✨Ondersteunen van het immuunsysteem – neurolymfatische punten massage✨
Omdat we momenteel meer thuis zitten, minder of niet sporten en weinig bewegen, neemt de stroom van lymfe in ons lichaam geleidelijk af en worden o.a. afvalstoffen in het lichaam minder goed afgevoerd. Door massage van de neurolymfatische punten (op de voor- en achterkant van het lichaam) houd je die stroom op gang. Deze massage kan ook heilzaam werken indien je griep voelt opkomen, reeds grieperig bent, aan het herstellen bent of om je immuunsysteem op peil te houden.
  • Lymfe is een vloeistof waarin eiwitten, afvalstoffen en witte bloedcellen zitten.
  • Het lymfestelsel bestaat uit lymfevaten en lymfeklieren. Het is belangrijk voor de afweer tegen ziekten en infecties, en voor het opruimen van afvalstoffen uit de weefsels (dus dagelijks voldoende water drinken is belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen).
  • De energie naar het lymfesysteem wordt gereguleerd door neurolymfatische punten.
  • Deze punten bevinden zich vooral op de borst en de rug en fungeren als ‘stroomonderbrekers’ en gaan in de ‘uit’-stand indien het systeem overbelast raakt door ziekte of stress.
Pas een stevige, diepe massage toe met de vingertoppen (20-30 seconden), waarbij je in het betreffende gebied op zoek gaat naar de meest gevoelige plekken. Masseer zachter op de punten die pijnlijk zijn, forceer niets! Eventueel volgende dag(en) herhalen tot de pijn op deze punten is weggezakt. De achterkant van het lichaam kan je door iemand anders laten doen.
Kijk maar of het voor jou werkt. Super fijne dag vandaag i.i.g.! ✌🏾✨❤️