Niet alleen is Narcisme  een populaire beschrijving voor mensen zonder empathie, ook zoeken narcisten mensen op die vatbaar hiervoor zijn. Ik kan mezelf een expert noemen aangezien ik ben opgegroeid in een huishouden met Narcistische familieleden.

Waar kan je rekening mee houden als je een narcist ontmoet. Het zal vaak en veel over henzelf gaan. Hoe goed ze hun leven hebben opgebouwd en welke rijkdommen ze hebben vergaard. Je ziet vaak dat Narcisten heel goed kunnen verdienen in hun professioneel leven, want het ontbreekt ze aan empathie. Dat kan op zakelijk gebied heel handig zijn.

Ze zullen zichzelf op de voorgrond zetten en opscheppen over alles en iedereen die ze kennen en hebben geholpen op weg naar rijkdom.

Ook kan je zien dat ze zichzelf heel goed voordoen op andere vlakken. Ze zullen een plaatje naar buiten spiegelen waarin het lijkt alsof ze alles fantastisch voor elkaar hebben.

De narcist zoekt mensen om zich heen die hem kunnen valideren, zodat hij zich grandioos kan voelen. Dit hebben Narcisten nodig om zich goed te voelen. Ze voeden zich met de energie die iemand heeft voor het bewonderen van hun status.

De mensen die hieraan ten prooi kunnen vallen zijn mensen die empathisch vaak goed ontwikkelt zijn. Het zijn mensen die makkelijk te manipuleren zijn. Waarom? omdat deze mensen vaak zich kunnen inleven in een ander. De narcist maakt hier grof gebruik van…

Om hier van bewust te worden is het geboden om je zo neutraal mogelijk op te stellen. Kies altijd voor jezelf en laat je niet manipuleren door de narcist.

 

Liefs Esther box 295