Op 20 oktober komt een krachtige en transformerende Volle Maan in Ram op. Aan deze lunatie zijn thema’s van macht, groei en catharsis verbonden. Er zijn zowel positieve als uitdagende aspecten verbonden aan deze Volle Maan, die allemaal kunnen worden gebruikt om in de meest volledige en wijste uitdrukking van onszelf te stappen.

 

Ram is de archetypische krijger, de pionier, de moedige jager. Dit is het teken van onafhankelijkheid en leiderschap, van zelfverzekerdheid en moed. In tegenstelling tot de Weegschaalzon, kan deze Volle Maan relatiethema’s belichten, met name rond het vinden van een balans tussen het behagen van anderen en het behagen van onszelf.

 

Het kan daarom belangrijk zijn om die relaties of projecten die zijn gestart tijdens de Ram Nieuwe Maan op 11 april van dit jaar of eerder los te laten, of ze op de een of andere manier te transformeren. Pluto is tenslotte verbonden met deze Volle Maan en belooft een grote zuivering en catharsis, een herovering van de macht.

 

Maar eerst moeten we ons overgeven. We moeten onze oude, versleten gevechten, onze woede en onze angst om los te laten, opgeven. Alleen als we dat doen, zullen we dat gevoel van evolutie en transformatie kunnen vinden dat het geschenk van Pluto is.

 

We zullen ook voorbij de mensenvriendelijke energie van de heerser van deze Volle Maan, Mars in Weegschaal, moeten gaan. Mars in Weegschaal is als een krijger in vredestijd, gefrustreerd en passief. Zijn gave is echter de gave van diplomatie, eerlijkheid en rechtvaardigheid. Laten we in gedachten houden dat het juiste moet – en zal – worden gedaan. Karma is hier om ons allemaal meer balans en gelijkheid te brengen op elk gebied van het leven, en dat kan een ontgifting vereisen.

 

Het is tijdens deze Volle Maan essentieel om onze impulsen niet met ons mee te laten lopen. Een Maan in Ram is impulsief en reactief, soms in ons nadeel. Tegelijkertijd is Maan in Ram-energie echter beslissend en assertief, kwaliteiten die op dit moment belangrijk zijn om toegang te krijgen.

 

Gelukkig hebben we in deze tijd verstandige koppen bij ons, in staat om solide langetermijnbeslissingen te nemen over wat we moeten loslaten. We kunnen dit toeschrijven aan de Saturnus- en Mercuriusdriehoek, wat ernst brengt en begrip voor de gevolgen van onze acties. Jupiter is ook verbonden met de zon en Mars via een behulpzame driehoek, die groei en expansie uitnodigt voor zowel onszelf, onze relaties als onze situaties. Deze planeet belooft een soort van geluk, een beetje gemak als we duwen en ons inspannen om los te laten. Het is cruciaal om onze macht niet volledig te verliezen, want Mars in Weegschaal vierkant Pluto kan aangeven waar we kunnen toestaan ​​dat onze waarden en integriteit van ons worden afgenomen omwille van de vrede.

 

Het eren van de heilige emotie woede zal in deze periode ook belangrijk zijn, evenals het concept omarmen dat woede een reinigende ervaring kan zijn, een ervaring die eenvoudig de onderliggende kern van pijn of zelfs angst onthult. Ram is het kind, dus laten we zo voorzichtig mogelijk zijn met de kwetsbaarheid die in deze tijd onvermijdelijk naar boven komt.

 

Wil je meer weten over de Volle manen? Of  heb je andere vragen bel mij gerust.  Medium Selyse box 265