Geboorte jaar: 2012 2000 1988 1976 1964 1952 1940 1928 1916

Chinese 6de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 8 augustus)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor de Draak
In het zuidoosten krijgt de #5 Ster van Ongeluk bezoek van de #8 Ster van Welvaart en Rijkdom. Hier komt een krachtige energie vanuit. Dit brengt veel geluk op zakelijk gebied en zal ook kunnen zorgen dat er op financieel gebied veel geluk kan ontstaan. De Draak is een teken dat hier veel aan kan hebben en kan zorgen dat het zeker geen verkeerde maand zal worden. Je moet natuurlijk altijd alert blijven op de #5 Ster, omdat deze nog steeds invloed kan uitoefenen door een indirecte aanraking met de Tai Sui, Jaarlijkse Moorden en San Sha. Daardoor blijft ongunstige energie veel kans maken om je leven te beïnvloeden. Je gezondheid kan nog steeds mentale problemen geven, maar wel minder dan afgelopen maand. Er is een sterke correlatie tussen mentale weerstand met je fysieke gestel. Positief blijft dat je Levenskracht en Lung Ta uitstekend zijn, waardoor je over het algemeen in staat bent doelen te stellen en te behalen. Dit zal deze maand een stuk makkelijker gaan, dan de afgelopen tijd. Onthoud dat je Spirituele Kracht het gehele jaar beduidend minder is en je intuïtie daardoor minder is. Je hebt minder contact met de spirituele wereld. Je doet er verstandig aan doelen en vernieuwingen nu wel aandacht te geven, door gunstige energie van de #8 Ster. Onmisbare amuletten zijn dit jaar de Hemelse Waterdraak, een ‘Om ’Dakini Spiritualiteit Versterker en amulet van de Tai Sui. Deze maand wordt ook aangeraden om een Haan met Kroon in het zuidoosten van je huis of werkplek te plaatsen. Ook een Tibetaanse Dzi Kralenketting kan enorm veel kracht geven. Deze amuletten kunnen de energie van de negatieve #5 Ster afwenden, waardoor er minder kans op ongeluk is. Toch moet je opletten dat er een connectie lijkt te zijn tussen onbetrouwbaar of onverantwoordelijk gedrag met ongeluk dat wel op kan treden. Die kunnen zorgen voor flink wat problemen, waarbij je niet alleen zakelijk ongeluk oproept, maar je gezondheid ook onder druk kan komen te staan. De lever, ledematen en alvleesklier kunnen kwetsbaar zijn. Mensen die teveel alcohol gebruiken of andere genotsproducten intens gebruiken, dienen hier goed over na te denken. Let op overmatig vet-, zout,- en suikergebruik. Tenslotte wordt aangeraden om niet te vaak te douchen en je na het douchen in te smeren met verzorgende crème, omdat je huid kwetsbaar kan zijn. Een Vijf Elementen Pagode kan overigens negatieve energie afwenden en positieve energieën oproepen.
Sociale en liefdesrelaties van de Draak
Het kan op gebied van relaties een bijzondere maand worden, omdat geluk van relaties meestal hoog zal zijn. Daardoor kunnen er mooie momenten zijn op gebied van liefde en sociale contacten. Het geluk neemt alleen maar toe, waardoor je soms het gevoel hebt dat alles wat je wilt ook zo gebeurt. Positieve energie komt door de Ster van Welvaart, waardoor je zakelijk een positieve energie krijgt, wat ervoor zorgt dat jouw gemoedstoestand beter zal worden. Om deze energie op te roepen kan de Pagode jou ook ondersteunen als je deze in het zuidoosten plaatst. Je kunt deze ook als amulet bij je dragen. Het grootste deel van de maand is zeer goed op gebied van de liefde en vriendschappen. Je kunt je relatie versterken en over het algemeen trekken jullie naar elkaar toe. Ben je single, dan heb je een krachtige aantrekking op het andere geslacht en kunnen er kansen komen op een nieuwe liefde in je leven. Ook contact met familie verloopt goed en je kunt dus best geregeld met ze afspreken. Er is nostalgische energie, waardoor jullie het verleden delen. De laatste dagen van de maand zal het geluk afnemen en merk je dat bepaalde mensen je wegduwen. Omdat partners en familie veel liefde met je delen, doe je er goed aan juist deze periode op vakantie te gaan met familie of partner. Vraag mensen ondersteuning als je minder lekker in je vel zit. Stabiliteit en vrede zullen belangrijk zijn om te zorgen dat je een mooie maand tegemoet gaat. Heb je een relatie, dan is het belangrijk gezamenlijke activiteiten te plannen. Het kan een opwindende maand worden met veel geluk. Je moet natuurlijk altijd opletten dat er kleine problemen kunnen zijn. Afhankelijk van het teken van je partner kan dit voor conflicten zorgen. Jijzelf zal als single bewonderd worden om wie je bent en mensen aantrekken voor vriendschap, familie of romantiek. Er zijn echter ook genoeg mogelijkheden op erotische ervaringen. Het wordt een opwindende maand. Heb jij zelf iemand op het oog, dan wordt aangeraden hier nu open in te zijn en duidelijk te maken dat je gevoelens voor de ander hebt. Gebonden mensen kunnen genieten van romantiek en een vredige en warme relatie hebben. Wel moet je opletten als je al een mindere relatie had, omdat je dan ongelukkig kunt worden. Merk je aan jezelf dat jij hier niet meer mee om kunt gaan, dan is een breuk zelfs aan te raden. Om de romantiek te versterken en problemen te verkleinen, wordt een amethist Rozenkristal hanger aangeraden.
Persoonlijkheidskenmerken van de Draak en zakelijke mogelijkheden
De Draak is een teken dat risico’s durft te nemen. Ook deze maand vind je het fijn grenzen op te zoeken en uitdagingen aan te gaan. Over het algemeen zal je in staat zijn dingen, die je doet, te voltooien. Je bent trots en ambitieus en zal dan ook zeker niet over één dag ijs gaan. Normaal gesproken ben je iemand die eerst handelt en dan pas nadenkt, maar dat zal deze maand wel anders zijn. Nu wil je je eerst bezinnen en dan pas beginnen en dat brengt over het algemeen veel goede resultaten. Alleen Draken die minder lekker in hun vel zitten, kunnen onnadenkend zijn en later spijt krijgen. Ten opzichte van collega’s en andere zakelijke contacten ben je vrolijk en enthousiast. Toch ben je ook wel eens licht ontvlambaar. Het is niet erg om eerlijk te zijn, maar niet als je hier ook nog eens te heftig bij bent. Mensen zullen dan de verdediging inschieten. Denk dus beter eerst goed na, voordat je iets zegt. Dat zal meer rust bieden en zorgen dat je uiteindelijk meer bereikt door samen te werken. Draken die een collega aantrekkelijk vinden, moeten opletten dat dit niet veel goeds kan brengen. Bedenk dat werk en een liefje deze periode beter gescheiden kunnen blijven. We kunnen voor de hele maand aangeven dat dit een voorspoedige tijd wordt. Er zijn op financieel gebied nieuwe kansen om je inkomen te vergroten en meer mogelijkheden te krijgen om te ontplooien. Mensen die een gokje willen wagen met aandelen, een gokje of loterij dienen wel in de gaten te houden dat hebzucht negatieve energie oproept. Houd je dus in en bescherm je met de eerder genoemde Pagode tegen ongeluk en negativiteit. Deze beschermt je tegen impulsief gedrag en fysieke ongelukken. Het is een prima periode om obstakels uit de weg te ruimen. Je kunt dus veel succes behalen en mooie momenten krijgen bij de dingen waar je mee bezig bent. Het is dus zeker een maand om nieuwe ontwikkelingen aan te gaan en kansen af te dwingen. Veel van wat je wilt, zal ook gebeuren en jou gelukkig maken. Mensen kunnen je waarderen om wie je als persoon bent, maar ook hoe je functioneert. Een amulet van de Os van Welvaart kan jou hierbij helpen om de Welvaartsster gunstig te stemmen. Hang deze in de buurt van je bureau of neem deze als hangertje mee. Een belangrijke aanwijzing die we kunnen zien is dat je doelen en plannen kunt hebben, maar dat je dit eigenlijk niet hoeft te doen. Een heleboel zal namelijk vanzelf op zijn plaats zal vallen. Je kunt dus zelfs succes behalen door af te wachten. Om je carrière nog een boost te geven, wordt aangeraden om een Succesamulet van de Lung ta bij je te dragen. Ook de Tibetaanse Dzi kralenketting kan je hier natuurlijk bij ondersteunen.

Welzijn en advies voor de Draak
Wat betreft gezondheid ziet het er deze maand eigenlijk goed uit, maar dan moet je jezelf rust gunnen. Er zijn namelijk aanwijzingen dat je in het tweede deel van de maand ontspanning nodig hebt in de vorm van vakantie of andere langdurige ontspanning. Ga hier niet tegen in en trek er op uit. Je kunt je anders uitputten en daar dan later in het jaar de problemen door ondervinden. Word je geestelijk en mentaal weer fitter dan zal je ook lichamelijk veel gezonder kunnen zijn. Het zal een prima maand worden om met familie af te spreken of met hen op vakantie te gaan. Je kunt dan weer even het gevoel hebben dat dit je weer bij de basis brengt, omdat je je thuis bij voelt. En dat is wat je nodig hebt in deze soms erg serieuze periode van de Metaal-Os, waarin je emotionele stabiliteit en fitheid nodig hebt. Om je stabiel en vredig te kunnen voelen, heb je ook wel de energie van de Os nodig. Deze energie zal je er namelijk toe bewegen meer actie in je leven te brengen en ook meer te bewegen en dan vooral lekker in de buitenlucht. Mensen die een relatie hebben, doen er goed aan er lekker samen op uit te trekken en mensen die single zijn, kunnen er wellicht eens zelf op uittrekken. Wie weet vind je dan onderweg ook nog de juiste liefde. Draken moeten opletten dat ze geen last krijgen van hun spieren. Ook kunnen ze last van haaruitval en huidproblemen hebben. Dit geldt vooral als je je overwerkt en stress je raakt.

Feng Shui voorspelling voor alle tekens in deze 6de Chinese maand
In de Feng Shui hebben we te maken met Vliegende Sterren, die geen fysiek lichaam hebben, maar als energie invloed hebben. Ze bevinden zich in 9 sectoren, waarbij Chinese tekens elk jaar in een bepaalde sector staan. Voorspellingen van geluk en ongeluk hebben invloed op elk teken, gezinsleden, werkplek waar de hoofddeur in die sector staat. Ook zijn de woonkamer, slaapkamer en werkruimte in die sector belangrijk, als je er geregeld of lang bent. De #9 Ster van Toekomstverwachtingen staat deze maand in het centrum. Hierdoor lijkt het tempo van ons leven wat te veranderen. Over het algemeen zal dit positief op ons inwerken. In de wereld kunnen er gunstige situaties ontstaan, waardoor er een nieuwe hoop kan komen. Of deze alleen maar hoop zal geven, is afhankelijk hoe mensen met de energie om zullen gaan.
De Vliegende Sterren brengen veranderingen, waardoor het tempo van ons leven zal veranderen. De ene persoon zal er anders mee omgaan, dan een ander. Zowel langzamer als sneller kan goed uitpakken. Merken we dat het niet goed voelt, dan is dat reden er iets aan te veranderen. Over het algemeen wordt het een prima maand, omdat de Maandelijkse #9 Ster van Toekomstverwachting en Vermenigvuldiging een positieve werking heeft op de Jaarlijkse #6 Ster van Hemels Geluk. Dit duidt op een zeer krachtige spirituele ondersteuning, die het leven op Aarde gunstig gezind is. Dit geldt met name voor mensen die op respectvolle wijze met mensen en het leven op Aarde omgaan. Negatief gedrag kan leiden tot veel ongeluk. Deze combinatie van Sterren zal namelijk streng zijn als jij je niet op de juiste wijze gedraagt. Let wel, dat dit niet gaat over mensen die kleine fouten maken, maar uitsluitend over mensen die op een destructieve wijze in het leven staan. De #9 Ster geeft toekomstige welvaart en nu deze in het middelpunt staat, is er een krachtige intellectuele energie. Hierdoor kunnen we veel ideeën en plannen krijgen, die we nu vorm kunnen gaan geven en welke later of zelfs nu succes opleveren. De geluksectoren zijn deze maand het zuidoosten, noordwesten, zuidwesten, zuiden en westen. Het zuidoosten krijgt bezoek van de #8 Ster van Welvaart en hierdoor kunnen we activiteiten ontplooien om meer financiën of inkomsten te genereren. De noordwestelijke sector, bekend als sector van vaderlijke energie, leidinggevenden en mannelijke energie, krijgt de #1 Ster van Overwinningen op bezoek. Dit is ook een gunstige energie om ambities waar te maken, overwinningen te behalen en een nieuwe positie in te nemen, althans als je dit graag wilt. De zuidwestelijke sector, bekend als sector van moederlijke energie, instinct en liefde, krijgt de Hemelse #6 Ster op bezoek. Gebruik intuïtie en instinct bij de dingen die je doet in het gezins- of familieleven. Ben jij verantwoord en betrouwbaar, dan zal deze energie alleen maar geluk brengen.
Het zuiden kent een gelukkige energie met het bezoek van de Ster van Romantiek en Onderwijs. Het westen krijgt bezoek van de #2 Ster van Ziekte. Dit lijkt ernstig te zijn, maar aangezien de #8 Ster er staat, ontstaat er een zogenaamde Som-van-Tien, waardoor er over het algemeen juist geluk kan heersen. Gevaarlijke sectoren zijn deze maand het oosten, noodoosten en noorden. Het oosten krijgt bezoek van de #7 Ster van Overvallen en Verlies. Om hier tegen bestand te zijn, wordt aangeraden een beeldje van de Blauwe Neushoorn en Olifant te plaatsen of deze als hangertje bij je te dragen. Ook Waterelementen kunnen gunstig zijn om je te beschermen. Zelfs een bakje water in deze sector kan gunstig werken. Een vissenkom of fonteintje zijn nog veel betere ondersteuningen. Het noordoosten dienen we in ons huis of werkplek rustig te houden, omdat hier namelijk de #3 Ster van Vijandigheid komt en de versterkende #9 Ster dit nog eens kan versterken. Plaats er geen harde muziek of felle lichten en ga er vooral geen discussies of conflicten aan. De gemoederen kunnen anders aardig oplopen en de kans op ernstige problemen is niet ondenkbaar als je deze in die sector oploopt. Om negativiteit af te wenden, wordt aangeraden rode Vredeselementen te plaatsen in de vorm van kleedjes, muurkleden, rode Feng Shui artikelen en andere Feng Shui voorwerpen. De noordelijke sector kunnen we deze maand beter mijden, omdat de #5 Ster van Ongeluk daar staat. Mocht je hier een belangrijke kamer hebben: slaapkamer, woonkamer of staat je huisdeur in deze richting, dan wordt aangeraden om de aanwijzingen wat betreft de Feng Shui op te volgen. Het beste is het nog om deze ruimten deze maand even helemaal te mijden.
Deze maand is er sterke energie, die mensen dwingt na te denken over de wereld en ons eigen handelen. Binnen de Chinese leer zijn er drie soorten geluk. Het geluk dat we zelf afdwingen, het geluk dat we op de Aarde van anderen kunnen ontvangen en Hemelse geluk. Deze staan echter niet los van elkaar. Alle drie de vormen van geluk vormen een eenheid en hebben invloed op elkaar. Dat wordt wel eens vergeten. Sommige mensen denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en kunnen doen wat ze willen, wat dus uiteindelijk niet zo blijkt te zijn. Anderen vertrouwen weer volledig op de spiritualiteit of hun religie en ook dit kan soms erg naïeve vormen aannemen. We zullen geconfronteerd worden met onszelf en de ons omringende wereld. Het zal hierbij vooral belangrijk zijn positief te blijven reageren. Reageer je namelijk negatief op een vervelende gebeurtenis, als iemand iets slechts doet of andere problemen, dan zal je het menselijke geluk verliezen. Dan heb je alleen het Aardse en het Hemelse geluk, maar ook het Hemelse Geluk kan jou dan wel eens verlaten. Wat betreft Aards geluk wordt aangeraden te zorgen dat je thuissituatie in ieder geval in balans is en er veiligheid heerst. Zo niet, dan dien je duidelijke stappen te nemen en daar zal je deze maand dan zeker mee bezig zijn. Zorg dat je huis schoon is, jij hygiënisch leeft en tracht positief in het leven te staan. Lees bij jouw teken wat je nodig hebt gelukkig te zijn en prettig in het leven te staan. Het is verstandig Feng Shui hulpmiddelen te gebruiken om positieve energie op te roepen en negatieve af te wenden. Zo zal je de maand prima door kunnen komen.