Jouw horoscoop voor de Ram lees je allemaal bij consulenten online.

Geboortedatum 21 maart t/m 19 april - week 15

Relaties, singles en sociale contacten
Romantiek zal zondag en maandag overheersen, maar je kunt jezelf niet helemaal blootgeven. Het lijkt alsof je bang bent dat je partner bepaalde dingen niet accepteert. Dit kan gaan om bepaalde dromen of ideeën die je hebt om uit te proberen. Misschien kan je een visje uitgooien om te kijken of de ander reageert. Singles kunnen zich deze periode ongemakkelijk voelen. Je mist de spanning en liefde in je leven. Je zal niet snel naar je familie lopen om hiermee bezig te zijn, maar doe dit toch maar. Je zult verbaasd staan over wat ze voor je betekenen. Gebonden mensen voelen dinsdag t/m donderdag veel liefde, hebben wel het gevoel dat ze op geestelijk niveau niet op één lijn met hun partner zitten. Je hebt dan ook een bijzonder gevoel met een energie die jou avontuurlijk maakt. Uiteindelijk zal je in staat zijn om veel met je partner te delen. Woensdag en donderdag zijn fantastische dagen, waarbij jullie romantiek delen en leuke activiteiten plannen. Deze periode is voor singles geschikt om een andere kijk op jezelf te hebben en dingen over de liefde te leren. Je hebt veel energie in je en weet jezelf te profileren. Het is een prima periode om leuke activiteiten te plannen, omdat de kans op nieuwe mensen in je leven dan een stuk groter zal zijn. Vrijdag en zaterdag zijn voor gebonden mensen geen heel speciale dagen. Je doet weinig spannende dingen en geeft je energie vooral aan alledaagse dingen. Deze dagen zullen de gevoelens van singles, die ze eerder deze week ervoeren, verdwijnen. Je houd je vooral bezig met sport, boodschappen en andere routinematige dingen. Toch wordt aangeraden in het weekend iets leuks te plannen, omdat de vooruitzichten op een nieuwe partner zeker goed zijn.

Carrière en financiën
Aan het begin van de week zorgt de energie van de Nieuwe Maan voor invloed op je gemoed. Je wilt teveel tegelijk doen en vooral te snel. Rammen die bezig zijn met een nieuwe baan of plannen hiervoor hebben, zullen veel energie hebben. Hierdoor kun je een goede overgang naar je nieuwe baan krijgen. Je werkt hard en dat wordt gewaardeerd. Rammen die geen nieuwe baan krijgen, doen er goed aan om zich te beheersen en niet te impulsief te handelen. Collega’s zullen jouw impulsiviteit niet waarderen en dit zorgt voor weerstand. Overigens zal Mercurius ervoor zorgen dat je met name intellectueel en communicatief in topvorm bent. Je bent deze week erg intuïtief, waardoor je de juiste keuzes op grond van je gevoelens kunt maken. De eerste dagen ben je wel wat lui, waardoor je niet altijd even goed op gang komt. Gaandeweg de week ga je meer orde in je leven creëren en weet je steeds meer strategieën te gebruiken om met je werk, studie of andere bezigheden aan de slag te kunnen. In het midden van de week wordt gevraagd snel te handelen en een bepaald idee van je vraagt zo snel mogelijk uit te voeren. Dit kan leiden tot iets waar je krediet mee op kunt bouwen en sociaal een positieve impuls krijgt maar ook financieel zakelijk vooruitgang kunt boeken. De laatste dagen van de week doe je er goed aan gas terug te nemen. Je kunt je dan geestelijk en fysiek even ontspannen.

Mentale en fysieke gesteldheid
Vanaf afgelopen zaterdag beweegt de Maan in de Ram en dit geeft een sterke kracht, die ook nog eens versterkt wordt door andere planeten in dit teken. Dit geeft een mentale en fysieke invloed op mensen en we moeten opletten met vermoeidheid en blessures. In de nacht van zondag of maandag ontstaat de Nieuwe Maan om 4:32. Er is ongemakkelijke energie, waarbij er aan de ene kant intense en passionele kracht is. Aan de andere kant is er ook een rustige energie en zoeken veel mensen de rust. Mensen die zichzelf goed kennen, zullen er geen last van hebben en juiste keuzes maken. Anderen kunnen heen en weer geslingerd worden tussen beide krachten. Daardoor kan er bij sommige mensen vermoeidheid optreden die tot maandagavond door blijven gaan. Merk je dit, zorg dan dat je rust opzoekt of ga juist lekker sporten of bewegen om stress er uit te gooien. Hoofdpijn en problemen met de ogen kunnen optreden en voor ongemak zorgen. Maandagavond reist de Maan naar Stier en ook dit kan gespannen energieën brengen. In dit geval echter meer, omdat veel mensen veranderingen ambiëren en daardoor actief zijn. Sommige mensen kunnen er last van hebben, als ze niet zo goed weten wat ze nou eigenlijk willen. Mensen kunnen t/m woensdag last hebben van hun uitscheidingsorganen en vrouwen ook van menstruatiekwaaltjes. Verkoudheid, griep, maar ook corona kunnen makkelijker toeslaan, wees dus erg voorzichtig. Woensdagochtend verhuist de Maan naar Tweelingen en dit is een verademing na de zware energieën van de Ram en Stier. Mensen kunnen communiceren en tegelijk ook goed naar elkaar luisteren, waardoor er vriendschappen gesloten kunnen worden en huidige contacten versterkt. Fysiek dienen we op te letten, omdat de longen, keel en bloedsysteem kwetsbaar zijn. Tracht geregeld frisse lucht te halen, maar let op wisselende weersomstandigheden en blijf voorzichtig in grote groepen. Je kunt daar beter bij wegblijven. Zaterdagavond verhuist de Maan tot dinsdagochtend naar de Kreeft en dit geeft gevoelige energie, waardoor mensen liefdevolle en warm met elkaar omgaan. Dit heeft een positief effect op vriendschappen, familieleden en andere sociale contacten. Ook kunnen trauma’s, stress en andere emotionele problemen naar boven komen, maar ook makkelijker verwerkt worden. Let wel op met pittige voeding, alcohol en producten, die schadelijk zijn voor bepaalde organen.

Rammen zijn pioniers. Ze ontdekken graag de wereld en kunnen moeilijk stilzitten. Dit is te prijzen, maar moet soms getemperd worden. Zorg ervoor dat je naast hard werken ook van het leven moet kunnen genieten. Let deze week op dat je mensen niet teveel commandeert. Die neiging heb je wel, waardoor je veel weerstand kunt ondervinden. Zorg er tevens voor dat je zaken als wraakzucht, spijt en medelijden intoomt. Dit kan zoveel energie kosten, dat je lichaam zowel fysiek als geestelijk wat verzwakt wordt. Laat je kracht zien. Wees niet bang om naar voren te komen en de leiding te nemen. Doe je dit op een open en menselijke manier, dan zullen mensen het fijn vinden om naar je te luisteren.

Overzicht voor alle tekens (een snelle energie zal deze week voor flink wat actie zorgen)
Mercurius reist in de vurige Ram en de intense Pluto beweegt in de stabiele Steenbok. Het blijft een zware strijd die mensen moeten voeren tegen alle invloeden die er zijn. Mensen kunnen een onrustige energie ervaren. Net als vorige week moeten we opletten geen misverstanden of problemen te gaan veroorzaken. Mercurius zal t/m de 18de in dit teken verblijven en dit geeft een zeer snelle energie, die voor positieve, maar ook negatieve krachten zorgt. Impulsiviteit en ongeduld zullen sterk aanwezig zijn, waardoor ratio, sympathie en empathie belangrijk zijn om ons er doorheen te slaan. Verder zijn de liefdesplaneten Venus, in de Ram, en Mars, in de Tweeling, erg harmonieus in onderlinge relaties die mensen hebben. Vooral huidige sociale contacten, familie en liefde zijn het toneel voor een prima periode van luchtige gesprekken en leuke activiteiten. De Nieuwe Maan zal van zondag op maandag krachtig zijn en dat is mede door vier planeten in de Ram. Dit is impulsieve energie, waardoor we over het algemeen actief zijn. De Nieuwe Maan en Venus maken deze periode een uitdagend vierkant met de actieve Pluto in de nuchtere Steenbok. Aan de ene kant actie en passie, aan de andere kant sterke drang om grenzen af te bakenen. Er wordt aangeraden actief bezig te zijn, maar wel met beperkingen. Er is een bijzondere energie, die mensen normatief heel sterk maakt. Het is een prima periode om te vasten en meer aandacht aan je fysieke en innerlijke mens te geven. Ook de Zon gaat een verbinding met de Maan aan. Vooral maandag is dan ook een goede tijd om met iets nieuws te beginnen en vooral te bedenken wat je kunt doen om er iets moois van te maken. Het is geen tijd om te plannen, maar om te handelen. Doe wat je al van plan was en ga niet afwachten. In de liefde zal Venus, in de Ram, die een vierkant vormt met Pluto sterke energie geven en er een spannende tijd voor romantische relaties van maken. Mensen ervaren opwindende energie en hebben veel behoefte aan erotiek en romantiek.

Dinsdag zal de Zon, in de Ram, een sextiel vormen met de passionele Mars in de speelse Tweeling. We zijn minder serieus in contact met anderen, maar erotiek en romantiek zullen intens zijn. Op woensdag reist Venus naar de Stier om daar tot circa 9 mei te verblijven. Dit geeft sensuele energie, maar de meeste mensen zijn hierdoor gericht op stabiele en langere relaties en minder op plezier en avontuur. Ook zal Venus meer op financieel en zakelijk gebied werken. We hebben dan een sterke drang om te ontwikkelen en meer materiële bezittingen tot ons te krijgen. Je kunt door deze kosmische kracht veel mogelijkheden creëren. Donderdag vormt de Zon een sextiel met Jupiter in de Waterman en zal de Maan in de speelse Tweeling ook flink wat speelsheid brengen. Het is een dag om even wat rust te zoeken en niet teveel actie te ondernemen. Wel is het een prima periode om lekker de natuur in te gaan. Vrijdag is juist een dag dat de Zon, die een vierkant vormt met Pluto in de Steenbok, zakelijke kracht geeft. Daardoor is deze dag goed om achterstallige taken af te ronden en dagelijkse routines te doen. Ga geen grote activiteiten starten en al helemaal niet als je hier veel tijd kwijt aan bent. Zaterdag is er een sterke kosmische energie, waarbij vooral Mercurius en Mars erg actief zijn. Mercurius vormt een sextiel met Jupiter, Mars en Pluto, terwijl Mars ook nog een driehoek met Jupiter vormt. Zaterdag is dan ook een dag om actief bezig te zijn. Gebruik de energie voor sociale contacten, de liefde, maar ook voor zakelijkheden. Er valt veel te bereiken, maar dat krijgen we niet door passief te blijven.