Geboorte jaar: 2015 2003 1991 1979 1967 1955 1943 1931 1919

Chinese 6de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 8 augustus)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor de Geit
In het zuidwesten krijgt de #3 Ster van Vijandigheid, Conflicten en Juridische Problemen bezoek van de #6 Ster van Hemels Geluk. Deze zal ervoor zorgen dat het een betere maand is, dan de vorige. Wel zijn de Tai Sui en Yin-Huisster het hele jaar in jouw sector, maar die zullen deze maand dan ook veel minder negatieve invloed hebben. Verder wordt de Grote Bergster van Positieve Verwachting versterkt door de #6 Ster. Het hele jaar is je Levenskracht goed, waardoor je fysieke gestel prima is en er energie genoeg is om te functioneren. Spirituele Essentie is echter slecht, waardoor je normaal gesproken een mindere band met energetische krachten hebt. Dat zal echter nu onder invloed van de #6 Ster ook een stuk beter zijn, waardoor je intuïtie nu zeker een enorme hulp kan zijn om goed in het leven te staan. Je Lung Ta is normaal gesproken laag, maar in maanden met de positieve Sterren zal je veel meer in staat zijn om gestelde doelen te behalen. Dat zal deze maand dus goed zijn, maar blijf opletten dat de #3 Ster negatief op je inwerkt. Je moet opletten dat onverantwoord gedrag kan leiden tot negatieve invloed. Mensen die verantwoord gedrag vertonen, kunnen positieve energieën oproepen. Onmisbare amuletten zijn een Hemelse Waterdraak, Levenskracht amulet van de Rode Lung Ta, amulet van de ‘Om’ Dakini Spirituele Versterker en Amulet van Tai Sui. Mensen die vaak in het zuidwesten zijn of belangrijke kamers in deze sector hebben, kunnen een sterke geluksfactor ervaren. Ook de Geit kan hier de positieve kant van ondervinden. Om energie van de #6 Ster op te roepen wordt aangeraden een talisman van de Jadekeizer met Gui Ren in het zuidwesten te plaatsen of een sleutelhanger bij je te dragen van de Draak met het Hemelse Zegel. Je dient geduld te hebben en dat is over het algemeen een sterke kant van de Geit. Je bent voorzichtig en handelt behoedzaam. Vooral bij het creëren van nieuwe kansen of verkrijgen van hogere inkomsten kan dit gunstig doorwerken. Let wel op dat je spirituele essentie het hele jaar wat zwakker is en vooral op zakelijk gebied. Je bent op dat gebied minder in staat om gebruik te maken van voorgevoelens. Dit kan je opvangen met de Hemelse Draak of het Drakenpaard. In de carrière is er veel geluk te bespeuren en zijn er kansen op promotie of opslag. Het is een goede tijd voor mensen met een eigen bedrijf. Er kunnen nieuwe projecten zijn en je hebt een goede uitstraling voor nieuwe klanten.

Sociale en liefdesrelaties van de Geit
Qua romantiek heeft de Geit te maken met prima energie. Je straalt veel kracht en zelfvertrouwen uit en dat zullen mensen zowel vriendschappelijk als in de liefde opmerken. Je krijgt veel aandacht en dat kan natuurlijk erg leuk zijn. Het is belangrijk om jezelf te zijn en emoties onder controle te houden. Heel soms heb je de neiging om teveel de leiding te nemen en als dit dan niet gewaardeerd wordt, kan je wat chagrijnig reageren. Waar je misschien zakelijk niet altijd van je intuïtie gebruik kunt maken, zal je op liefdesgebied en in sociale contacten goed aanvoelen wat mensen nodig hebben om ze blij te houden. Het is een prima tijd om nieuwe vrienden te maken en huidige contacten te verdiepen. Om instinct en zelfvertrouwen te versterken wordt aangeraden een hangertje te dragen met Toermalijnen Watermeloen. De Geit is van nature erg populair bij het andere geslacht, waardoor deze geen tekort aan aandacht krijgt. Toch moet je oppassen dat je ook weer net zo hard bedrogen kunt worden. Misschien moet je minder durven geven en je soms zo opstellen dat je partner meer moeite moet doen. Door de energie van de #3 Ster zal je echter niet altijd in staat zijn dit spel te spelen, maar wil je juist charmant en liefdevol zijn. Je moet dus evenwicht vinden, tussen niet teveel en juist veel liefde geven. Over het algemeen zijn de vooruitzichten goed en zal het je lukken harmonie in je relatie te brengen. Het zal ook een prima maand zijn om liefde met elkaar te delen. Voor singles geldt dat je in staat bent om je seksleven te verbeteren, maar tegelijk zal de energie van de #3 Ster je belemmeren om een vaste relatie aan te gaan. Alleen mensen die de ware liefde vinden, zullen in staat zijn hier iets duurzaams van te maken. Wil je dit niet, dan zal je eerlijk moeten blijven, tegen jezelf, maar ook tegen iemand waar je erotiek mee wilt delen. Heeft de ander dezelfde gedachten als jij, dan is er niets aan de hand. Merk je dat de ander heimelijk meer wil, dan wordt aangeraden vriendschappelijk met de ander om te gaan. Let op dat relaties uit het verleden je parten kunnen spelen. Tracht deze te verwerken, omdat ze je liefdesleven danig verstoren. Met familie of je gezin zal het deze maand goed gaan, waarbij je een uitstekende energie krijgt om met kinderen om te gaan. Ook is er kans op zwangerschap. Je bent zachtaardig, zorgzaam en empathisch en wordt gezien als rots in de branding. Vrienden en familie komen daarom om raad graag bij je.

Persoonlijkheidskenmerken van de Geit en zakelijke mogelijkheden
Er is deze maand op zakelijk gebied een prima energie te bespeuren, omdat de #6 Ster Hemelse krachten op de Geit afstuurt. Hierdoor trek je mensen aan die het goed met jou bedoelen. Er is veel geluk aan de horizon te bespeuren. Het is dan ook belangrijk op je instinct te vertrouwen en te zorgen dat je adviezen van mensen aanneemt en er ook iets mee doet. Er zijn ook aanwijzingen dat er iemand of zelfs een groep mensen aan kan bieden om jou van adviezen te voorzien om hierdoor te ontwikkelen. Er zijn krachtige energieën om invloedrijke mensen aan te trekken. Er wordt aangeraden dit aan te nemen, maar wel naar gevoel te blijven luisteren, zodat je de juiste dingen kunt blijven doen. Zolang jij verantwoordelijk in het leven staat, zal je veel mogelijkheden krijgen om te presteren. Let op dat je soms te bescheiden kunt zijn, vooral als je veel succes kunt behalen. Wees dus eerlijk over je eigen prestaties en durf aan te geven waar jij goed in bent. Wees trots op jezelf als je iets bereikt hebt. Om geluk aan te wenden en financieel vooruit te gaan, kan je gebruik maken van de Talisman van de Jadekeizer met Gui Ren. Plaats deze in het zuidwesten van je huis of werkplek. Deze kan namelijk de energie van de Hemelse #6 Ster versterken en veel kracht oproepen om voor succes te zorgen. Daarbij kan je niet alleen aardse energieën oproepen, maar ook hemelse krachten. Studenten of andere mensen die kennis op willen nemen, doen er deze maand goed aan een oudere persoon om raad vragen of om ondersteuning te geven. Het is een tijd om assertief te zijn, omdat leidinggevenden jou in de gaten kunnen houden om een betere baan aan te bieden. Laat zien wie je bent en wat je kunt. Er zijn zeer goede vooruitzichten op grote mogelijkheden, vooral als je in staat bent je vaardigheden en talenten in de strijd te gooien. Je kunt extra geluk oproepen door een Wen Chang Pagode op te hangen of op je bureau te plaatsen. Let wel op met mensen die jaloers op jou zijn. Er zijn aanwijzingen dat dit wel gaat gebeuren, wees dus alert. Een amulet met het Kwade Oog of de Jadekeizer met Gui Ren kunnen jou beschermen om hiermee om te gaan.

Welzijn en advies voor de Geit
Voor de Geit is de kracht deze maand te vinden in de rust. Je bent energiek en zeer gezond, waardoor je lekker in je vel zit. Dit zal niet alleen gelden voor je fysieke gesteldheid, maar ook voor je mentale gestel. Zelfs mensen die normaal gesproken fysieke problemen hebben, kunnen daar deze maand veel minder last van hebben. Je bent niet gelijk beter, maar je voelt je er gewoon goed bij. Bijzonder is dat water deze maand je grootste vriend is. Het is belangrijk dat je voldoende water drinkt, maar het kan ook zeker geen kwaad om aan watersporten te doen, omdat je je daar als een vis bij in het water voelt. Niet alles is even goed. Er kunnen wel degelijk wat problemen zijn en die liggen vooral op gebied van je levensstijl. Je kunt namelijk wel eens zo vitaal zijn, dat je risico’s neemt. Je kunt dan letsel krijgen en daar moet je voor oppassen. Ook is het belangrijk voldoende te slapen. Hoe fit je ook bent, slaap is uitermate belangrijk om gezond te blijven. Ga dus niet overdrijven en zorg ervoor dat je je gezondheid behoudt. Door de energie van de Os kan je wel eens op zakelijk gebied te intens bezig zijn. Met name mannen kunnen dan zo onvoorzichtig zijn dat er werk-gerelateerde kwetsuren zijn. Bij vrouwen is het juist een bepaalde kwaal of ziekte die terugkeert. Het is deze maand belangrijk om balans te vinden tussen de intense energie die je ontvangt en de controle en stabiliteit die je van nature ook wel in je hebt.

Feng Shui voorspelling voor alle tekens in deze 6de Chinese maand
In de Feng Shui hebben we te maken met Vliegende Sterren, die geen fysiek lichaam hebben, maar als energie invloed hebben. Ze bevinden zich in 9 sectoren, waarbij Chinese tekens elk jaar in een bepaalde sector staan. Voorspellingen van geluk en ongeluk hebben invloed op elk teken, gezinsleden, werkplek waar de hoofddeur in die sector staat. Ook zijn de woonkamer, slaapkamer en werkruimte in die sector belangrijk, als je er geregeld of lang bent. De #9 Ster van Toekomstverwachtingen staat deze maand in het centrum. Hierdoor lijkt het tempo van ons leven wat te veranderen. Over het algemeen zal dit positief op ons inwerken. In de wereld kunnen er gunstige situaties ontstaan, waardoor er een nieuwe hoop kan komen. Of deze alleen maar hoop zal geven, is afhankelijk hoe mensen met de energie om zullen gaan.
De Vliegende Sterren brengen veranderingen, waardoor het tempo van ons leven zal veranderen. De ene persoon zal er anders mee omgaan, dan een ander. Zowel langzamer als sneller kan goed uitpakken. Merken we dat het niet goed voelt, dan is dat reden er iets aan te veranderen. Over het algemeen wordt het een prima maand, omdat de Maandelijkse #9 Ster van Toekomstverwachting en Vermenigvuldiging een positieve werking heeft op de Jaarlijkse #6 Ster van Hemels Geluk. Dit duidt op een zeer krachtige spirituele ondersteuning, die het leven op Aarde gunstig gezind is. Dit geldt met name voor mensen die op respectvolle wijze met mensen en het leven op Aarde omgaan. Negatief gedrag kan leiden tot veel ongeluk. Deze combinatie van Sterren zal namelijk streng zijn als jij je niet op de juiste wijze gedraagt. Let wel, dat dit niet gaat over mensen die kleine fouten maken, maar uitsluitend over mensen die op een destructieve wijze in het leven staan. De #9 Ster geeft toekomstige welvaart en nu deze in het middelpunt staat, is er een krachtige intellectuele energie. Hierdoor kunnen we veel ideeën en plannen krijgen, die we nu vorm kunnen gaan geven en welke later of zelfs nu succes opleveren. De geluksectoren zijn deze maand het zuidoosten, noordwesten, zuidwesten, zuiden en westen. Het zuidoosten krijgt bezoek van de #8 Ster van Welvaart en hierdoor kunnen we activiteiten ontplooien om meer financiën of inkomsten te genereren. De noordwestelijke sector, bekend als sector van vaderlijke energie, leidinggevenden en mannelijke energie, krijgt de #1 Ster van Overwinningen op bezoek. Dit is ook een gunstige energie om ambities waar te maken, overwinningen te behalen en een nieuwe positie in te nemen, althans als je dit graag wilt. De zuidwestelijke sector, bekend als sector van moederlijke energie, instinct en liefde, krijgt de Hemelse #6 Ster op bezoek. Gebruik intuïtie en instinct bij de dingen die je doet in het gezins- of familieleven. Ben jij verantwoord en betrouwbaar, dan zal deze energie alleen maar geluk brengen.
Het zuiden kent een gelukkige energie met het bezoek van de Ster van Romantiek en Onderwijs. Het westen krijgt bezoek van de #2 Ster van Ziekte. Dit lijkt ernstig te zijn, maar aangezien de #8 Ster er staat, ontstaat er een zogenaamde Som-van-Tien, waardoor er over het algemeen juist geluk kan heersen. Gevaarlijke sectoren zijn deze maand het oosten, noodoosten en noorden. Het oosten krijgt bezoek van de #7 Ster van Overvallen en Verlies. Om hier tegen bestand te zijn, wordt aangeraden een beeldje van de Blauwe Neushoorn en Olifant te plaatsen of deze als hangertje bij je te dragen. Ook Waterelementen kunnen gunstig zijn om je te beschermen. Zelfs een bakje water in deze sector kan gunstig werken. Een vissenkom of fonteintje zijn nog veel betere ondersteuningen. Het noordoosten dienen we in ons huis of werkplek rustig te houden, omdat hier namelijk de #3 Ster van Vijandigheid komt en de versterkende #9 Ster dit nog eens kan versterken. Plaats er geen harde muziek of felle lichten en ga er vooral geen discussies of conflicten aan. De gemoederen kunnen anders aardig oplopen en de kans op ernstige problemen is niet ondenkbaar als je deze in die sector oploopt. Om negativiteit af te wenden, wordt aangeraden rode Vredeselementen te plaatsen in de vorm van kleedjes, muurkleden, rode Feng Shui artikelen en andere Feng Shui voorwerpen. De noordelijke sector kunnen we deze maand beter mijden, omdat de #5 Ster van Ongeluk daar staat. Mocht je hier een belangrijke kamer hebben: slaapkamer, woonkamer of staat je huisdeur in deze richting, dan wordt aangeraden om de aanwijzingen wat betreft de Feng Shui op te volgen. Het beste is het nog om deze ruimten deze maand even helemaal te mijden.
Deze maand is er sterke energie, die mensen dwingt na te denken over de wereld en ons eigen handelen. Binnen de Chinese leer zijn er drie soorten geluk. Het geluk dat we zelf afdwingen, het geluk dat we op de Aarde van anderen kunnen ontvangen en Hemelse geluk. Deze staan echter niet los van elkaar. Alle drie de vormen van geluk vormen een eenheid en hebben invloed op elkaar. Dat wordt wel eens vergeten. Sommige mensen denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en kunnen doen wat ze willen, wat dus uiteindelijk niet zo blijkt te zijn. Anderen vertrouwen weer volledig op de spiritualiteit of hun religie en ook dit kan soms erg naïeve vormen aannemen. We zullen geconfronteerd worden met onszelf en de ons omringende wereld. Het zal hierbij vooral belangrijk zijn positief te blijven reageren. Reageer je namelijk negatief op een vervelende gebeurtenis, als iemand iets slechts doet of andere problemen, dan zal je het menselijke geluk verliezen. Dan heb je alleen het Aardse en het Hemelse geluk, maar ook het Hemelse Geluk kan jou dan wel eens verlaten. Wat betreft Aards geluk wordt aangeraden te zorgen dat je thuissituatie in ieder geval in balans is en er veiligheid heerst. Zo niet, dan dien je duidelijke stappen te nemen en daar zal je deze maand dan zeker mee bezig zijn. Zorg dat je huis schoon is, jij hygiënisch leeft en tracht positief in het leven te staan. Lees bij jouw teken wat je nodig hebt gelukkig te zijn en prettig in het leven te staan. Het is verstandig Feng Shui hulpmiddelen te gebruiken om positieve energie op te roepen en negatieve af te wenden. Zo zal je de maand prima door kunnen komen.