit heeft over het algemeen geen betrekking op je liefdesleven. Krachtige energieën van Mars, Jupiter, Mercurius en Venus zorgen ervoor dat je gevoel je niet in de steek laat. Ook Pluto in jouw teken geeft een prima energie om bestand te zijn tegen eventuele problemen die er kunnen zijn. Die zullen er bijna dan ook niet komen, omdat je kwetsbaar, maar tegelijk ook erg sterk bent. Daardoor zullen mensen jou niet als bedreiging zien en zullen ze over het algemeen zeer positief met jou omgaan. Het contact met mensen in je directe omgeving zal dan ook waarschijnlijk erg goed zijn. Kwetsbaarheid en kracht lijken een tegenstrijdigheid, maar is meer een gevolg van hoe mensen met jou omgaan. Mensen die om je geven of het beste met je voor hebben, kunnen je namelijk een goed gevoel geven. Mensen waar je moeite mee hebt of mensen die het minder goed met je voor hebben, kunnen je zeer onzeker maken. Je doet er goed aan om deze laatste groep de komende week even te mijden. Door de energie van Mercurius weet je je echter, ook als je onzeker bent, op communicatief gebied goed staande te houden. Door de energie van Pluto kan jij echter nog wel eens vrij aanvallend worden en dan zijn er grote problemen mogelijk. Voor singles is het geen week om al teveel op zoek te zijn naar een serieuze relatie. Gebonden mensen kunnen deze week vooral veel tijd besteden aan huiselijke activiteiten en veel contact met hun partner.

Carrière en financiën
Het zal een interessante week worden, waarbij je er goed aan doet flexibel met veranderingen om te gaan. Blijf je te halsstarrig aan het ‘oude’ vasthouden, dan zullen er zaken gebeuren waar je minder goed mee omgaat. Ben je flexibel en weet je in te spelen op veranderingen, conflicten en stressvolle situaties, dan maak je het jezelf echter een stuk makkelijker. Door Mars in de Tweeling en Mercurius in de Ram zal je ambitieus zijn, waarbij je geïnspireerd wordt door je eigen ideeën. Je staat echter ook open voor andere mensen en kunt daar ook je inspiraties uithalen. Hierdoor kun je goed samenwerken en weet je over het algemeen prima met gevoelens en je mening om te gaan. Mensen die echter al een tijdje rondlopen met het idee te stoppen met hun huidige baan, kunnen impulsieve gevoelens hebben om dit daadwerkelijk te doen. Er wordt aangeraden dit niet te doen en nog even te wachten. Er komen betere tijden aan, maar de kosmos is nu nog iets te intens en verwarrend om te zorgen dat jij je kunt ontwikkelen. Beter besteed jij tijd aan achterstallige taken en huidige werkzaamheden en minder aan dingen die je in de toekomst kunt gaan doen.

Mentale en fysieke gesteldheid
Vanuit de Maan hebben we van zaterdag op zondag een afnemende Maan in de Steenbok, die voor rust zorgt en emoties kan herstellen. Misschien kunnen we wel eens vermoeider zijn dan anders, maar het zal uiteindelijk goede energieën bieden om er beter uit te komen. Deze energie kan vooral op onze carrière, studie of andere zakelijkheden mogelijkheden brengen. Er is een sterke en organisatorische kracht, waardoor er over het algemeen het een en ander mogelijk is om lekker in het leven te kunnen staan. Let deze periode extra op als je buiten bent, omdat de kracht van de Zon toeneemt en je hierdoor meer kans op huidproblemen kunt krijgen. Door de tegenstelling tussen Kreeft en Steenbok kan er een intern probleem optreden. De maag, darmen en gewrichten kunnen kwetsbaar zijn. Maandagmiddag zal de Maan naar de Waterman reizen. Dit geeft gevoelige energie, waardoor veel mensen vitale en emotionele druk kunnen ervaren. Mensen zullen eerder de neiging hebben eenzaamheid op te zoeken. Er kan afstandelijke energie zijn, waardoor mensen niet altijd geneigd zijn elkaar toe te laten in elkaars leven. Afhankelijk van de persoonlijkheid van iemand kan de een er beter mee omgaan dan een ander. Ook nu kunnen gewrichten kwetsbaar zijn. We moeten oppassen dat ook ledematen gevoelig zijn. Pas op voor spierblessures bij zware werkzaamheden of sportactiviteiten. Woensdagavond zal de Maan naar de Vissen reizen en zorgen voor sociale energieën en emoties die voor empathie en sympathie zorgen. Wel zorgt de energie dat mensen soms te vrij in hun doen en laten worden. Wees voorzichtig en tracht niet in grote groepen te verblijven. Verder wordt er aangeraden om op te letten dat de energie mensen er toe kan bewegen verslavende producten te gebruiken. Mensen, die er kwetsbaar voor zijn, hebben nu extra drang hier uitermate veel gebruik van te maken. Zaterdag zal de Maan naar de Ram bewegen. Aangezien er dan al een eerste invloed komt van de stand van de verduisterde vorm, kost dit erg veel energie en deze kan niet alleen fysieke problemen geen, maar ook mentaal kunnen mensen er door geraakt worden. Houd hier zaterdag al rekening mee en bereid je er alvast op voor dat je zondag de 11de meer kans hebt op blessures of stress uit vermoeidheid.

De Steenbok heeft een moeilijk te doorgronden karakter en mensen weten niet altijd wat ze aan dit teken hebben. Aan de ene kant kunnen ze zwaarmoedig en negatief zijn, maar aan de andere kant ook vrolijk en positief. Dit kan van het een op het andere moment veranderen. Steenbokken zijn ambitieus en gaan er vol voor om iets te bereiken, maar niet zelden kunnen ze zo koppig zijn dat er moeilijk mee samen te werken valt. Dat is zonde, omdat ze van nature mogelijkheden hebben en geboren leiders zijn. Deze week moet je er voor opletten dat je je spieren en botten wat aandacht geeft. Bijvoorbeeld door te sporten, maar ook voldoende ijzer en calcium tot je te nemen. Zorg geregeld voor voldoende warmte op de spieren en drink voldoende water om je lichaam schoon te spoelen.

Overzicht voor alle tekens
Er hangt deze periode een transformerend en dus veranderende kracht als gevolg van de energie van Pluto, die versterkt wordt door een krachtige energie van de Maan. Deze zal in de intense, spirituele en toch nuchtere Schorpioen reizen. Alhoewel dat pas aan het eind van de maand is, zal dit gedurende de hele maand sterke invloed hebben. Mensen laten zich niets meer vertellen en dat zal nu deze maand nog sterker doorwerken. Het zal voor de regering moeilijk zijn vast te houden aan de gestelde normen en waarden. Er zal dus iets moeten gebeuren om te zorgen dat de maatschappij in rustiger vaarwater terecht komt. Er zijn aanwijzingen dat dit gaat gebeuren, niet alleen door verandering in leidinggeven, maar ook zal er op gebied van hygiëne en gezondheid een sterke energie zijn, die zorg zal dragen voor transformatie. Deze week zal Mercurius van de Vissen naar de vurige Ram reizen. Pluto beweegt nog in de Steenbok en biedt ongelooflijk zware energie die tot strijd en opstand kan leiden. Veel mensen zullen in hun onderbewustzijn onrust voelen, waarbij ze niet weten hoe dit komt en waarom dit is. Op mentaal en psychisch gebied zijn er emoties en zullen mensen veel met elkaar moeten communiceren om geen misverstanden of problemen te veroorzaken. Mercurius zal vanaf zondag gedurende 2 weken in de Ram blijven. Dit is een snelle energie en nog meer dan anders zal de communicatie zorgen voor ophelderingen, maar ook voor conflicten. Daar zullen we t/m de 18de aandacht aan moeten schenken.

De reden van de onrust ontstaat, omdat de Ram ons eerlijk en impulsief maakt en geduld geregeld ver te zoeken zal zijn. Er wordt aangeraden steeds na te denken over de dingen die je zegt en doet. Moet je belangrijke gesprekken voeren, dan doe je er goed aan je eerst goed voor te bereiden. Spreekt iemand jou plotseling aan of krijg je kritiek tel dan eerst tot tien alvorens te antwoorden. Er zal t/m de 18de dus gelden dat traditionele machten niet meer boven mensen staan. Het snelle kan het trage verslaan, wat tot negativiteit, maar ook aanpassing leidt. Paaszondag is redelijk relaxt, als gevolg van de Maan in de nuchtere Steenbok. Er zijn lichte energieën te bespeuren, die kleine ongemakken en irritaties brengen. Geniet van de feestdagen, maar zorg dat je wegblijft van grote mensenmassa’s. Een kleine irritatie kan zomaar tot zeer ernstig conflicten leiden. Maandag t/m woensdag is een leuke periode, omdat de Maan door de sociale, filosofische Waterman reist. Daarbij werken de liefdesplaneten Venus, in de Ram, en Mars, in de Tweeling, harmonieus in op relaties die mensen onderling hebben. Vooral huidige sociale contacten, familie en de liefde zijn het toneel voor een prima tijd voor luchtige gesprekken en leuke activiteiten. Voor de liefde is deze periode zeker zeer spannend en avontuurlijk. Mensen die niet zitten te wachten op romantiek en erotiek zijn in staat hun sociale netwerk te versterken. De laatste dagen van de week vormt Mars een vierkant met Neptunus in de Vissen.

Dit geeft uitdagende en intense energie. Aan de ene kant wil je lekker weg en passie opzoeken, aan de andere kant zal je juist terug willen trekken en lekker dromen. Dit kan veel energie kosten, tracht dus een balans te vinden tussen passie en ontspanning. Vrijdag en zaterdag vormen Mercurius en Saturnus een sextiel. Venus zal een sextiel vormen met Jupiter. Daarnaast zal de Maan naar de Ram bewegen en alvast opbouwen naar de Nieuwe Maan van de nacht van zondag op maandag. Zakelijk gezien zijn de energieën geschikt voor het nemen van belangrijke beslissingen, het maken van contracten en nieuwe zakelijke projecten. Het is de start van een periode van ontwikkeling en nieuwe mogelijkheden. Het is gunstige energie voor sociale contacten en liefdesrelaties. Ook zijn singles in staat makkelijker een nieuwe relatie aan te gaan. Let op de ongeduldige Ram en het vierkant van Mars en Neptunus. Pas op dat je niet overdrijft met uitgaven of andere dingen die je graag wilt. De planetaire combinatie brengt warmte, liefde en vriendschap, maar tegelijk ook verwarrende energie met mensen die het niet goed bedoelen. Let zaterdag alvast op dat de Nieuwe Maan, die zondagnacht ontstaat veel energie brengt vol passie en liefde, maar ook vol manipulatie en zware weerstand. Beter maak je geen afspraken met mensen waar je moeite mee hebt en blijf je dus ook weg bij grote groepen.