Geboortedatum 20 januari t/m 18 februari - week 20

Relaties, singles en sociale contacten
Mercurius vormt een driehoek met Saturnus in jouw teken. Daardoor zal je aan het begin van de week krachtige energie hebben voor romantiek en sociale contacten. Gebonden mensen zijn empathisch en sympathiek naar hun partner en sociaal. Singles hebben een sterke drang naar nieuwe personen. Je kunt deze week een emotionele band met familie- en gezinsleden opbouwen en ook met je partner ken je mooie momenten. Zondag en maandag heeft de Zon een verbinding met de erg sensitieve Pluto in je spirituele sector. Daardoor voel jij je veilig en is er veel liefde tussen jou en je partner. Singles kunnen deze tijd perfect gebruiken voor een nieuwe liefde vinden. Heb je behoeften, dan wordt aangeraden om er op uit te trekken en actie te ondernemen. Let op Venus, die vanaf dinsdag een verbinding aangaat met de noordknoop in jouw sector van plezier en genot. Dit lijkt gunstig, maar gebonden mensen moeten opletten dat er vele verleidingen kunnen zijn. Je partner zal hier wellicht niet altijd even blij mee zijn. Singles kunnen erotiek boven romantiek plaatsen. Dat kan fijn zijn, als je niet overdrijft. Vanaf de 19de vormt Venus een driehoek met Saturnus in jouw teken. Dat zal gunstig doorwerken, omdat je nu in staat bent genegenheid en liefde in balans te brengen. Je bent emotioneel, zonder jezelf te verliezen en kan op fijne wijze in het leven staan. Je kunt balans in je leven brengen en bent zeer geaard en dat maakt jou ook in vriendschappen of andere sociale contacten erg respectvol en waardig. Je kunt liefde omarmen, zonder dat je gelijk uit bent op erotiek. Zaterdag ben je te actief en kan je overdreven bezig zijn met het zoeken naar liefde. Pas op dat je dit als single niet overdrijft, omdat mensen je dan opdringerig vinden. Gebonden mensen kunnen jaloers en bezitterig worden en dat kan een partner niet altijd fijn vinden. Deze periode komt ook de Zon in jouw sector van passie en maakt deze een intense verbinding met Jupiter. Je bent gevoelsmatig open en hebt de drang om weer naarstig op zoek te gaan naar avontuur en spanning. Dit is mooi, maar zaterdagavond en zondag zal Mercurius in je romantische sector staan en zich verbinden met Neptunus in je sector van balans en eigenwaarde. Daardoor zijn singles en gebonden mensen dromerig en speels en kan je grenzen te ver uitrekken.

Carrière en financiën
Het zal een week worden, waarin er een aantal krachtige planetaire energieën zijn, die je aan de ene kant flink storen, maar waarbij er aan de andere kant ook weer veel goede energieën zijn. Met name de planeten die in de Tweeling reizen, kunnen jou nog wel eens wisselvallig maken. Mercurius zal het eerste deel van de week beheersen. Je voelt je onzeker en kunt mensen soms van je afduwen, terwijl je dan zelf denkt dat mensen dit doen. Je doet er goed aan hier iets aan te doen door er in ieder geval voor te zorgen dat je controle over je eigen emoties krijgt. Je zult merken dat het contact met mensen dan al snel verbetert en er minder kans op problemen is. Het zal de eerste dagen moeilijk zijn om je doelen na te streven, doordat je worstelt met de vraag of je goed bezig bent. Het zal dan belangrijk zijn je werk te evalueren en te bezien wat je kunt doen om doelen aan te scherpen of misschien helemaal te herzien. Vanaf de 20ste zullen de Zon, Venus en Mercurius in de Tweeling letterlijk en figuurlijk meer licht in je leven geven. Je bent creatief en zal positieve energieën door je heen voelen stromen. Hierdoor krijg je weer veel meer hoop op een goede toekomst en zal je efficiënter en adequater handelen. Let op dat de Maan op zaterdag storend kan werken, waardoor je met frustraties te maken krijgt. Bedenk echter dat dit maar van korte duur is en dat Mercurius in deze tijd voor flink wat positiviteit zorgt.

Mentale en fysieke gesteldheid
De Waterman is van nature eerlijk en betrouwbaar, maar tegelijk ook wel eens wisselvallig, waardoor anderen geregeld moeite hebben je te begrijpen. Je hebt hoge normen en waarden en verwacht deze ook terug. Let op dat er met name aan het begin van de week wat frustraties bij anderen kunnen zijn. Deze kunnen je wel eens frustreren, wat je gemoedstoestand zeker niet ten goede zal komen. Je hebt de neiging discussies op te zoeken, wat je niet altijd in dank afgenomen wordt. Watermannen die niet lekker in hun vel zitten, kunnen stress ondervinden en zelfs met depressies te maken krijgen. Je kunt in dit geval in een fantasiewereld leven en blijft bij anderen uit de buurt, zelfs als je normaal gesproken vertrouwen in ze hebt. Daar zal je echt op moeten letten, omdat je mensen nodig hebt. Duw je mensen teveel of te vaak weg, dan kunnen ze wel eens helemaal bij je wegblijven. Dit zal je dan zowel fysiek als mentaal problemen geven. Watermannen die lekker in hun vel zitten, kunnen overmoedig raken en de neiging hebben mensen verbaal onder druk te zetten. Hierdoor kunnen er mensen zijn die hier niet tegen kunnen en de aanval opzoeken of je wegduwen. Je kunt dan stress ervaren, waarbij je fysieke weerstand verkleind wordt. Over het algemeen zullen Watermannen, die veel teveel genotsproducten gebruiken, op gezondheid moeten letten. Je kunt last van je aderen krijgen en organen zoals longen en lever kunnen zwakker zijn. Vermijd vet, zout en pittig eten en gebruik extra vitamines en mineralen.

Overzicht voor alle tekens (week van intense krachten, die zorgen voor absorptie van negativiteit)
Jupiter is afgelopen week in de Vissen gaan reizen en dit geeft een ambitieuze energie bij veel mensen. Deze energie is belangrijk om in de gaten te houden wat er allemaal gaat gebeuren, omdat deze van invloed kunnen zijn op het volgend jaar. Wees alert en bedenk dat handelingen die je nu doet, dus een langere periode invloed houden. Ook Venus heeft samen met Mercurius een krachtige invloed op de Tweeling, waardoor er deze week krachten zijn, die de Aarde positief raken. Spiritualiteit, intuïtie, instinct en emoties worden sterk beïnvloed. Bijzonder is dat veel mensen, bewust of onbewust, een hogere energie waarnemen. We kunnen dan ook bijzonder sterk bezig zijn met religie en spiritualiteit. We gaven het vorige week aan dat er vanuit de kosmos bijzondere energieën aan lijken te komen. Het is niet duidelijk wat dit teweeg zal brengen. Wellicht zullen veel mensen dit niet bewust ervaren, maar dat er een sterke werking van uitgaat, is wel duidelijk. Een bijzondere periode breekt aan als het om de planeet Mercurius gaat. Deze gaat een zogenaamde schaduwperiode in als voorbode van de retrograde beweging die het eind van de maand zal starten en tot de 4de week van juni zo blijft bewegen. Er moet sterk rekening mee gehouden worden dat deze situatie in de Tweeling plaatsvindt. Daardoor is er op communicatief gebied storing mogelijk. Vooral mensen die voor eind juni grootse plannen hebben, dienen in de gaten te houden dat de maatregelen, die nu nog gelden, roet in het eten kunnen gooien. Er zijn flink wat complicaties mogelijk en wellicht is het dan ook beter om voor die periode een kleinere reis te boeken, een annuleringsverzekering af te sluiten of in eigen land te blijven.

Voor zondag is het verstandig tijd aan dingen of mensen te besteden, waar we niet ver voor hoeven te reizen. Gezin, familie of anderen in onze omgeving verdienen onze aandacht. De Kreeft in de Maan zal zondag een sterke emotionele energie brengen, waardoor we het best leuke dingen om en in het huis plannen. Maandag is er een veel actievere energie als de Zon een zeer harmonieuze driehoek met Pluto vormt. Dit geeft een sensuele, spirituele en tegelijk intense kracht. Veel mensen zijn nu geneigd op een dieper emotioneel niveau te functioneren. Vooral Pluto zal bijzondere energie teweegbrengen, die gericht is op hogere energieën. Mensen zijn deze periode veel meer bezig met reïncarnatie en de vraag naar wat er na de dood gebeurt. Religieuze of spiritueel ingestelde mensen kunnen contacten met hogere wezens hebben. Dit kan wel eens een zeer zuiverende werking hebben, zowel fysiek als zielsmatig. Deze kracht zal er ook voor zorgen dat negatieve energieën en situaties geabsorbeerd of zelfs geheel weggenomen worden. Vooral maandag en dinsdag zijn prima dagen om misverstanden, conflicten en andere negatieve zaken op te lossen. Er wordt dan ook aangeraden om hier zeker mee bezig te gaan. Woensdagavond zal Venus in een harmonieuze verbinding met Saturnus terechtkomen. Dit is een bijzondere energie, omdat veel mensen nu een stuk serieuzer zijn en op een diplomatieke wijze kunnen handelen. Deze energie is dan ook het beste om financiën en andere zakelijkheden op te lossen of bepaalde contracten af te sluiten. Ook is er een zeer goede energie om te onderhandelen en allerlei mogelijkheden te hebben om te ontwikkelen, promotie te krijgen of iets nieuws te ontwikkelen.

Vanaf donderdag kan er gespannen energie ontstaan, die t/m het weekend standhoudt. Donderdag en vrijdag zijn er intense krachten vanuit de Maan in de zeer nuchtere Maagd en de Zon die door de Tweeling reist, waar natuurlijk ook Venus en Mercurius doorheen reizen. Dit kan vooral mentaal nog wel eens wat problemen geven en de kans op stress en depressie is dan zeker niet klein. Beter doen we geen dingen, waarvan we al gelijk weten dat deze stress kunnen brengen. Zorg ervoor dat je een niet al te druk schema plant en houd tijd over voor ontspanning en leuke activiteiten. De Maan zal zaterdag naar de sympathieke Weegschaal reizen. Veel mensen zijn sociaal en romantisch, maar toch wordt wel aangeraden om geen al te drukke activiteiten in te plannen. Er is namelijk een zeer rustgevende energie die vrijkomt vanuit de mentaal sterke Mercurius en de spirituele en zeer rustgevende Neptunus. Beter zoek je ontspanning en ga je niet te laat naar bed om ervoor te zorgen dat je wel aan voldoende slaap komt. Let op dat jij je niet teveel met irreële dingen bezighoudt, omdat je teveel in een droomwereld kunt leven. Dromen is lekker, maar niet als het te intens is en je dan dingen doet, die onmogelijk zijn.