Chinese maandhoroscoop voor de Os lees je bij mediumslive.com

Geboorte jaar: 2009 1997 1985 1973 1961 1949 1937 1925 1913

Chinese 6de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 8 augustus)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor de Os
De Jaarlijkse #9 Ster van Toekomstverwachtingen staat in het noordoosten en krijgt bezoek van de #3 Ster van Vijandigheid, Ruzie, conflicten en Juridische problemen. Dit geeft een krachtige en negatieve energie. De Ster van jaarlijkse Conflicten en Tai Sui zullen dan ook veel meer kracht krijgen, waardoor je leven een stuk moeilijker is dan afgelopen maand. De Bergster van Kleine Verwachting is gunstig en beschermt ons tegen negatieve aspecten. Voordelig is dat je Lung Ta goed is, waardoor je meestal bereikt wat je wilt. Ook Levenskracht is sterk, waardoor je fysieke gestel prima is. De Spirituele Essentie is slecht, waardoor je soms te nuchter bent en voorbij gaat aan emoties van anderen. Onmisbare amuletten zijn dit jaar de Hemelse Waterdraak, Tai Sui amulet en ‘Om’ Dakini Spirituele Versterker. De Ster van Jaarlijkse conflicten zal de #3 Ster versterken, waardoor de kans op juridische problemen groter is. Daardoor zijn misverstanden en conflicten in zakelijke contacten, maar ook relatieproblemen mogelijk. Om deze energie te onderdrukken, is een Gouden Boeddhistische Stupa nodig. Deze kan jouw karma zuiveren, waardoor het noorden alsnog verschoond kan blijven van negatieve energie. Onthoud wel dat jouw noordoostelijke sector kwetsbaar blijft. Daar is namelijk de Tai Sui aanwezig. Er kunnen door deze kracht obstakels en conflicten zijn, waardoor er financieel verlies kan ontstaan. Verder kan deze energie mensen aantrekken, die het niet goed bedoelen. Er kan verraad en bedrog zijn en huidige relaties kunnen onder druk staan. Sta jij zelf onverantwoord in het leven, dan kan je het ongeluk van de Tai Sui oproepen en zijn er ongelukken mogelijk of komt je gezondheid onder druk te staan. Er wordt daarom aan de Os aangeraden rust te zoeken en vooral je eigen gedrag onder controle te houden. Naast de Os kan iedereen die de voordeur, slaapkamer of woonkamer in deze sector heeft problemen krijgen. Er wordt aangeraden deze maand geen renovaties of andere drukke activiteiten in deze sector te doen. Ook harde geluiden, felle lichten en ruzies worden in deze sector afgeraden. Slaap niet met je hoofd in deze richting en zorg dat jij je werkplek niet in het noordoosten hebt. Om de #3 Ster en Bergsterren gunstig te stemmen wordt aangeraden geregeld te sporten of te bewegen. Ook is een Tai Sui amulet met Pi Yao nuttig om te dragen.

Sociale en liefdesrelaties van de Os
De maandelijkse Vijandige #3 Ster zorgt dat je in sociale contacten, maar ook in de liefde wel eens met conflicten of andere problemen te maken kunt krijgen. Niet alleen kan je humeur geregeld verslechteren, maar er bestaat mogelijkheid dat stress en spanning zorgen voor bedreiging van sociale contacten, maar ook van fysieke gesteldheid. Het zal belangrijk zijn de noordoostelijke sector zo relaxed mogelijk te houden en geen onnodige onrust te creëren. Mensen die er een windgong hebben hangen, doen er goed aan deze weg te halen. Ook kamerplanten kun je beter weglaten, evenals andere producten met Hout-Elementen. Om vijandige energieën van de Maandelijkse Bergster van Conflicten, de #3 Ster en de Tai Sui weg te houden, wordt aangeraden in jouw sector een Rozenkwarts Appel te plaatsen. Ook een amulet van de Feniks kan nuttig zijn. Let op met open vuur, zoals een kaars, open haard of een andere vuurbron, omdat de kwade energie kan zorgen voor een oncontroleerbare brandhaard. De Os doet er goed aan om een amulet bij zich te dragen van een Lachende Boeddha van zwarte obsidiaan. Qua romantiek zijn er deze maand flink wat storende energieën, waardoor het niet altijd van een leien dakje gaat. Singles doen er deze maand verstandig aan niet teveel of te naarstig op zoek te zijn naar een serieuze relatie. Ook doe je er goed aan niet achter iemand aan te zitten, die aangeeft geen belangstelling te hebben. Ossen die gebonden zijn, moeten voorzichtig zijn met kleine conflicten, omdat deze makkelijk tot grote problemen kunnen leiden. Denk goed na voor je iets zegt en let vooral op je gezichtsuitdrukking. Je kunt soms iets te hard overkomen. Een Liefdesamulet met Maankonijn kan meer liefde geven en zorgen dat problemen minder snel ontstaan. Met vrienden en familie moet je zorgen dat je rustig blijft. Met name als jij iets tegen iemand wilt zeggen, wat deze fout doet, kan je beter bescheiden blijven. Mensen zullen het deze maand snel zien als aanval en de verdediging ingaan. Zelfs kleine conflicten kunnen grote problemen worden, als gevolg van negatieve energie van de #3 Ster. Ook hierbij kan een Vredesamulet helpen.

Persoonlijkheidskenmerken van de Os en zakelijke mogelijkheden
De Tai Sui en de Ster van conflicten kunnen het geluk van de Os verstoren, evenals de #3 Ster, die voor flink wat storingen zorgt. Je gemoed kan nog wel eens verslechteren en dat kan zorgen dat je geregeld boos of minimaal geïrriteerd kunt raken. Let op wat je zegt en vooral hoe. Zelfs als jij het goed bedoelt, kan het nog verkeerd bij anderen vallen. Het zal belangrijk zijn je deze maand ver weg te houden van mensen die problemen hebben en beter geef je ook niet teveel je mening, als iets niet zo belangrijk voor je is. Communicatie met anderen wordt afgeraden, behalve natuurlijk als het werkelijk nodig is of als het gaat om luchtige zaken, waar geen conflicten mogelijk zijn. Tuurlijk zal je er soms niet aan ontkomen om belangrijke zaken te bespreken, maar houd jezelf dan onder controle en let op woorden en gedrag. Ben je leidinggevende of eigenbaas, dan doe je er verstandig aan om belangrijke vergaderingen of het afsluiten van grote overeenkomsten tot de volgende maand uit te stellen. Alleen als je werkelijk weet dat het goed zit en je daar al een tijd mee bezig bent, kan je het wel doen. Het Vredesamulet met de Appel of een Jade Lachende Boeddha in het noorden van deze noordoostelijke sector kunnen erg nuttig zijn om je te beschermen tegen de negatieve energie. Als er één teken is dat hard kan werken, dan is het de Os. Daarbij ben je iemand die doet wat gedaan moet worden, zonder dat je al te vaak zeurt. Ook deze maand zal je dit doen, waardoor mensen meestal graag samenwerken. Je bent verantwoordelijk en erg serieus en kan je werk afronden. Het is echter wel belangrijk dat je een leidinggevende hebt, die jou je gang laat gaan. Het liefst zal je je eigen tactieken en strategieën gebruiken en ben je allergisch voor mensen die zich teveel met je bemoeien. Mocht dit gebeuren, dan is het belangrijk niet te heftig te reageren. Je kunt een goede band van jaren dan in één klap verstoren. Tracht relaxt aan te geven dat je graag op je eigen manier werkt. Je hebt inzicht, logica en ratio als voornaamste eigenschappen. Mensen die nog geen leidinggevende positie hebben en vinden dat ze er wel klaar voor zijn, doen er goed aan hiermee bezig te gaan en juiste stappen te nemen. Ossen die fysiek of mentaal minder gezond zijn, kunnen slecht gehumeurd zijn en angstvallig grenzen afbakenen. Je kunt dan erg negatief worden en zal mensen weinig ruimte geven. In dit geval doe je er verstandig aan je gezondheid veel aandacht te geven.

Welzijn en advies voor de Os
Ossen worden geregeerd door krachtige overtuigingen, waarbij ze te nuchter zijn om zich met geloof bezig te houden. Ze zijn in staat zichzelf gelukkig te houden, mits ze natuurlijk wel stabiliteit ervaren. Deze maand zal hun fysieke niveau erg sterk zijn, waardoor ze veel werk verzetten en ook privé erg actief zijn. Toch zal de energie, die er deze maand heerst de Os nog wel eens uitputten, omdat je geregeld stabiliteit wilt vinden tussen de veranderende energie en de rust en bescheidenheid die jouw teken siert en rust brengt. Dit kan wel eens voor wisselvalligheid en daardoor overbelasting zorgen. Met name in het tweede deel van de maand voel je steeds meer vermoeidheid. Zit je echter lekker in je vel, dan zal je redelijk goed met de intense energie omgaan en zal je deze op goede wijze benutten om zowel fysiek als mentaal gezond te leven. Er wordt voor nu gewaarschuwd voor kleine ruzies met mensen waar je om geeft. Wanneer deze blijven sluimeren, kunnen ze op de lange termijn voor spanning zorgen en zal deze energie je lichaam weinig goeds doen. Mede ook, omdat je in een woedeaanval een blessure op kunt lopen door onbezonnen gedrag. Zorg voor ontspanning en ga met mensen om waar je ontspannen bij kunt zijn. Doordat je veel energie verbruikt, wordt er aangeraden om op warme dagen extra water te drinken. Je lichaam zal dit echt nodig hebben, doordat je bloedssysteem hier gezond door blijft.

Feng Shui voorspelling voor alle tekens in deze 6de Chinese maand
In de Feng Shui hebben we te maken met Vliegende Sterren, die geen fysiek lichaam hebben, maar als energie invloed hebben. Ze bevinden zich in 9 sectoren, waarbij Chinese tekens elk jaar in een bepaalde sector staan. Voorspellingen van geluk en ongeluk hebben invloed op elk teken, gezinsleden, werkplek waar de hoofddeur in die sector staat. Ook zijn de woonkamer, slaapkamer en werkruimte in die sector belangrijk, als je er geregeld of lang bent. De #9 Ster van Toekomstverwachtingen staat deze maand in het centrum. Hierdoor lijkt het tempo van ons leven wat te veranderen. Over het algemeen zal dit positief op ons inwerken. In de wereld kunnen er gunstige situaties ontstaan, waardoor er een nieuwe hoop kan komen. Of deze alleen maar hoop zal geven, is afhankelijk hoe mensen met de energie om zullen gaan.
De Vliegende Sterren brengen veranderingen, waardoor het tempo van ons leven zal veranderen. De ene persoon zal er anders mee omgaan, dan een ander. Zowel langzamer als sneller kan goed uitpakken. Merken we dat het niet goed voelt, dan is dat reden er iets aan te veranderen. Over het algemeen wordt het een prima maand, omdat de Maandelijkse #9 Ster van Toekomstverwachting en Vermenigvuldiging een positieve werking heeft op de Jaarlijkse #6 Ster van Hemels Geluk. Dit duidt op een zeer krachtige spirituele ondersteuning, die het leven op Aarde gunstig gezind is. Dit geldt met name voor mensen die op respectvolle wijze met mensen en het leven op Aarde omgaan. Negatief gedrag kan leiden tot veel ongeluk. Deze combinatie van Sterren zal namelijk streng zijn als jij je niet op de juiste wijze gedraagt. Let wel, dat dit niet gaat over mensen die kleine fouten maken, maar uitsluitend over mensen die op een destructieve wijze in het leven staan. De #9 Ster geeft toekomstige welvaart en nu deze in het middelpunt staat, is er een krachtige intellectuele energie. Hierdoor kunnen we veel ideeën en plannen krijgen, die we nu vorm kunnen gaan geven en welke later of zelfs nu succes opleveren. De geluksectoren zijn deze maand het zuidoosten, noordwesten, zuidwesten, zuiden en westen. Het zuidoosten krijgt bezoek van de #8 Ster van Welvaart en hierdoor kunnen we activiteiten ontplooien om meer financiën of inkomsten te genereren. De noordwestelijke sector, bekend als sector van vaderlijke energie, leidinggevenden en mannelijke energie, krijgt de #1 Ster van Overwinningen op bezoek. Dit is ook een gunstige energie om ambities waar te maken, overwinningen te behalen en een nieuwe positie in te nemen, althans als je dit graag wilt. De zuidwestelijke sector, bekend als sector van moederlijke energie, instinct en liefde, krijgt de Hemelse #6 Ster op bezoek. Gebruik intuïtie en instinct bij de dingen die je doet in het gezins- of familieleven. Ben jij verantwoord en betrouwbaar, dan zal deze energie alleen maar geluk brengen.
Het zuiden kent een gelukkige energie met het bezoek van de Ster van Romantiek en Onderwijs. Het westen krijgt bezoek van de #2 Ster van Ziekte. Dit lijkt ernstig te zijn, maar aangezien de #8 Ster er staat, ontstaat er een zogenaamde Som-van-Tien, waardoor er over het algemeen juist geluk kan heersen. Gevaarlijke sectoren zijn deze maand het oosten, noodoosten en noorden. Het oosten krijgt bezoek van de #7 Ster van Overvallen en Verlies. Om hier tegen bestand te zijn, wordt aangeraden een beeldje van de Blauwe Neushoorn en Olifant te plaatsen of deze als hangertje bij je te dragen. Ook Waterelementen kunnen gunstig zijn om je te beschermen. Zelfs een bakje water in deze sector kan gunstig werken. Een vissenkom of fonteintje zijn nog veel betere ondersteuningen. Het noordoosten dienen we in ons huis of werkplek rustig te houden, omdat hier namelijk de #3 Ster van Vijandigheid komt en de versterkende #9 Ster dit nog eens kan versterken. Plaats er geen harde muziek of felle lichten en ga er vooral geen discussies of conflicten aan. De gemoederen kunnen anders aardig oplopen en de kans op ernstige problemen is niet ondenkbaar als je deze in die sector oploopt. Om negativiteit af te wenden, wordt aangeraden rode Vredeselementen te plaatsen in de vorm van kleedjes, muurkleden, rode Feng Shui artikelen en andere Feng Shui voorwerpen. De noordelijke sector kunnen we deze maand beter mijden, omdat de #5 Ster van Ongeluk daar staat. Mocht je hier een belangrijke kamer hebben: slaapkamer, woonkamer of staat je huisdeur in deze richting, dan wordt aangeraden om de aanwijzingen wat betreft de Feng Shui op te volgen. Het beste is het nog om deze ruimten deze maand even helemaal te mijden.
Deze maand is er sterke energie, die mensen dwingt na te denken over de wereld en ons eigen handelen. Binnen de Chinese leer zijn er drie soorten geluk. Het geluk dat we zelf afdwingen, het geluk dat we op de Aarde van anderen kunnen ontvangen en Hemelse geluk. Deze staan echter niet los van elkaar. Alle drie de vormen van geluk vormen een eenheid en hebben invloed op elkaar. Dat wordt wel eens vergeten. Sommige mensen denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en kunnen doen wat ze willen, wat dus uiteindelijk niet zo blijkt te zijn. Anderen vertrouwen weer volledig op de spiritualiteit of hun religie en ook dit kan soms erg naïeve vormen aannemen. We zullen geconfronteerd worden met onszelf en de ons omringende wereld. Het zal hierbij vooral belangrijk zijn positief te blijven reageren. Reageer je namelijk negatief op een vervelende gebeurtenis, als iemand iets slechts doet of andere problemen, dan zal je het menselijke geluk verliezen. Dan heb je alleen het Aardse en het Hemelse geluk, maar ook het Hemelse Geluk kan jou dan wel eens verlaten. Wat betreft Aards geluk wordt aangeraden te zorgen dat je thuissituatie in ieder geval in balans is en er veiligheid heerst. Zo niet, dan dien je duidelijke stappen te nemen en daar zal je deze maand dan zeker mee bezig zijn. Zorg dat je huis schoon is, jij hygiënisch leeft en tracht positief in het leven te staan. Lees bij jouw teken wat je nodig hebt gelukkig te zijn en prettig in het leven te staan. Het is verstandig Feng Shui hulpmiddelen te gebruiken om positieve energie op te roepen en negatieve af te wenden. Zo zal je de maand prima door kunnen komen.