Chinese maandhoroscoop Haan lees je bij mediumslive.com

Geboorte jaar: 2005 1993 1981 1969 1957 1945 1933 1921 1909

Chinese 6de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 8 augustus)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor de Haan
Er is in vergelijking met vorige maand een veel betere energie. Weliswaar krijgt de #8 Ster van Welvaart in het westen bezoek van de #2 Ster van Ziekte, maar deze vormen een som-van-tien en die staat bekend als zeer positief. Daardoor krijgen de San Sha en Algemene Ster in jouw sector minder kans negativiteit te brengen. Daardoor zullen ongunstige energieën afgewend worden. Door deze gunstige combinatie zal je zowel zakelijk, qua romantiek en intellect lekker in je vel zitten. Het blijft het hele jaar belangrijk om verantwoordelijk te blijven en ook deze maand wordt dit aangeraden. Alleen zo kan jij je tegen de San Sha beschermen. Ben jij betrouwbaar, positief en richt jij je op het goede in het leven, dan kan je dus een prima maand meemaken. Er zal dan veel positieve energie zijn en dan kunnen nadelige gevolgen voorkomen worden. Het hele jaar kunnen Levenskracht en Spirituele Essentie uitstekend zijn. Je Lung Ta is ook goed te noemen. Je fysieke gestel, je band met de hogere wereld en het behalen van doelen zijn dus prima. Je hebt op veel gebieden kracht om te bereiken wat je wilt en de som-van-tien kan jouw fysieke, maar ook mentale gestel positieve kracht bieden. Ondanks de #2 Ster van Ziekte zal je daarom gezond zijn en weinig klachten hebben. Ook is je intuïtie goed en voel je feilloos aan wat je kunt doen om in het leven te slagen. Onmisbare amuletten zijn de Hemelse Waterdraak, amulet met Gele Jambala en amulet met de Drie Hemelse Bewakers. Ondanks negatieve Bergsterren en de negatieve #2 Ster zal de som-van-tien jou beschermen en dit betekent dat je zowel privé als zakelijk prima in het leven kunt staan. Er zijn aanwijzingen dat je meer kunt verdienen of op een andere wijze meer geld krijgt. Natuurlijk moet je opletten voor de #2 Ster, omdat die altijd op de loer kan liggen. Werk je teveel en neem je weinig ontspanning, dan kan je weerstand zomaar onder druk komen te staan. De #8 Ster zal het Aarde-Element sterk naar je toebrengen en dat is over het algemeen ook een goed teken voor de Haan. Om energie van deze Ster tevreden te stellen en aan te roepen, kan een Gouden Bagua Wu Lou geschikt zijn om invloed van de #2 Ster af te wenden. Vooral oudere Hanen kunnen er beter gebruik van maken, omdat zij de grootste kans hebben ziek te worden. Om financieel meer te bereiken wordt aangeraden om een Gouden Rutielkwarts bij je te dragen, omdat die voorspoed aantrekt en tegenspoed af kan wenden.

Sociale en liefdesrelaties van de Haan
Voor romantiek is het geen slechte maand, zolang je het goede nastreeft. Geef je mensen goede energie, dan zal je die terugkrijgen. Een Manjushri Dzi Amulet of een Kleurrijke Liuli Negen Niveau Pagode kan je humeur erg goed houden als je deze in het Westen plaatst. Het zal wel belangrijk zijn om relaxt in het leven te staan en te ontspannen. In de liefde kunnen gebonden Hanen een huidige relatie verdiepen. Mensen die een relatie hebben, zitten in principe lekkerder in hun vel dan mensen die single zijn. Dat komt waarschijnlijk, omdat ze automatisch terug kunnen vallen op iemand in hun directe omgeving. Dat geeft dus veel zelfvertrouwen. Toch zullen ook singles zeker geen verkeerde maand meemaken en zal de maand over het algemeen prima verlopen. Deze Chinese maand zijn er mooie momenten te zien, maar kunnen er toch wel negatieve zaken optreden. Bedenk jezelf dat niemand perfect is. Je hebt nog wel eens de neiging dit te eisen van mensen in je omgeving, wat voor lastige situaties kan zorgen. Heb je een relatie, dan zal je merken dat deze liefdevoller wordt als je de ander meer in zijn/haar waarde laat. Je liefdesleven lijkt over het algemeen op te bloeien en het is dan ook een goede periode om er samen op uit te trekken en te genieten van een ontspannen vakantie. Mensen die plannen hebben voor uitbreiden van het gezin, kunnen zich verheugen op een zeer goede energie vanuit de som-van-tien. Hierdoor is er een sterke vruchtbaarheid en is de kans op een zwangerschap levensgroot aanwezig. Mensen die dit niet willen, dienen op te letten dat ze veilig vrijen. Het tweede deel van de maand doe je er verstandig aan iets nieuws te bedenken. Dit zal je partner aanspreken. Durf risico te nemen. Je zult merken dat je partner hier veel genot uit kan halen en ook jij zult genieten van de fijne opwinding die dit met zich meebrengt. Singles stralen een liefdevolle en passionele energie uit, waarmee ze mensen aantrekken. Je zult veel vrienden maken, vooral als je ervoor kiest om er op uit te trekken. Er zijn aanwijzingen dat je mensen ontmoet, die een andere cultuur hebben of mensen die in het buitenland wonen. Je bent vrij in je doen en laten en zal een charmante energie uitstralen. Je zit lekker in je vel en bent stabiel, waardoor je in principe een nieuwe persoon in je leven kunt toelaten. Je hebt een prettige energie, waardoor mensen graag met je omgaan. Het is een prima maand om met vrienden en familie af te spreken en activiteiten te ontplooien. Je bent speelser dan gewoonlijk en soms ben je iets te onverantwoord, maar over het algemeen vindt men dit wel aantrekkelijk. Je bent wel flexibel en kunt mensen in hun waarde laten.

Persoonlijkheidskenmerken van de Haan en zakelijke mogelijkheden
De Haan geniet deze maand van de krachtige som-van-tien combinatie die de #8 Ster van Welvaart en de #2 Ster van Ziekte met elkaar delen. Daardoor ben je zowel zakelijk als sociaal sterk en kan je deze combinatie gebruiken om anderen te overstijgen bij de dingen waar jij mee bezig bent. Heb je een eigen bedrijf dan kun je concurrentie moeiteloos aan en zal je, vooral door op je instinct te vertrouwen, in staat zijn juiste keuzes te maken. Het is een prima maand om projecten te voltooien of achterstallig werk aan te pakken. Er is wel een kleine waarschuwing, omdat de #2 Ster je weerstand onder druk kan zetten. Je immuunsysteem kan hier flink onder leiden. Werk je te hard of teveel dan kan je ziek worden. Het wordt dus aangeraden om geregeld te ontspannen en te zorgen dat je pauzes niet onbenut laat. Doe het dus rustig aan en tracht effectief en adequaat met je werk om te gaan, zodat je in kortere tijd meer kunt doen. Natuurlijk is het niet erg om hard te werken, maar je moet het dus niet overdrijven. Om eventuele negatieve energie van de #2 Ster af te wenden kan een Blauwe Medicijnboeddha in het westen van je huis nuttig belangrijk zijn. Je kunt deze ook als amulet bij je dragen om onderweg beschermd te zijn. Het is dan ook belangrijk om je sociale kracht te gebruiken door mensen ondersteuning te vragen als het jou even teveel wordt. Mensen die voor een baas werken, kunnen prima samenwerken en zijn in staat ook anderen te helpen bij de taken die er gedaan moeten worden. Het is wel een maand van deadlines, maar als je dit op een verstandige wijze doet, zal je hiertoe in staat zijn en ze prima afronden. Financieel gezien wordt aangeraden wel op een bedachtzame wijze bezig te zijn. Ook hierbij dien je ondersteuning van anderen te vragen en dan het liefst van mensen die er werkelijk verstand van hebben en niet van mensen, die uit gevoel handelen. Het is zeker geen maand om grote risico’s te nemen of dingen te doen die buiten jouw comfortzone liggen. Om volledig gebruik te maken van de #2 en de #8 Ster wordt aangeraden om een Rode amulet van de som-van-tien versterker bij je te dragen. Deze zal jou vooral op zakelijk en financieel gebied versterken. Mensen die studeren of op andere wijze kennis opnemen, doen er verstandig aan om nu even niets met de studie te doen en te genieten van de vakantie.

Welzijn en advies voor de Haan
Over het algemeen heb je energie voldoende en kan je veel aan. Dat zal vooral begin van de maand nog niet zo zijn, omdat je kwetsbaarder bent. Hierdoor neemt je vitaliteit een stuk af. Je zult bewust moeten zijn dat je deze maand meer slaapt en tussendoor genoeg pauze neemt. De energie van deze maand zal jou willen versnellen, maar je dient balans te vinden, zodat je bepaalde momenten juist gaat vertragen. Naast veel slaap en ontspanning is het belangrijk de juiste voeding te gebruiken en nog sterker om het juiste patroon aan te houden. Je hebt de neiging te zware producten te eten. Hoeveel je ook beweegt, je lichaam zal er niet blij mee zijn. Naarmate de maand vordert zal je merken dat de stress in je carrière toe kan nemen, waardoor er eind juli en begin augustus veel druk op je komt te liggen. Het zal belangrijk zijn om hier een weg in te vinden en te trachten om je op een gunstige manier door het leven te bewegen. Daarbij is het ook belangrijk dat je jezelf fysiek fit houdt door voldoende te bewegen. Mensen die een zittend beroep hebben, kunnen tussen werk door, beter geregeld bewegen. Dit kan met wandelen, fietsen of door te sporten. Over het algemeen wordt daarom aangeraden om deze periode lekker op vakantie te gaan, omdat je zowel mentaal als fysiek lekker op kunt laden. Je kunt je lichaam, maar ook je ziel dan weer even tot kalmte manen. Blijf deze gehele maand in de gaten houden dat de #2 Ster van Ziekte tevreden gehouden moet worden. Er wordt aangeraden een paar Garuda Wu Lou naast je bed te plaatsen. Ook een amulet met Medicijnboeddha kan erg goed op je gezondheid werken.

Feng Shui voorspelling voor alle tekens in deze 6de Chinese maand
In de Feng Shui hebben we te maken met Vliegende Sterren, die geen fysiek lichaam hebben, maar als energie invloed hebben. Ze bevinden zich in 9 sectoren, waarbij Chinese tekens elk jaar in een bepaalde sector staan. Voorspellingen van geluk en ongeluk hebben invloed op elk teken, gezinsleden, werkplek waar de hoofddeur in die sector staat. Ook zijn de woonkamer, slaapkamer en werkruimte in die sector belangrijk, als je er geregeld of lang bent. De #9 Ster van Toekomstverwachtingen staat deze maand in het centrum. Hierdoor lijkt het tempo van ons leven wat te veranderen. Over het algemeen zal dit positief op ons inwerken. In de wereld kunnen er gunstige situaties ontstaan, waardoor er een nieuwe hoop kan komen. Of deze alleen maar hoop zal geven, is afhankelijk hoe mensen met de energie om zullen gaan.
De Vliegende Sterren brengen veranderingen, waardoor het tempo van ons leven zal veranderen. De ene persoon zal er anders mee omgaan, dan een ander. Zowel langzamer als sneller kan goed uitpakken. Merken we dat het niet goed voelt, dan is dat reden er iets aan te veranderen. Over het algemeen wordt het een prima maand, omdat de Maandelijkse #9 Ster van Toekomstverwachting en Vermenigvuldiging een positieve werking heeft op de Jaarlijkse #6 Ster van Hemels Geluk. Dit duidt op een zeer krachtige spirituele ondersteuning, die het leven op Aarde gunstig gezind is. Dit geldt met name voor mensen die op respectvolle wijze met mensen en het leven op Aarde omgaan. Negatief gedrag kan leiden tot veel ongeluk. Deze combinatie van Sterren zal namelijk streng zijn als jij je niet op de juiste wijze gedraagt. Let wel, dat dit niet gaat over mensen die kleine fouten maken, maar uitsluitend over mensen die op een destructieve wijze in het leven staan. De #9 Ster geeft toekomstige welvaart en nu deze in het middelpunt staat, is er een krachtige intellectuele energie. Hierdoor kunnen we veel ideeën en plannen krijgen, die we nu vorm kunnen gaan geven en welke later of zelfs nu succes opleveren. De geluksectoren zijn deze maand het zuidoosten, noordwesten, zuidwesten, zuiden en westen. Het zuidoosten krijgt bezoek van de #8 Ster van Welvaart en hierdoor kunnen we activiteiten ontplooien om meer financiën of inkomsten te genereren. De noordwestelijke sector, bekend als sector van vaderlijke energie, leidinggevenden en mannelijke energie, krijgt de #1 Ster van Overwinningen op bezoek. Dit is ook een gunstige energie om ambities waar te maken, overwinningen te behalen en een nieuwe positie in te nemen, althans als je dit graag wilt. De zuidwestelijke sector, bekend als sector van moederlijke energie, instinct en liefde, krijgt de Hemelse #6 Ster op bezoek. Gebruik intuïtie en instinct bij de dingen die je doet in het gezins- of familieleven. Ben jij verantwoord en betrouwbaar, dan zal deze energie alleen maar geluk brengen.
Het zuiden kent een gelukkige energie met het bezoek van de Ster van Romantiek en Onderwijs. Het westen krijgt bezoek van de #2 Ster van Ziekte. Dit lijkt ernstig te zijn, maar aangezien de #8 Ster er staat, ontstaat er een zogenaamde Som-van-Tien, waardoor er over het algemeen juist geluk kan heersen. Gevaarlijke sectoren zijn deze maand het oosten, noodoosten en noorden. Het oosten krijgt bezoek van de #7 Ster van Overvallen en Verlies. Om hier tegen bestand te zijn, wordt aangeraden een beeldje van de Blauwe Neushoorn en Olifant te plaatsen of deze als hangertje bij je te dragen. Ook Waterelementen kunnen gunstig zijn om je te beschermen. Zelfs een bakje water in deze sector kan gunstig werken. Een vissenkom of fonteintje zijn nog veel betere ondersteuningen. Het noordoosten dienen we in ons huis of werkplek rustig te houden, omdat hier namelijk de #3 Ster van Vijandigheid komt en de versterkende #9 Ster dit nog eens kan versterken. Plaats er geen harde muziek of felle lichten en ga er vooral geen discussies of conflicten aan. De gemoederen kunnen anders aardig oplopen en de kans op ernstige problemen is niet ondenkbaar als je deze in die sector oploopt. Om negativiteit af te wenden, wordt aangeraden rode Vredeselementen te plaatsen in de vorm van kleedjes, muurkleden, rode Feng Shui artikelen en andere Feng Shui voorwerpen. De noordelijke sector kunnen we deze maand beter mijden, omdat de #5 Ster van Ongeluk daar staat. Mocht je hier een belangrijke kamer hebben: slaapkamer, woonkamer of staat je huisdeur in deze richting, dan wordt aangeraden om de aanwijzingen wat betreft de Feng Shui op te volgen. Het beste is het nog om deze ruimten deze maand even helemaal te mijden.
Deze maand is er sterke energie, die mensen dwingt na te denken over de wereld en ons eigen handelen. Binnen de Chinese leer zijn er drie soorten geluk. Het geluk dat we zelf afdwingen, het geluk dat we op de Aarde van anderen kunnen ontvangen en Hemelse geluk. Deze staan echter niet los van elkaar. Alle drie de vormen van geluk vormen een eenheid en hebben invloed op elkaar. Dat wordt wel eens vergeten. Sommige mensen denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en kunnen doen wat ze willen, wat dus uiteindelijk niet zo blijkt te zijn. Anderen vertrouwen weer volledig op de spiritualiteit of hun religie en ook dit kan soms erg naïeve vormen aannemen. We zullen geconfronteerd worden met onszelf en de ons omringende wereld. Het zal hierbij vooral belangrijk zijn positief te blijven reageren. Reageer je namelijk negatief op een vervelende gebeurtenis, als iemand iets slechts doet of andere problemen, dan zal je het menselijke geluk verliezen. Dan heb je alleen het Aardse en het Hemelse geluk, maar ook het Hemelse Geluk kan jou dan wel eens verlaten. Wat betreft Aards geluk wordt aangeraden te zorgen dat je thuissituatie in ieder geval in balans is en er veiligheid heerst. Zo niet, dan dien je duidelijke stappen te nemen en daar zal je deze maand dan zeker mee bezig zijn. Zorg dat je huis schoon is, jij hygiënisch leeft en tracht positief in het leven te staan. Lees bij jouw teken wat je nodig hebt gelukkig te zijn en prettig in het leven te staan. Het is verstandig Feng Shui hulpmiddelen te gebruiken om positieve energie op te roepen en negatieve af te wenden. Zo zal je de maand prima door kunnen komen.