De horoscoop voor de Leeuw kan je altijd lezen bij consulenten online!

Geboortedatum 22 juli t/m 22 augustus - week 15

Relaties, singles en sociale contacten
Gebonden mensen zullen aan het begin van de week bezig zijn met de financiële of zakelijke kant van het leven. Het is een prima periode om een gok te nemen of grote aankoop te doen. Over het algemeen zal je dit vooral samen met je partner doen. Wees alert dat jullie geen overhaaste besluiten nemen. Je bent maandag romantisch en sympathiek, waarbij jullie het samen erg fijn hebben. Een prima dag om dus iets leuks te doen. Dinsdag en woensdag zijn gebonden mensen nog steeds erg sympathiek, maar ben je wel wat passiever. Daardoor vind je het fijn om lekker thuis te zijn en niet teveel mensen om je heen te hebben. Wel vind je het fijn om samen met je partner relaxte activiteiten te doen. Donderdag t/m zaterdag richt je je op de zakelijke kant van het leven en heb je minder tijd voor liefde. Op zich betekent dit niet dat dat het niet gezellig is. Het is gewoon een periode om nuchter te zijn, maar ben je wel betrouwbaar en sympathiek. Zondag ben je zeer romantisch en wil je het liefst de hele dag met je partner in bed liggen. Voor singles zijn er deze week weinig om de liefde van je leven te vinden. Toch straal je een positieve energie uit, waardoor je zeker niet verkeerd in het leven staat. Het is gewoon geen week om liefde in je leven te halen, maar wel om nieuwe mensen tegen te komen. De reden dat je, met name doordeweeks, weinig kans zal maken, zit eigenlijk in het feit dat je de uitstraling hebt van iemand die een vaste relatie zoekt. Daarbij wordt voorspeld dat je mensen, die hier ook voor in zijn, niet veel tegenkomt. Vanaf vrijdag zal de energie voor singles veranderen en kun je veel meer passie ervaren. Je bent speels en avontuurlijk en eigenlijk past dit veel beter bij je, dan iemand die serieus en betrouwbaar is. Mensen willen je juist als die avontuurlijke persoon zien en zijn op zoek naar die spannende Leeuw. Daardoor zal het weekend feestelijk worden, waarbij je veel met vrienden af kunt spreken, maar je ook zeker openstaat voor mensen die jou willen versieren.

Carrière en financiën
Met name je sociale en creatieve vaardigheden zullen een boost krijgen als gevolg van de energie van Mars en de Zon. Je hebt zin om jezelf te ontplooien en doet daar veel voor. Mensen die in een zakelijk conflict zitten, kunnen veel kracht voelen om er voor te gaan en hoogstwaarschijnlijk zullen zij deze winnen. Let op dat de energie van Mars ervoor kan zorgen dat je een flinke portie agressie hebt. Kan je deze niet controleren, dan kan je in de war raken. Daar moet je echt voor oppassen, omdat je dan meer kans hebt om het conflict te verliezen. Er zijn aanwijzingen dat er mensen zijn die je steunen, maar alleen als je jezelf professioneel weet te gedragen. Vertrouw ze en zorg ervoor dat je aangeeft wat je denkt en hoe alles wilt doen. Let op dat je niet teveel de dienst uit wilt maken. Je hebt soms de neiging anderen te vertellen wat ze moeten doen. Ben je te bazig, dan zullen mensen minder overhebben dan als je open en vriendelijk bent. Pas op dat je mensen niet beschuldigt, maar vraag om opheldering als je iets niet snapt. Het midden van de week kunnen er belangrijke besluiten genomen worden. Je kunt het beste anderen raadplegen en respecteren, zelfs als ze anders denken dan jij. Het weekend zal vooral gekenmerkt worden door je creatieve geest, waardoor er zeer leuke ideeën en plannen in je opkomen. Je kunt je doelstellingen dan wel eens een heel andere twist geven om te bereiken wat je wilt.

Mentale en fysieke gesteldheid
Vanaf afgelopen zaterdag beweegt de Maan in de Ram en dit geeft een sterke kracht, die ook nog eens versterkt wordt door andere planeten in dit teken. Dit geeft een mentale en fysieke invloed op mensen en we moeten opletten met vermoeidheid en blessures. In de nacht van zondag of maandag ontstaat de Nieuwe Maan om 4:32. Er is ongemakkelijke energie, waarbij er aan de ene kant intense en passionele kracht is. Aan de andere kant is er ook een rustige energie en zoeken veel mensen de rust. Mensen die zichzelf goed kennen, zullen er geen last van hebben en juiste keuzes maken. Anderen kunnen heen en weer geslingerd worden tussen beide krachten. Daardoor kan er bij sommige mensen vermoeidheid optreden die tot maandagavond door blijven gaan. Merk je dit, zorg dan dat je rust opzoekt of ga juist lekker sporten of bewegen om stress er uit te gooien. Hoofdpijn en problemen met de ogen kunnen optreden en voor ongemak zorgen. Maandagavond reist de Maan naar Stier en ook dit kan gespannen energieën brengen. In dit geval echter meer, omdat veel mensen veranderingen ambiëren en daardoor actief zijn. Sommige mensen kunnen er last van hebben, als ze niet zo goed weten wat ze nou eigenlijk willen. Mensen kunnen t/m woensdag last hebben van hun uitscheidingsorganen en vrouwen ook van menstruatiekwaaltjes. Verkoudheid, griep, maar ook corona kunnen makkelijker toeslaan, wees dus erg voorzichtig. Woensdagochtend verhuist de Maan naar Tweelingen en dit is een verademing na de zware energieën van de Ram en Stier. Mensen kunnen communiceren en tegelijk ook goed naar elkaar luisteren, waardoor er vriendschappen gesloten kunnen worden en huidige contacten versterkt. Fysiek dienen we op te letten, omdat de longen, keel en bloedsysteem kwetsbaar zijn. Tracht geregeld frisse lucht te halen, maar let op wisselende weersomstandigheden en blijf voorzichtig in grote groepen. Je kunt daar beter bij wegblijven. Zaterdagavond verhuist de Maan tot dinsdagochtend naar de Kreeft en dit geeft gevoelige energie, waardoor mensen liefdevolle en warm met elkaar omgaan. Dit heeft een positief effect op vriendschappen, familieleden en andere sociale contacten. Ook kunnen trauma’s, stress en andere emotionele problemen naar boven komen, maar ook makkelijker verwerkt worden. Let wel op met pittige voeding, alcohol en producten, die schadelijk zijn voor bepaalde organen.

De Leeuw is te typeren als dominant, spontaan, creatief en extravert. Leeuwen hebben een krachtige persoonlijkheid en gaan recht op hun doel af. Ze kunnen zeer zelfstandig zijn en twijfelen niet vaak over wat ze willen. Het zijn geboren leiders. Toch is het bovenstaande afhankelijk van de ontwikkeling van een Leeuw. Leeuwen die in hun jeugd teveel problemen tegen zijn gekomen of in een negatieve omgeving leven, kunnen op negatieve wijze invloed op hun omgeving uitoefenen. Werk aan jezelf en zorg ervoor dat je negatieve gevoelens verwerkt. Deze week dien je er goed op te letten dat je lichaam minder energie heeft als gevolg van verlaagde weerstand. Vooral vlees, ei, graan- en zuivelproducten zijn aan te raden om het lichaam weerstand te geven.

Overzicht voor alle tekens (een snelle energie zal deze week voor flink wat actie zorgen)
Mercurius reist in de vurige Ram en de intense Pluto beweegt in de stabiele Steenbok. Het blijft een zware strijd die mensen moeten voeren tegen alle invloeden die er zijn. Mensen kunnen een onrustige energie ervaren. Net als vorige week moeten we opletten geen misverstanden of problemen te gaan veroorzaken. Mercurius zal t/m de 18de in dit teken verblijven en dit geeft een zeer snelle energie, die voor positieve, maar ook negatieve krachten zorgt. Impulsiviteit en ongeduld zullen sterk aanwezig zijn, waardoor ratio, sympathie en empathie belangrijk zijn om ons er doorheen te slaan. Verder zijn de liefdesplaneten Venus, in de Ram, en Mars, in de Tweeling, erg harmonieus in onderlinge relaties die mensen hebben. Vooral huidige sociale contacten, familie en liefde zijn het toneel voor een prima periode van luchtige gesprekken en leuke activiteiten. De Nieuwe Maan zal van zondag op maandag krachtig zijn en dat is mede door vier planeten in de Ram. Dit is impulsieve energie, waardoor we over het algemeen actief zijn. De Nieuwe Maan en Venus maken deze periode een uitdagend vierkant met de actieve Pluto in de nuchtere Steenbok. Aan de ene kant actie en passie, aan de andere kant sterke drang om grenzen af te bakenen. Er wordt aangeraden actief bezig te zijn, maar wel met beperkingen. Er is een bijzondere energie, die mensen normatief heel sterk maakt. Het is een prima periode om te vasten en meer aandacht aan je fysieke en innerlijke mens te geven. Ook de Zon gaat een verbinding met de Maan aan. Vooral maandag is dan ook een goede tijd om met iets nieuws te beginnen en vooral te bedenken wat je kunt doen om er iets moois van te maken. Het is geen tijd om te plannen, maar om te handelen. Doe wat je al van plan was en ga niet afwachten. In de liefde zal Venus, in de Ram, die een vierkant vormt met Pluto sterke energie geven en er een spannende tijd voor romantische relaties van maken. Mensen ervaren opwindende energie en hebben veel behoefte aan erotiek en romantiek.

Dinsdag zal de Zon, in de Ram, een sextiel vormen met de passionele Mars in de speelse Tweeling. We zijn minder serieus in contact met anderen, maar erotiek en romantiek zullen intens zijn. Op woensdag reist Venus naar de Stier om daar tot circa 9 mei te verblijven. Dit geeft sensuele energie, maar de meeste mensen zijn hierdoor gericht op stabiele en langere relaties en minder op plezier en avontuur. Ook zal Venus meer op financieel en zakelijk gebied werken. We hebben dan een sterke drang om te ontwikkelen en meer materiële bezittingen tot ons te krijgen. Je kunt door deze kosmische kracht veel mogelijkheden creëren. Donderdag vormt de Zon een sextiel met Jupiter in de Waterman en zal de Maan in de speelse Tweeling ook flink wat speelsheid brengen. Het is een dag om even wat rust te zoeken en niet teveel actie te ondernemen. Wel is het een prima periode om lekker de natuur in te gaan. Vrijdag is juist een dag dat de Zon, die een vierkant vormt met Pluto in de Steenbok, zakelijke kracht geeft. Daardoor is deze dag goed om achterstallige taken af te ronden en dagelijkse routines te doen. Ga geen grote activiteiten starten en al helemaal niet als je hier veel tijd kwijt aan bent. Zaterdag is er een sterke kosmische energie, waarbij vooral Mercurius en Mars erg actief zijn. Mercurius vormt een sextiel met Jupiter, Mars en Pluto, terwijl Mars ook nog een driehoek met Jupiter vormt. Zaterdag is dan ook een dag om actief bezig te zijn. Gebruik de energie voor sociale contacten, de liefde, maar ook voor zakelijkheden. Er valt veel te bereiken, maar dat krijgen we niet door passief te blijven.