Benieuwd naar jouw Maagd horoscoop? lees ze nu bij www.consulentenonline.nl

Geboortedatum 23 augustus t/m 22 september - week 20

Relaties, singles en sociale contacten
Mars richt zich nog steeds op platonische energie en ook Cheiron kan passionele energie losmaken. Singles kunnen nog bezig zijn met het zoeken naar een nieuwe partner. Gebonden mensen zijn minder met hun partner bezig, maar de tijd die ze aan hun partner besteden, bieden ze kwalitatief veel mooie emoties. Hierbij komen ook de Zon, Jupiter en Neptunus, die deze tijd veel avontuur en spiritualiteit brengen. Er kunnen dus heel wat spannende dingen gebeuren en dit brengt de Maagd soms wel wat van slag, omdat je moet zorgen dat je balans houdt. De week zelf zal veel liefde brengen, maar dan moet je wel durven buiten je comfortzone te treden. De Zon kan jou ruimdenkend maken en maakt daarbij een driehoek met Pluto. Deze planeet staat in jouw sector van romantiek. Dit is een boeiende combinatie en zal zorgen dat je op een andere wijze met liefde omgaat, dan je eerder gedaan hebt. Ben je single, dan kan je opeens gevoelens krijgen voor iemand die heel anders dan jij is en dit kan wat spanning geven, die positief of negatief kan doorwerken. Gebonden mensen moeten opletten dat ze nu niet teveel veranderen, omdat een huidige partner hier zijn bedenkingen bij kan hebben. Dinsdag zal Venus heel wat ambities brengen om singles meer te bewegen om inderdaad een relatie aan te gaan en dan voor een langere periode. Gebonden mensen kunnen meer de neiging hebben er veel aan te doen om de relatie naar een nieuw level te brengen. Het is een prima tijd om blokkades of andere storingen op te lossen, waardoor het leven er mooi uit komt te zien. In het midden van de week zal Venus meer energie brengen als het om zakelijkheden gaat, waardoor je dan wat minder met de liefde bezig bent. Het is echter wel een prima periode om bepaalde financiële zaken te doen of om iets te kopen of te doen, waar je nog veel plezier aan kunt beleven. Romantiek zal misschien even wat minder zijn, maar op andere gebieden zal er veel stabiliteit zijn. Het is een prima periode om de toekomst gunstig te stemmen. De Zon zal vrijdag een verbinding met Jupiter aangaan. Dit kan in het weekend wel eens wat storingen brengen, waarbij je erg kritisch kunt zijn. Tracht niet te veroordelend te zijn en blijf zo rationeel mogelijk bij ruzies. Singles moeten vooral oppassen op conflicten met geliefden of vrienden.

Carrière en financiën
Mercurius kan aan het begin van de week emoties flink op hol brengen, maar dan meer in de liefde of in sociale contacten. In je werk zal er energie zijn, die je juist helpt om je carrière een flinke boost te geven. Dit komt omdat Venus en de Zon gedurende de hele week voor positieve krachten zorgen en je hierdoor gedisciplineerd en efficiënt met je werk of studie omgaat. Maandag t/m woensdag zijn dan ook fantastische dagen om je carrière de juiste aandacht te geven. Je hebt je focus op gestelde doelen en bent erg ambitieus om nieuwe mogelijkheden en kansen af te dwingen. Je bent een vrije vogel en zal alleen die dingen doen die je zelf wilt voltooien. Ondanks deze krachtige energie, zal je op moeten passen dat Mercurius je kan blijven prikken. Hierdoor kun je defensief zijn als mensen andere dingen willen dan jij in gedachten hebt. Je kunt dan de verdediging inschieten en pessimistisch worden. Er zijn dan momenten dat je overtuiging mist om hier iets aan te doen. Tracht dit te controleren en blijf vooral in je eigen talenten geloven. Vanaf de 20ste zullen de Zon en Venus in de Tweeling voor een gunstiger energie van Mercurius, die ook in de teken reist, zorgen. Daardoor heb je minder zware emoties en ga je luchtiger met mensen om. Alleen de 21ste zal je op dienen te letten, omdat je emoties verward kunnen raken, waardoor je soms onzeker bent als gevolg van Mars en Pluto die dan mindere energie delen. Gelukkig zal dit een korte periode zijn en zal je al snel positieve energie voelen.

Mentale en fysieke gesteldheid
Maagden worden alom gezien als perfectionistische mensen, die hygiëne hoog in het vaandel hebben. Ze willen hun leven zo ordelijk mogelijk invullen en zijn emotioneel kwetsbaar als ze qua gezondheid minder lekker in hun vel zitten. De stress kan dan door hun lichaam heen schieten, waarbij ze minder in staat zijn om zich staande te houden. De afgelopen week kon je wat minder lekker in je vel zitten en had je last van vermoeidheid. Dit zal aan het begin van de week ook zo zijn, waarbij Mercurius jou negatief kan beïnvloeden en er zelfs voor kan zorgen dat je perfectionisme aan de kant schuift. Breng er balans in aan, omdat dit je zowel emotioneel als fysiek flink verzwakt. Spreek jezelf goed toe. Doe je dit namelijk niet, dan kun je problemen ondervinden en er niet fitter van worden. Over het algemeen zal je echter voldoende normen en waarden hebben om in evenwicht te komen. Voor de Maagd is het belangrijk dat je gezonder wordt als je zorgt dat je omgeving hygiënisch is. Tijd dus voor een flinke schoonmaakbeurt thuis en misschien ook op je werk. Het is voor jou erg belangrijk om in hygiënische omgevingen te verblijven en doet er zelfs verstandig aan om mensen, die minder hygiënisch leven, te vermijden. Mercurius kan weerstand namelijk verzwakken, waardoor de kans op ziektes dan groter is. Let daarbij op het weersbeeld, omdat dit nogal wisselvallig kan zijn. Drink veel water en gebruik extra ijzer. Met name zout en vet zijn sterk af te raden, omdat je spijsverteringssysteem zwakker lijkt te zijn. Eet daarom lichte maaltijden met veel groente, fruit en vis en weinig vlees en koolhydraten.

Overzicht voor alle tekens (week van intense krachten, die zorgen voor absorptie van negativiteit)
Jupiter is afgelopen week in de Vissen gaan reizen en dit geeft een ambitieuze energie bij veel mensen. Deze energie is belangrijk om in de gaten te houden wat er allemaal gaat gebeuren, omdat deze van invloed kunnen zijn op het volgend jaar. Wees alert en bedenk dat handelingen die je nu doet, dus een langere periode invloed houden. Ook Venus heeft samen met Mercurius een krachtige invloed op de Tweeling, waardoor er deze week krachten zijn, die de Aarde positief raken. Spiritualiteit, intuïtie, instinct en emoties worden sterk beïnvloed. Bijzonder is dat veel mensen, bewust of onbewust, een hogere energie waarnemen. We kunnen dan ook bijzonder sterk bezig zijn met religie en spiritualiteit. We gaven het vorige week aan dat er vanuit de kosmos bijzondere energieën aan lijken te komen. Het is niet duidelijk wat dit teweeg zal brengen. Wellicht zullen veel mensen dit niet bewust ervaren, maar dat er een sterke werking van uitgaat, is wel duidelijk. Een bijzondere periode breekt aan als het om de planeet Mercurius gaat. Deze gaat een zogenaamde schaduwperiode in als voorbode van de retrograde beweging die het eind van de maand zal starten en tot de 4de week van juni zo blijft bewegen. Er moet sterk rekening mee gehouden worden dat deze situatie in de Tweeling plaatsvindt. Daardoor is er op communicatief gebied storing mogelijk. Vooral mensen die voor eind juni grootse plannen hebben, dienen in de gaten te houden dat de maatregelen, die nu nog gelden, roet in het eten kunnen gooien. Er zijn flink wat complicaties mogelijk en wellicht is het dan ook beter om voor die periode een kleinere reis te boeken, een annuleringsverzekering af te sluiten of in eigen land te blijven.

Voor zondag is het verstandig tijd aan dingen of mensen te besteden, waar we niet ver voor hoeven te reizen. Gezin, familie of anderen in onze omgeving verdienen onze aandacht. De Kreeft in de Maan zal zondag een sterke emotionele energie brengen, waardoor we het best leuke dingen om en in het huis plannen. Maandag is er een veel actievere energie als de Zon een zeer harmonieuze driehoek met Pluto vormt. Dit geeft een sensuele, spirituele en tegelijk intense kracht. Veel mensen zijn nu geneigd op een dieper emotioneel niveau te functioneren. Vooral Pluto zal bijzondere energie teweegbrengen, die gericht is op hogere energieën. Mensen zijn deze periode veel meer bezig met reïncarnatie en de vraag naar wat er na de dood gebeurt. Religieuze of spiritueel ingestelde mensen kunnen contacten met hogere wezens hebben. Dit kan wel eens een zeer zuiverende werking hebben, zowel fysiek als zielsmatig. Deze kracht zal er ook voor zorgen dat negatieve energieën en situaties geabsorbeerd of zelfs geheel weggenomen worden. Vooral maandag en dinsdag zijn prima dagen om misverstanden, conflicten en andere negatieve zaken op te lossen. Er wordt dan ook aangeraden om hier zeker mee bezig te gaan. Woensdagavond zal Venus in een harmonieuze verbinding met Saturnus terechtkomen. Dit is een bijzondere energie, omdat veel mensen nu een stuk serieuzer zijn en op een diplomatieke wijze kunnen handelen. Deze energie is dan ook het beste om financiën en andere zakelijkheden op te lossen of bepaalde contracten af te sluiten. Ook is er een zeer goede energie om te onderhandelen en allerlei mogelijkheden te hebben om te ontwikkelen, promotie te krijgen of iets nieuws te ontwikkelen.

Vanaf donderdag kan er gespannen energie ontstaan, die t/m het weekend standhoudt. Donderdag en vrijdag zijn er intense krachten vanuit de Maan in de zeer nuchtere Maagd en de Zon die door de Tweeling reist, waar natuurlijk ook Venus en Mercurius doorheen reizen. Dit kan vooral mentaal nog wel eens wat problemen geven en de kans op stress en depressie is dan zeker niet klein. Beter doen we geen dingen, waarvan we al gelijk weten dat deze stress kunnen brengen. Zorg ervoor dat je een niet al te druk schema plant en houd tijd over voor ontspanning en leuke activiteiten. De Maan zal zaterdag naar de sympathieke Weegschaal reizen. Veel mensen zijn sociaal en romantisch, maar toch wordt wel aangeraden om geen al te drukke activiteiten in te plannen. Er is namelijk een zeer rustgevende energie die vrijkomt vanuit de mentaal sterke Mercurius en de spirituele en zeer rustgevende Neptunus. Beter zoek je ontspanning en ga je niet te laat naar bed om ervoor te zorgen dat je wel aan voldoende slaap komt. Let op dat jij je niet teveel met irreële dingen bezighoudt, omdat je teveel in een droomwereld kunt leven. Dromen is lekker, maar niet als het te intens is en je dan dingen doet, die onmogelijk zijn.