Chinese maandhoroscoop Konijn

Geboorte jaar: 2011 1999 1987 1975 1963 1951 1939 1927 1915

Chinese 6de maand in het jaar van de Metaal-Os (tot 8 augustus)

De Vliegende Sterren van de Feng Shui voor het Konijn
In het oosten staat de positieve #4 Ster van Romantiek en Onderwijs, die deze maand te maken krijgt met de #7 Ster van Geweld, Diefstal en Bedrog. Deze maand kan deze dan ook een erg negatieve invloed op je leven hebben. Nu dan ook op gebied van zakelijke aspecten en financiële zaken, waardoor je in principe op alle gebieden van je leven voorzichtig moet zijn. De energieën van de negatieve Sterren San Sha en Natuurrampen worden dus aangetrokken alhoewel dit dus meer voor de zakelijke kant is. Qua liefde en vriendschappen is er over het algemeen sympathieke energie, waardoor je daar meestal wel lekker bij in je vel zit. Positief is dat je Levenskracht en Spirituele Essentie uitstekend zijn, waardoor je fysieke gestel prima is, evenals intuïtie en mentale kracht. Je deelt hoge energie met de spirituele wereld. Je Lung Ta is slecht, waardoor je gestelde doelen minder goed kunt behalen en dat zal vooral zakelijk zorgen dat voor enige problemen. Wil je met nieuwe projecten of andere zakelijkheden starten, wacht dan liever tot een periode, waarin er gunstige energie in jouw sector is. Moet je toch handelen of iets belangrijks doen, dan wordt aangeraden ook nu talenten en vaardigheden te gebruiken. Deze heb je voldoende, dus daar kan je zeker gebruik van maken. Onmisbare amuletten zijn dit jaar een Hemelse Waterdraak, een Levenskracht amulet van de Rode Lung Ta en amulet van de ‘Om’ Dakini Spirituele Versterker. Voor het Konijn komt er een maand aan van verraad en verlies, die vooral op zakelijk gebied kunnen ontstaan. Je kunt met onverwachte uitgaven te maken krijgen en er is zelfs kans op fysiek letsel. Moet je deze maand lang werken of laat op de avond of zelfs in de nacht, dan wordt aangeraden om een amulet van de Lachende Boeddha te dragen. Vermijd in de nacht of vroege ochtend plekken waar je alleen bent. Een amulet van Anti-Overval kan negatieve energie afwenden. De kans op grote problemen is niet klein. Ook is het deze maand belangrijk om geen grote financiële risico’s te nemen. Singles dienen voorzichtig te zijn met romantische relaties. Beter start je deze maand geen serieuze relatie, tenzij je de ander al een tijdje kent en de relatie goed verloopt. Gebonden mensen moeten opletten voor misleiding, verleiding en ontrouw. Een amulet van de Witte Vos met Negen Staarten kan jou hiertegen beschermen.

Sociale en liefdesrelaties van het Konijn
De positieve #4 Ster zal in de liefde en sociale contacten positieve en warme energie bieden. Negatief is natuurlijk dat de #7 Ster invloed op je kan hebben, zelfs privé. Werk en financiën kunnen namelijk met problemen te maken krijgen, wat je humeur er niet beter op maakt. Van nature is het Konijn een sterk teken als het om eigen geluk gaat. Je bent slim en kunt op een creatieve manier in het leven staan. Je hebt liefde voor alles wat mooi is en dat kan gaan van een mooi huis tot een mooie partner. Je hebt een sterke intuïtie en zal er alles aan doen die te gebruiken. Toch ben je iemand die gereserveerd is, waardoor je je voor anderen af kunt sluiten. Door energie van #7 Ster en San Sha zal je nu minder in staat zijn je open te stellen en kan je mensen zelfs van je afduwen. Met name vrienden en familie kunnen jou dan flink storen en dat is in de meeste gevallen niet terecht. Je bent sterker in contact met onbekende mensen. Heb je een relatie, dan neemt deze een goede wending, waarbij liefde en erotiek tot leven komt. Heb je echter een relatie die werkelijk niet goed verloopt, dan zal dit een maand zijn om hier goed over na te denken. Je hebt liefde en passie nodig, omdat je anders ongelukkig wordt. Er wordt aangeraden vuurelementen in het oosten van je huis te mijden. Lukt dit, dan kan je voldoende hogere energieën oproepen om je te begeleiden. Lukt het om het eerste deel van de maand door te komen of heb je al een goede relatie, dan zal de energie in het tweede deel van de maand goede krachten bieden. Je kunt dan zeker met een schone lei beginnen of liefde intensiveren. Je bent charmant en zal genieten van de erotiek en romantiek die jullie delen. Er zal vanaf deze periode vrede en geluk zijn. Singles zullen waarschijnlijk deze maand niet snel de liefde van hun leven vinden. Een eventuele relatie zal dan ook meestal van korte duur zijn. Je vindt het belangrijk dat je een hechte en sterke geestelijke verbinding met een ander hebt en over het algemeen zal je deze pas op latere leeftijd vinden. Door je charmante en sensuele uitstraling zal je deze maand veel mensen aantrekken, maar dat is juist het probleem. Je krijgt namelijk zoveel aandacht, dat je moeilijk voor één persoon kunt kiezen. Toch lijkt de laatste week van de maand vooral de #4 Ster sterk naar voren komen. Hierdoor heb je meer kans om verliefd te worden en is er zelfs een grote kans op een hernieuwd contact met een ex-vriend(in), omdat je dit nu geestelijk wel kan bereiken. Het zal de hele maand belangrijk zijn om vreedzaam met mensen in je omgeving om te gaan. Je kunt nog wel eens erg koppig en eergevoelig zijn en dat kan de relatie schaden. Let op dat je een energie uit kunt stralen, die de verkeerde mensen aan kan trekken. Voor gebonden mensen kan dit een bedreiging zijn voor de relatie. Een Vos met Negen Staarten van de Obsidiaan kan deze bedreiging afwenden.

Persoonlijkheidskenmerken van het Konijn en zakelijke mogelijkheden
Het Konijn moet extra oppassen voor de energie van de #7 Ster. Er zijn aanwijzingen voor bedrog, verraad, verlies van financiën en inbraak. Er wordt aangeraden om voorzichtig te zijn met mensen met wie je omgaat en die je tegenkomt. Beter vertrouw je niet snel iemand en kijk je eerst wat je aan een ander hebt. Maar let ook op de rol die jijzelf speelt in contact met andere mensen. Jij kunt soms ook erg giftig reageren en hebt dat dan zelf niet altijd door. Wat ook belangrijk is, is dat je in de avond en nacht beter niet op plaatsen kunt komen, waar het gevaarlijk zou kunnen zijn. Kan dit niet anders, dan wordt aangeraden om een Sodaliet Neushoorn en Olifant Beschermingsamulet bij je te dragen, omdat deze negatieve energie afwendt. Je doet er goed aan om in het oosten van je bureau, kantoor of werkplek een Blauwe Neushoorn en Olifant te plaatsen. Zo kun je iets minder kans op ernstige problemen hebben. Verder is het belangrijk dat je eerlijk blijft en vooral ook tracht om positief om te gaan met kritiek die je krijgt. Deze maand wordt dus een periode, waarin je met jezelf geconfronteerd kan worden. Voor het Konijn geldt dat je gevoel voor strategie versterkt wordt. Je kunt met plannen komen, maar zal deze niet snel ten uitvoer brengen. Sterker nog, het wordt aangeraden om je ideeën niet openbaar te maken en te wachten tot er een maand komt, waarin er een positieve Ster zal zijn. De intense energie van de #7 Ster zal namelijk stress brengen, welke je echt in zal moeten tomen. Je zult aan de ene kant een geroutineerde levensstijl hebben, maar aan de andere kant kun je erg speels zijn. Let op dat je in contact met collega’s of andere zakelijke partners niet te agressief handelt. Je hebt die neiging en vooral als dingen te langzaam gaan of bij onverwachte gebeurtenissen. Blijf relaxt en doordacht handelen, dan zullen mensen je werk waarderen en erkennen. Het is gelukkig wel een maand waarin je enthousiasme uitstraalt en je irritaties en frustraties in kunt tomen. Dit lijkt negatief, maar uiteindelijk zal je er wel mee bereiken wat je wilt. Tenslotte wordt aangeraden om een beeldje te plaatsen van de Haan met Kroon.

Welzijn en advies voor het Konijn
Je oog voor schoonheid en jouw creatieve vermogen om het beste uit het leven te halen, zijn voldoende om mensen, die dit op een positieve manier uitdragen, mentaal gezond te houden. Echter, merk je aan jezelf dat je dit niet doet, dan moet je je wel zorgen maken, omdat je dan gewoon niet lekker in je vel zit. Je bent een zeer gevoelig persoon en als je slordig bent of minder oog hebt voor de schoonheid van het leven dan zal je emotioneel zo onder druk staan dat je veel meer kans op stress hebt. Uiteindelijk kan dit, als dit te lang duurt, fysieke klachten geven, die zelfs zeer ernstige vormen aan kunnen nemen. Het zal dus een maand zijn om te bekijken wat je kunt doen om gelukkig te blijven of, als je minder lekker in je vel zit, gelukkig te worden. Je kunt hierbij de kracht van de kosmos kunnen ervaren, die jou zeker bij zal staan om je leven een positieve impuls te geven. Je doet er goed aan om veel met familie af te spreken en ook muziek en kunst wordt aangeraden. Ga je op reis, dan is het zeker verstandig om ook culturele trips te maken, omdat je dan de schoonheid van het leven kunt aanschouwen. Er zijn zeker mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen. Ook die kunnen je weer een sterker gevoel van eigenwaarde geven. Bedenk dat een gelukkig Konijn op alle gebieden gezond zal zijn. Wel dien je op te letten dat je kwetsbaar voor verkoudheid en koorts kunt hebben als je een minder fysieke weerbaarheid hebt. Je doet er altijd goed aan om multivitaminen te gebruiken om dit te voorkomen.

Feng Shui voorspelling voor alle tekens in deze 6de Chinese maand
In de Feng Shui hebben we te maken met Vliegende Sterren, die geen fysiek lichaam hebben, maar als energie invloed hebben. Ze bevinden zich in 9 sectoren, waarbij Chinese tekens elk jaar in een bepaalde sector staan. Voorspellingen van geluk en ongeluk hebben invloed op elk teken, gezinsleden, werkplek waar de hoofddeur in die sector staat. Ook zijn de woonkamer, slaapkamer en werkruimte in die sector belangrijk, als je er geregeld of lang bent. De #9 Ster van Toekomstverwachtingen staat deze maand in het centrum. Hierdoor lijkt het tempo van ons leven wat te veranderen. Over het algemeen zal dit positief op ons inwerken. In de wereld kunnen er gunstige situaties ontstaan, waardoor er een nieuwe hoop kan komen. Of deze alleen maar hoop zal geven, is afhankelijk hoe mensen met de energie om zullen gaan.
De Vliegende Sterren brengen veranderingen, waardoor het tempo van ons leven zal veranderen. De ene persoon zal er anders mee omgaan, dan een ander. Zowel langzamer als sneller kan goed uitpakken. Merken we dat het niet goed voelt, dan is dat reden er iets aan te veranderen. Over het algemeen wordt het een prima maand, omdat de Maandelijkse #9 Ster van Toekomstverwachting en Vermenigvuldiging een positieve werking heeft op de Jaarlijkse #6 Ster van Hemels Geluk. Dit duidt op een zeer krachtige spirituele ondersteuning, die het leven op Aarde gunstig gezind is. Dit geldt met name voor mensen die op respectvolle wijze met mensen en het leven op Aarde omgaan. Negatief gedrag kan leiden tot veel ongeluk. Deze combinatie van Sterren zal namelijk streng zijn als jij je niet op de juiste wijze gedraagt. Let wel, dat dit niet gaat over mensen die kleine fouten maken, maar uitsluitend over mensen die op een destructieve wijze in het leven staan. De #9 Ster geeft toekomstige welvaart en nu deze in het middelpunt staat, is er een krachtige intellectuele energie. Hierdoor kunnen we veel ideeën en plannen krijgen, die we nu vorm kunnen gaan geven en welke later of zelfs nu succes opleveren. De geluksectoren zijn deze maand het zuidoosten, noordwesten, zuidwesten, zuiden en westen. Het zuidoosten krijgt bezoek van de #8 Ster van Welvaart en hierdoor kunnen we activiteiten ontplooien om meer financiën of inkomsten te genereren. De noordwestelijke sector, bekend als sector van vaderlijke energie, leidinggevenden en mannelijke energie, krijgt de #1 Ster van Overwinningen op bezoek. Dit is ook een gunstige energie om ambities waar te maken, overwinningen te behalen en een nieuwe positie in te nemen, althans als je dit graag wilt. De zuidwestelijke sector, bekend als sector van moederlijke energie, instinct en liefde, krijgt de Hemelse #6 Ster op bezoek. Gebruik intuïtie en instinct bij de dingen die je doet in het gezins- of familieleven. Ben jij verantwoord en betrouwbaar, dan zal deze energie alleen maar geluk brengen.
Het zuiden kent een gelukkige energie met het bezoek van de Ster van Romantiek en Onderwijs. Het westen krijgt bezoek van de #2 Ster van Ziekte. Dit lijkt ernstig te zijn, maar aangezien de #8 Ster er staat, ontstaat er een zogenaamde Som-van-Tien, waardoor er over het algemeen juist geluk kan heersen. Gevaarlijke sectoren zijn deze maand het oosten, noodoosten en noorden. Het oosten krijgt bezoek van de #7 Ster van Overvallen en Verlies. Om hier tegen bestand te zijn, wordt aangeraden een beeldje van de Blauwe Neushoorn en Olifant te plaatsen of deze als hangertje bij je te dragen. Ook Waterelementen kunnen gunstig zijn om je te beschermen. Zelfs een bakje water in deze sector kan gunstig werken. Een vissenkom of fonteintje zijn nog veel betere ondersteuningen. Het noordoosten dienen we in ons huis of werkplek rustig te houden, omdat hier namelijk de #3 Ster van Vijandigheid komt en de versterkende #9 Ster dit nog eens kan versterken. Plaats er geen harde muziek of felle lichten en ga er vooral geen discussies of conflicten aan. De gemoederen kunnen anders aardig oplopen en de kans op ernstige problemen is niet ondenkbaar als je deze in die sector oploopt. Om negativiteit af te wenden, wordt aangeraden rode Vredeselementen te plaatsen in de vorm van kleedjes, muurkleden, rode Feng Shui artikelen en andere Feng Shui voorwerpen. De noordelijke sector kunnen we deze maand beter mijden, omdat de #5 Ster van Ongeluk daar staat. Mocht je hier een belangrijke kamer hebben: slaapkamer, woonkamer of staat je huisdeur in deze richting, dan wordt aangeraden om de aanwijzingen wat betreft de Feng Shui op te volgen. Het beste is het nog om deze ruimten deze maand even helemaal te mijden.
Deze maand is er sterke energie, die mensen dwingt na te denken over de wereld en ons eigen handelen. Binnen de Chinese leer zijn er drie soorten geluk. Het geluk dat we zelf afdwingen, het geluk dat we op de Aarde van anderen kunnen ontvangen en Hemelse geluk. Deze staan echter niet los van elkaar. Alle drie de vormen van geluk vormen een eenheid en hebben invloed op elkaar. Dat wordt wel eens vergeten. Sommige mensen denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en kunnen doen wat ze willen, wat dus uiteindelijk niet zo blijkt te zijn. Anderen vertrouwen weer volledig op de spiritualiteit of hun religie en ook dit kan soms erg naïeve vormen aannemen. We zullen geconfronteerd worden met onszelf en de ons omringende wereld. Het zal hierbij vooral belangrijk zijn positief te blijven reageren. Reageer je namelijk negatief op een vervelende gebeurtenis, als iemand iets slechts doet of andere problemen, dan zal je het menselijke geluk verliezen. Dan heb je alleen het Aardse en het Hemelse geluk, maar ook het Hemelse Geluk kan jou dan wel eens verlaten. Wat betreft Aards geluk wordt aangeraden te zorgen dat je thuissituatie in ieder geval in balans is en er veiligheid heerst. Zo niet, dan dien je duidelijke stappen te nemen en daar zal je deze maand dan zeker mee bezig zijn. Zorg dat je huis schoon is, jij hygiënisch leeft en tracht positief in het leven te staan. Lees bij jouw teken wat je nodig hebt gelukkig te zijn en prettig in het leven te staan. Het is verstandig Feng Shui hulpmiddelen te gebruiken om positieve energie op te roepen en negatieve af te wenden. Zo zal je de maand prima door kunnen komen.